tuš 120 x 80, zavesa ali vrata ?
Sem praktična in mi je brisanje in drgnjenje in čiščenje izguba časa, zato imam grdo zaveso, ki jo vržem v stroj in se opere in nimam z njo nobenega dela. Smo imeli steno, ampak je bil obup, ker si jo moral res redno brisat, pri nas pa še blazno trda voda, vsaka kaplja se je poznala.
120 bi moralo biti dovol za odprtino 80, pa saj nimaš potrebe, da lepo nabrano visi, ampak da lepo zapre, da voda ne šprica okoli.
če vzameš vrata nujno vzemi take ki so odpirajo navzven in niso na “koleščkih”. pa kak premaz da se ostanki ne zadržuejo na steklu tud ne škodi. cena bo visoka, vrata pa večna. zavesa je pa tko tko…poceni varianta sam če maš kako starejši osebo (npr težave z ranotežejm itd), ali pa če nerodno stopiš veš kaj te čaka….
Zgleda, da nas je tule veliko ciganov…
Ko poslušam par prijateljic, kako z zobno ščetko pucajo utore pri vratih tuš kabin – ne hvala.
Imam že leta zaveso, ne tisti čisto navaden polivinil ampak tekstilno plastificirano, spodaj so običajno obtežene s svinčeno vrvico. Vsake toliko vržem v pralni stroj, ko se ene naveličam, zamenjam z malce drugačno.
Če že, bi imela tuš z odtokom direkt v tla, brez kadi, pa z ene strani gladka steklena vrata, ki se jih da lepo očistit/obrisat.
NIakkor zavese – to je najcenejša rešitev, ampak je cigansko, če je kopalnica drugače lepa, zna zelo pogršat izgled.
razmisli raje o fiksni predelni steni – Sanotechnik ima odlične- simpl za montažo, stelo obdelano s premazom, nobenih hudega silikoniranja ni potrebno, ker je montaža in sestava simpl z alu utorčki in prepreči prelivanje vode in prepreči spet zažiranje plesni in zadrževanje vlage. Razmisli.
ZAvesa optično pomanjša kopalnico, taka stena pa jo ne.
Vse , kar ni zavesa, je eno veliko ciscenje. Kot ena zgoraj, imam tekstilno, perem , na vsake tolk zamenjam. Mialim, kaj je vazno, ce topticno zmanjsa, pa meni se ne zdi, kopalnoco? Velika je , kolikor je velika. Da bi morala pucat se une stene ? Sem imela vrata, packarije v silikonu, na vratih non stop kamen zanpucat, ne hvala, vrgla ven
pri nas je čiščenje kopalnice moja domena, tako, da ne govorit, kaj kdo dela in kaj ne dela.
Če vam je težko enkrat na teden 5 ali 10 minut za kopalno kad očistit in osvežit, potem lajhko rečem samo še to, da ste lenuhinje in prasice svinjske. Kje še šparate s svojim časom, da ne čistite? a pri sekretu tudi? v kuhinji? kavč? kaj pa po tleh, sploh če imate še psa ali mačko?
pri nas imamo kopalnico tako kot je 13 let….še vedno je praktično kot nova. tako tuš kabina, kot vse ostalo.
zavesa na tušu je res ciganarija, kot so že pred mano napisali.
Pri nas imamo kopalnico staro 30 let, pa nikjer nobenega kamna, plesni ali kake umazanije in flekov, ploščice in fuge izgledajo kot nove, pipa je malo obšlesala, ročko za tuš smo zamenjali, pa ena ploščica je počena, ker je počila med vrtanjem v njo, ampak je razpoka samo na glazuri.
Očitno jo čistim, se ti ne zdi?
Mi imamo tako kabino, da zavesa ne pride v poštev. Kabina je namreč zgoraj zaprta, v njej imamo masažne šobe in nastavitev za parno (turško) savno, zato je tudi steklo kabine posebno, saj mora biti vzdržljivo pri visokih temperaturah. Smo kar dali zanjo, ampak tako smo hoteli. Tudi če bi bila tuš kabina navadna, ne bi imela zavese. Z zaves stalno kaplja, nikakor je ne moreš dobro obrisati in prej ko slej se na njej naredi plesen. Sem imela priliko nekaj časa živeti z zaveso v tuš kabini v najemniškem stanovanju in kljub pranju v stroju ter rednem dokupovanju novih zaves, so bile te stalno mokre in stalno plesnive. Edini način, da se je kdaj posušila, je bil ta, da sem morala odpreti okno in vrata, da je vleklo skozi, ampak zaradi enega tuširanja, da bom potem cel dan opravljala potrebo v ledeni kopalnici pa hvala lepa. Potem že raje premažem steklo 1x na mesec s posebnim premazom in jo 1x na teden lepo obrišem, da ni sledov kamna. Tista čiščenja utorov z zobnimi ščetkami pa so preteklost, kajti zdaj so kabinska vrata praktično podobna običajnim vratom, brez utorov in brez skritih kanalčkov, tako da se vrata odpre in očisti steklo od vrha do dna brez kakšnega skritega drgnjenja. Jaz pač raje dam ta denar in imam nato mir pred plesnijo, stalnim kapljanjem, vlago in ovijanjem zavese okoli nog.
plosk plosk…ti čistiš:)) Kapo dol. Še kaj…al je to vse? ker ena kopalnica proti vsem ostalim opravilom po hiši je k*čev dim :)))
pa da te še mall razveselim…tist cajt, k ti drgnešvrata od tuša men pa ni treba… jaz raj ponucam za svojga lubita podrgnit:) zdej pa le nadaljuj s samohvalo… :))))))))))))))))))))))