Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek tuš kad + tuš zavesa koliko je okoli mokro

tuš kad + tuš zavesa koliko je okoli mokro

koliko je pri tuširanju mokro okoli kadi, če je tuš zavesa, koliko naj bi bila visoka kad, da bi bilo čim manj

koliko se rabi v tuš kabini poleg tuš ročaja tudi pipo, ali priporočate

Zaveso moraš imeti v kadi, ne da visi ob zunanje robu, in potem je glede na zakone fizike nemogoče, da bi bilo mokro okoli kadi, razen če voda ne škropi mimo ob stenah.
Jaz imam tuš kad, torej nizko, pa je minimalno mokro, ker pač pazim.
Pipa je uporabna, če se nameravaš tudi kopati – oz. če imaš majhne otroke, se ponavadi raje kopajo kot tuširajo.
Nisem sigurna, kaj nameravaš vgraditi – navadno kad ali samo tuš kad?

imeli bomo tuš kad,
zaenkra bi rada imela samo zaveso, … vendar se ni predstavljam koliko vode špricne pristrani ven

in v dilemi sem še
ali pipo ali brez, ….
kvadratasto ali polkrog, ….bol bi kvadratasto, vendar ali ni kvadratasta bolj nevarna, ker laho nekdo pade na rob,..

pri nama je kr mokro, je treba vsakič pobrisat.

Ni bolj ogabne stvari kot tista mokra tuš zavesa, po možnosti že malo plesniva, ki se ti nalepi na mokro kožo, ko greš izpod tuša.

Če padeš na rob, je enako boleče pri polkrožni kot pri kvadratni, razen če ti ne rata zadet genav tistega kotička (ki pa je itak zaobljen).
Pipe po mojem ne rabiš – curek je itak tako visoko, da bi vse škropilo naokrog.

Če imaš majhne otroke, bi jaz vzela višjo tuš kad, ker za otroka jo lahko dovolj napolniš, da ga okopaš.

Kaj pa steklena tuš kabina? Lepo, praktično, po želji prestižno,….

http://www.steklarstvo-leskosek.si/

Tuš zaveso vržeš v pralni stroj in takoj nazaj obesiš, tuš kabino moraš pa ročno drgniti. JAz osebno sem za zaveso, ki pa jo je seveda treba redno prati.

Pri nas imamo sicer banjo, a iz izkušenj s potovanj lahko povem, da če je zavesa pravilno obešena, da visi spodaj noter v tuš banjo in ne ven in da je dovolj široka, da se dotika stene, da potem nikjer nič ven ne teče. Po tleh je mokro toliko, kolikor ti na svojem telesu mokrote ven prineseš in si je pravočasno ne obrišeš.

Jaz imam zaveso okrog tuš kadi in se je kar težko izognit mokroti okrog, tako da bo naslednja kopalniška investicija zagotovo steklo okrog.

Se strinjam, če imaš tuš zaveso je zelo važno dobro zračenje kopalnice, ker drugače začne plesneti.

Še to: boljše so tako imenovane tekstilne zavese – ki so tanjše od navadnih plastičnih (in tudi dražje). Tiste ne gredo za tabo in se lepše operejo v stroju.

hvala.

New Report

Close