Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style tuširanje in koža

tuširanje in koža

lep pozdrav!
zadnje čase (oz. zadnje leto) kar nekako postajam obsedena s tuširanjem. zjutraj in zvečer je obvezno na mojem urniku, če pa sem utrujena, prepotena ipd. pa si privoščim še tretjo dnevno prho. zdi se mi, da se mi je koža nekoliko izsušila, zato uporabljam mleko oz. kremo za telo. vprašanje je: kakšno škodo (če sploh) si lahko naredim s toliko vode? (ok, čudno se sliši, vendar mojemu bratu se po nekaj tednih “prepogostega tuširanja” na telesu naredijo rdeči madeži, ki jih težko odstrani) ali zadostuje, če koži vlago redno vnašam s kremami oz. mlekom za telo?
pa še to.. imam tanke lase, ki se hitro mastijo. umivam si jih na 3 dni, včasih na 2. ali res ni dobro, če si jih umivaš vsak dan? (kar meni sicer ne bi predstavljalo problema 🙂 ) kakšne šampone priporočate?

ps: stara sem 16.

ostanite v cvetju

lajna

Tuširanje 2 x na dan čisto zadostuje, sama se tuširam 1x dnevno. Voda lahko izsuši kožo, uporabljati je najboljše nežna sredstva, brez parfumov in s kožnim faktorjem HP. Mleko za telo je seveda zelo priporočljivo ali pa kako olje (super je tudi otroško olje).Verjamem da ima brat po tuširanju probleme s rdečo kožo, tudi moj oče ima ta problem, ki ga spremlja tudi srbenje kože.
Umivanje las vsak dan je lahko, le da uporabljaj šampone za pogosto umivanje las. Drugače pa si sama umivam lase le 1-2x na teden, ker se mi lasje in lasičše ne masti tako hitro. Seveda pa se zgodi, da imam lase poležane in če ne gre drugače, si jih umijem.
Ostani v cvetju tudi ti

New Report

Close