Turk mora odstopiti z mesta predsednika Slovenije.
Ja, res je, Turk ni na direktno vprašanje odgovoril direktno, in tako tudi ni rekel, da so dogodki v jami drugorazredna tema. Na ponovno novinarjevo vprašanje je pa povedal, da so politične manipulacije drugorazredna tema. O tem katererazredna tema so pa zanj poboji pa spet ni nič rekel. Tako da ne očitaj da je rekel nekaj, kar ni rekel.
Ja, nismo po župi priplavali zato vemo, da se pri temi pobojev ne gre za pieteto do mrtvih, še manj za željo da se storilce odkrije ali mrtve dostojno pokoplje, ali iskanje opravičila …..temveč se gre IZKLJUČNO za BOJ ZA OBLAST med desnico in levico pred NASLEDNJIMI volitvami.[/quote]
Glej,men dol visi za politiko,za leve,desne,črne,bele….sem mlajša generacija.
Ampak moj pradedek je bil pokončan na tak način in v naši družini gre iz roda v rod to vedenje,celo kdo ga je,vemo.
In gre izključno za pieteto,vsaj v naši družini.
Imaš smolo. Nisem Janez. Poznam pa Janeze, ki so se kalili v partijskih vrstah. Potem pa jih je, tam, koncem 80-tih ali začetkom 90-tih (ko je bilo še bolj ziher) razsvetlil sveti duh. Vendar le toliko, da so zamenjali stran. Partijski način delovanja jim je ostal. Vendar zgleda, da je ta, tam bolj desno, še kar dobrodošel.
da, to je pa res in eni so tako zaljubljeni vanj, da kar pokajo od sreče.
JJ je en mali diktator in jaz se čudim njegovim sopolitokom, da ga tako občudujejo.
boom,
mislim pa, da je on preizkusil in obsodil komunistično diktaturo, v bistvu se je spravil s seboj in komunizmom.
po moje, se pojavlja eno vprašanje možnih zmotnih odločitev, človek se lahko napačno odloči, vendar to mora priznati, to je JJ storil, ti kot stari komunist pa govoriš dvolično npr. možni zločini, lepo otroštvo, pozabljaš pa, da ste nas komunisti onemogočali v službah, učitelj, če ni bil partijaš je težje dobil službo…..pa ni mi za naštevati tistega enoumja…raje grem delat.
v bistvu je vsako otroštvo lepo, v kolikor so normalni pogoji.
eni so imeli lepo otroštvo, ker so imeli njihovi partizanski starši same previlegije neodvisne od sposobnosti.
kakšno otroštvo pa so imeli tisti, ki so jim zverinsko pobili starše ali najbližje, se zavedaš, si kdaj nesebično pomislil na to. teh družin je na deset tisoče in njihovih potomcev “nebroj”.
danes pa se sprenevedate, možno je….lepo je bilo.
ja, a nisem že parkat povedala, da opažam da sem tule edina, ki izhajam iz družine, ki je imela sorodnika na obeh straneh, ja vidš, moja mama je ostala brez očeta, starega očeta, treh stricev, in kar nekaj malih stricev in tet!!!
in kaj sedaj, bi morala svoje gorje in gorje moje stare mame, prenesti name???
takoj po vojni pa nikjer ni bilo lepo, eno samo pokopališče in žalovanje enih in drugih, pa vsej Evropi ali pa svetu če hočeš!!!!!Pomankanje vsega, vse je bilo potrebno postaviti na novo!!!
ma kaj me spet tunkaš nekam, nikoli nisem bila komunist, ja!!!
bila, bila v dobrostoječi firmi, ki jo je odnesla izguba južnega trga, kar je ostalo so pa tanovi pokradli!!!
ŠTROVS je zletel in edino PRAV je tako, oz. premalo! Rekel je kar je rekel in ni nikdar popravil! TURKA pa nekaj obdolžujete, kar ni res. Bil je 8.marec in je povedal zakaj je tam, kjer je bil. Kaj več ni mogel povedati, ker se o Barbara rovu ni vedelo še nič, razen nekaj pametnjakovičev! Ko se je začelo resnico izkrivljat pa je jasno obsodil vojne poboje. Torej spet lažete tisti ki pravite, da so dvojna merila.
