TURISTIČNI VODIČ PO SLOVENIJI – SLOVENIJA ZA TELEBANE
GEOGRAFIJA: Slovenija leži na najlepšem koščku Evrope. Slovenija je najlepša dežela na svetu. V Sloveniji živijo najlepši in najpametnejši ljudje na svetu. Slovenija ima obliko kokoške.
PREBIVALSTVO & DEMOGRAFIJA: Najštevilnejši narod v Sloveniji so eldeesovci. S nasprotju z n. pr. Eselesovci živijo izključno v mestih. Drugo ime za to najštevilčnejšo skupnost v Sloveniji je izpeljanka iz priimka njihovega ljubljenega vodje. Če se člani SDS imenujejo janševci, člani SLS butovci, se člani LDS lahko imenujejo tudi ropovci, ali, slovnično pravilneje, roparji. Najštevilčnejša narodnostna manjšina v Sloveniji so Švabi. To je sicer bolj slaba nacija, ker njeni pripadniki radi pobijajo partizanske ranjence. Ustavijo se šele, ko se pojavi Bata Živojinovič. Čim ga zagledajo, takoj obležijo mrtvi ali pa se razbežijo. Do Nemcev pa ima slovensko prebivalstvo čisto drugačen odnos kot do Švabov, saj jih zelo ceni, prav tako njihovo denarno enoto, ki se imenuje »marka«. Izraz spoštovanja lokalnega prebivalstva do Nemcev je napis »ZIMMER FREI«, ki je kot znak dobrodošlice pritrjen na vsako hišo od Šentilja pa do Piranskega zaliva.
KULTURA: Najslavnejši Slovenski pisatelj je Ivan Cankar. Za njegova slavna dela, ki se imenujejo črtice, je značilno, da najprej na dolgo in široko razpravlja o zločinu in kazni, na koncu pa izveste, da je pravzaprav samo skrivaj pojedel pehar suhih hrušk, ali pa, da si je premisli glede skodelice kave. Najslavnejši Slovenski pesnik je France Prešeren. Vsak Slovenec vam bo znal opolnoči in ves pijan, kar je za Slovenca normalno agregatno stanje, zdeklamirati tisto Ovrba/srečnadragavasdomača/kjerhiša mojegastojiočeta/
da`bfukažejameiztvojgasveta/speljalanebilagoljfivakača./
O Prešernu je bila par let nazaj posneta televizijska serija, ki pa ni požela uspeha. Kriv je bil glavni igralec Pavle Ravnohrib. Strokovnaki so prepričani, da bi Slovenci noreli od navdušenja, če bi Prešerna v tej seriji igral Zlatko Zahovič.
NACIONALNA KUHINJA: Slovenci veliko pojedo, posebno, če niso z Gorenjske. Sorodniki z dežele jim pošiljajo precej hrane. Slovenci vse, kar dobijo z dežele, spravijo v hišne mrtvašnice, imenovane »zmrzovalniki«. Pri pripravljanju in spravljanju hrane sodeluje vsa družina. Z nabrušenimi noži in posebnim žarom v očeh ljudje pristopijo k nepogrnjeni kuhinjski mizi, na kateri leži »polovica«(svinja z enim ušesom in dvema nogama) in opravijo postopek, znan pod imenom »francoska obdelava«. Pri tem starejši otroci pomagajo odraslim rezati in sekati, mlajši pa pakirati. Vsak košček mesa se previdno spravi v polivinilasto vrečko, skupaj z lističem, na katerem piše »vrat« ali »stegno« ali »glava«. Meso za sorodnike, ki nimajo zmrzovalnika, se spravi posebej (za Magdo, za staro mamo). Sicer se napisi delijo na splošne (»meso«), speciallizirane (»meso za juho«) in grozljive (»meso od stare mame za juho«). V zmrzovalniku so poleg mesa še druge stvari, na primer stročji fižol, vendar ga nihče ne mara.
Joooooooooooddddddddddddllllllllllllljjjjjjjjjuuuuuuuuuhhhhhhhhuuuuuuuuu,
Nioooooooooooooooooobbbbbbbbbbbbbčččččččččččiiiiiiiii!
Pismo, neki se mi je zataknil ????????????????