tuš kad + tuš zavesa koliko je okoli mokro
Zaveso moraš imeti v kadi, ne da visi ob zunanje robu, in potem je glede na zakone fizike nemogoče, da bi bilo mokro okoli kadi, razen če voda ne škropi mimo ob stenah.
Jaz imam tuš kad, torej nizko, pa je minimalno mokro, ker pač pazim.
Pipa je uporabna, če se nameravaš tudi kopati – oz. če imaš majhne otroke, se ponavadi raje kopajo kot tuširajo.
Nisem sigurna, kaj nameravaš vgraditi – navadno kad ali samo tuš kad?
Če padeš na rob, je enako boleče pri polkrožni kot pri kvadratni, razen če ti ne rata zadet genav tistega kotička (ki pa je itak zaobljen).
Pipe po mojem ne rabiš – curek je itak tako visoko, da bi vse škropilo naokrog.
Če imaš majhne otroke, bi jaz vzela višjo tuš kad, ker za otroka jo lahko dovolj napolniš, da ga okopaš.
Kaj pa steklena tuš kabina? Lepo, praktično, po želji prestižno,….
Tuš zaveso vržeš v pralni stroj in takoj nazaj obesiš, tuš kabino moraš pa ročno drgniti. JAz osebno sem za zaveso, ki pa jo je seveda treba redno prati.
Pri nas imamo sicer banjo, a iz izkušenj s potovanj lahko povem, da če je zavesa pravilno obešena, da visi spodaj noter v tuš banjo in ne ven in da je dovolj široka, da se dotika stene, da potem nikjer nič ven ne teče. Po tleh je mokro toliko, kolikor ti na svojem telesu mokrote ven prineseš in si je pravočasno ne obrišeš.