TURČIJA
Letos se bi s svojo boljšo polovico rada odpravila na dopust v Turčijo. Zanimajo me vaša mnenja, kje ste bili, kaj vam je bilo všeč, kaj vas je motilo, kakšne so kaj cene tam, kakšne so plaže, ljudje, okolje….ali priporočate ali ne. Vem, da bo avgusta vročina, ampak to nas ne moti. Prosim za čim več vaših izkušenj.
Hvala.
Po mojih izkušnjah je Turčija ena krasna dežela za potovanje .. pa malo manj krasna za počitnice.
Tam maš Istanbul, kar precej zanimivo mesto .. meni osebno je bila najbol všeč Kapadokija .. tista nora pokrajna v centralni Turčiji .. vendar to moraš doživeti sam .. ne s kakšno turistično agencijo .. pa Pamukale .. termalni vrelci .. Turčija ima ogromno antičnih zadev .. vzhod pa je definitivno najman turističen in zato tudi najbol zanimiv … ne vem kaj te zanima ..
počitnice … morje umazano, plaže nič posebnega, ljudje krasni .. dokler spoštuješ njihovo kulturo … hrana zelo dobra …
skratka .. napiši kaj konkretno te zanima.
lp, Barbara.
Hvala, da si se oglasila Barbara. Zanimajo me “aktivne” počitnice z malo ležanja na plaži in kopanja, ogledom kakšne zanimive pokrajine kot Kapadokija, tudi Pamukale, pa če bo ostalo časa (14 dnevni dopust) mogoče še kaj zanimivega. Razmišljali smo malo Marmarisu, Kemerju, Beleku, Antalyi, – ne moremo se odločiti. Zdej po tvojem komentarju, da je umazano morje, malo dvomiva da bi šla …
To so izkušnje mojega kolega, ki se je odpravil na 3 tedensko potovanje po Turčiji:
Najprej ga na pošti ogovori neznanec, ki mu ponudi pomoč in mu vkrade denarnico s 1500 markami. Kasneje ga okradejo 3 tipi (kamera, fotoaparat, ročna ura, potni list – vse skupaj vredno 6000 mark). Ker ostane skoraj brez denarja (po 12 dneh) se odloči za predčasni odhod domov s štopanjem. Pobere ga en tovoranjakar, ki ga obtoži kraje denarja in ga nekje sredi noči vrže ven. Zapleti na mejnem prehodu.
Če greš tja z boljšo polovico mislim da se ti kaj takega ne bo zgodilo vseeno pa previdnost ni odveč.
LP, miki
Zivjo!
Pred dvema letoma sva bila z možem v Turčiji in moram reči, da je bil to moj najlepši dopust do sedaj. Bila sva v Alanyi v hotelu Alpina (šla sva z agencijo Globtour). Oba namreč bolj uživava v letovanju kot pa kakšnem potovanju. Sva pač bolj “ziheraša”.
Prvi vtis ob prihodu v Turčijo, moram reči, ni bil najlepši.. Pokrajina je namreč kar precej izsušena, pusta, hoteli so sicer krasni, a zunanjost je urejena le do ograje. Za ograjo pa sta privezani ovca in koza! Ampak kasneje nama je to postalo prav všeč. Hotel je bil prostoren, klimatiziran, hrana odlična (tudi v hotelu so stregli turško hrano). Šla sva tudi na nekaj izletov (dvodnevni v Pamukkale, dvodnevni v Kapadokijo in enkrat naokoli z ladjico). Res je bilo nepozabno in lepo.
Rada bi opozorila tudi na ljudi. Ti so zelo, zelo prijazni. Na bazarju pa se moraš kmalu navaditi, da te vsi ogovarjajo in da jih moraš ignorirat! Sicer pa sem imela občutek, da nama ne bi storili nič hudega. Tudi mene ni nihče ogovarjal, ker sem bila z možem. Na plaži sva vedno puščala denarnici in fotoaparat, pa se ju ni nihče dotaknil – baje so imeli do nedavnega zelo stroge zakone…
Če vprašaš mene, bi ti vsekakor svetovala dopust v Turčiji (le če nista zelo “picajzlasta”)! Okradejo pa te lahko tudi doma…
LP; Ana
ej, Vlado
Če še nisi bil pojdi….
Midva z možem sva bila za prvomajske pred 2 letoma in bi še šla ker smo premalo videli-7 dni premalo časa-bila sva v Alanyi v enem manjšem hotelu – se ne spomnim več imena …tako kot je rekla veverica -malenkosten ne smeš biti ker so mačke plazile vsepovsod…jak…če si to odmislil je bila hrana v redu -samopostrežno- kar si hotel- večinoma turška hrana.