Glede na to, da so trenutne razmere, vključujoč recesijo in razdvojenost naroda, precej podobne tistim iz začetka 30-tih, se prav lahko zgodi, da bo še kdaj spoznaval svojo “zmoto”. Eni to počnejo sicer bolj poredko (ob menjavah sistemov), drugim pa je očitno prišlo v kri in se malo pokesajo kar vsaka štiri leta.
Ne vem pa zakaj meni očitaš, da sem te kje oviral? Jaz nisem oviral nikogar, niti nisem nikoli bil komunist. Prej nasprotno, in kot sem že napisal, zaradi situacije, ki se je v tej državi razvi(ja)la v teh osemnajstih letih in ko vidim kaj vse se zbira na desnem polu in kaj je njihov resnični namen, mi leva ideologija postaja vse bolj všeč. Poznam pa osebno marsikoga, ki je bil v tistih časih na moč povzpetniški, bi počel vse, samo delal ne bi (veš, tudi takrat smo delali in tudi takrat se je z delom marsikje lahko prišlo daleč, veliko dlje kot danes) in zdaj krivi vse drugo, da mu ni uspelo, le samega sebe ne.
Kakšno otroštvo pa ima marsikdo danes (ali ga še utegne imeti)? Boš zato tudi krivil kar cel trenutni sistem? Tako kot lahko ti danes s temi le sočustvuješ (ali morda tudi ne, ker smatraš, da je za lastno usodo vsak kriv izključno sam), lahko jaz le sočustvujem s tistimi, ki tega takrat niso imeli ali mogli imeti. Mimogrede, spomnim se, da smo nekaterim od teh kot družina takrat na različne načine celo pomagali.
Če se pa že krivi celoten režim in kar celotna ideologija (upam, da je to dvoje kdo vsaj malo sposoben ločiti), potem naj se vpraša še naslednje:
pred WWII je bila komunistična ideologija, kot tudi komunistične in socialdemokratske stranke prisotna po celi Evropi (pustimo ob strani dejstvo, da so bile prepovedane le v Kraljevini in Hitlerjevi Nemčiji). Postavlja se namreč vprašanje, zakaj so se najbolj ugodne razmerwe za prevzem oblasti pojavile le v nekaterih državah (recimo SZ, Jugoslavija…), v drugih ne.
Odgovor je več kot očiten, da so takrat aktualni politični režimi v teh državah ustvarjali primerno klimo in situacijo, da so te stranke pridobile dovolj privržencev. In kot sem že rekel, situacija se počasi danes ponavlja in tako kot so takrat razmere ustvarjale prav tiste politične opcije, ki so istočasno tudi botrovale nastanku domobranstva in domačih izdajalcev, podobne razmere danes ustvarjajo njihovi politični nasledniki.
ni mi za odgovarjati in smatram, da sem s temi temami (žrtve, samoupravljanje, ZKS, Kardelj in sl.) sam s seboj zaključil in so me prenehale zanimati, v bistvu me že dolgo ne in sam sem dovolil, da me ta forum sprovocira. živim danes predvsem od današnjega uspešnega dela in od nobene pomoči ali “jamranja” in obsojanja, tudi pred l. 91 je bilo tako.
ob tem samo.
večkrat sem se pred leti spraševal, recimo 20-30 let nazaj, zakaj so se 100.000 žrtev prve svetovne vojne tako hitro pozabile, saj v končni fazi tudi bile naše.
l.p.
So bile žrtve 2.sv vojne tud že pozabljene tja do 70-80tih let.
Zdej po poosamosvojitvi pa desne stranke vestno in po obrokih skrbijo, da se jih ponovno spomnimo vsake toliko časa. Ti bi želeli da je to prvorazredna tema še naslednjih 100let.(na 18let podlage)
A zakaj so se žrtve 1.sv.vojne hitro pozabile? Ker na njihov račun ni možno pljuvati po komunistih in si kovati političnoih točk za naslednji volitve. Gredo celo tako daleč, da se množično hodijo slikat pred jamo in klanjat ustašem.