Nama je žal da nisva šla na več izletov – bova morala še 1x ponoviti….
Cene za nakupe so fantastične …
Domačini so prijazni- smo dosti kontaktirali-vendar pa so naju opozorili, da naj čez glavno sezono nikar ne hodiva ,ker je obupna gužva in vroče-pesjansko…
Toliko zaenkrat vprašaj še kar te zanima-aja še to -sedaj rabiš za tja dol vizo..
lp mia
Jaz sem bila z družino v Turčiji lani in to so bile definitivno naše najlepše počitnice doslej. Bili smo v Kiriš-u, hotel Merit Limra. Hotel je krasen, ima lastno plažo, morje se mi je zdelo dovolj čisto, senčniki, ležalniki in brisače so brezplačni.
Hrana zelo dobra, veliko animacije. Privoščili smo si tudi izlete, s katerimi smo bili zelo zadovoljni. Skratka- letos gremo spet.
lp
Tina
OJ, MIDVA Z “BOLJŠO” POLOVICO…. HEHE.. SVA ŠLA 2 LETI NAZAJ ZA 21 DNI V TURČIJO… NE HODI Z AGENCIJAMI, KER SE TI NE SPLAČA, PA ŠE TISTEGA PRAVEGA UTRIPA NE SPOZNAŠ… KAR RABIŠ JE NEKI PRITLJAGE IN DENAR (ZA 500 USD/ZA OBA BOŠ ŽIVEL KOT KRALJ) + NAČRT POTOVANJA, KI PA SI GA IZDELAŠ PO KAKŠNEM TURISTIČNEM VODIČU…
VPRAŠAJ NA ATLAS AIRTOURSU ZA AVIONSKE KARTE IN DVODNEVNI NASTANITVI V ISTAMBULU … TAKRAT SO BILI NAJUGODNEJŠI
OKVIRNO POTOVANJE JE IZGLEDALO TAKOLE (VRSTNI RED NI PRAVI):
1. ISTAMBUL 2DNI
2. ANKARA 1 DAN
3. KAPADOKIJA 3 DNI
4. PAMUKALE 2 DNI
5. OLYMPOS (OB MORJU, HIŠE NA DREVESU 6$ POLPENIZION SUPER…) 4
….
+ OGROMNO ENIH DRUGIH MEST..
LEP DAN
živjo Vlado …
jaz sem bila tam l.92 … mogoče se je od takrat že kaj spremenilo … po drugi strani sem bol pristaš avanturističnih počitnic .. takih .. stiki z domačini .. prenočevanje v malih hiškah .. ki jih rentajo domačini, da ti oni kuhajo in se pač z njimi družiš … in take stvari .. ne maram množičnega hotelskega turizma … pa mogoče zaradi tega nekoliko bol negativno pišem … po potovanju po Turčiji sem bila še teden na počitnicah .. nekje pri Alanyji … v hotelu … nikdar več se ne vrnem tja .. na počitnice .. preveč nemcev, preveč skomercializirano, prevelika gneča …. čeprav sem trdno odločena, da si moram Turčijo, kot državo še enkrat pogledati …
drugače pa … Sašo spodaj ti je dal dober predlog .. tiste hiše na drevesih so super 🙂 … vedno je bolje, da si pot organiziraš sam .. imaš velik več od poti, pa še vse skupaj je velik bol zanimivo 🙂 nabavi si vodič Lonely planet, pojdi tudi na njihov forum na netu .. sigurno dobiš cel kup zanimivih nasvetov … pa splaniraj.
kar se tiče kraj … tega je povsod dovolj .. če se oblečeš preveč ‘fino’ .. če svoj nekaj 100 evrov vreden fotoaparat ali kamero nosiš vsem na očeh, če že na daleč zgledaš nek ‘bogat’ zahodnjak .. imaš toliko več možnosti .. da te okradejo … po eni strani moraš razumet tudi tiste, ki kradejo … to je pač tudi eden izmed načinov, kako preživeti … kraje pač pašejo k potovanjem … skoraj vsak popotnik je že bil okraden .. tudi jaz sem v Rimu ostala brez komplet vse fotografske opreme … pa kaj čem .. zarad tega še vedno grem v Rim … nekje drugje sem bila ob ves denar .. pač, samo izkušnja več je … ki mi pomaga, da vsako nasledno pot organiziram bol varno … in bol pazim na svoje stvari .. res pa je .. da na svoja potovanja nosim vedno manj vrednih in dragih predmetov …
… pojdi in imej se super !
B.