TV Slovenija1, danes ob 19.55
Ej Minka, dej no…saj vsi vemo, da si mal khm, ampak tole je pa višek!
Kaj je Vatikan???? KAJ??? Kakšne nesmisle, (da kaj hujšega niti ne zapišem) pa ti tu gor pisariš??? Zagovarjaš goreče verske fanatike, ki so v imenu vere požgali in pomorili pol svetovnega prebivalstva, ostalo ga pa nadlegujejo pedofilski duhovniki prekleti, katerim, še klinčev papež potuho daje!!!
Ni ga bilo in ga ne bo hujšega totalitarizma kakor ga že tisočletja nad vsemi nami, s tvojo pomočjo, zganja Vatikan!
Pa dej mal bejba, pojdi še kdaj v kakšno knjižnico pogledat, pa si mogoče kakšno knjigo (po možnosti neodvisno od RKC pripadnih založb) prebrat, ker to, da vsak dan k maši letaš, ti reva uboga ni dalo (kar se iz tvojih bednih zapisov tu gor vidi) ne širine ne globine v tvoji več kot očitni nerazgledanosti!
Sram me takšnih kelrikalnih babnic, hudobnih kot si ti! Kako lahko sploh živiš s tem? Kako?
Ej Minka, klerikalska domobranka, daj povej, koliko si se naslajala nad trpljenjem Hudabivške Mete? Ti je bilo fajn a? Roko, kaj roko, cela grem v ogenj, za to, da si prav nasladno uživala, ko si knjigo prebrala, kaj šele če si film videla. Takrat si pa od vsega uživanja ob Metinem trpljenju kar v ekstazo padla ane? Kaj ti je blo fajn, ko so jo fari mučiči? A?
Pa je ta hudič od RKC-ja to zganjal malo pred tvojimi najljubšimi sovražniki, kajne minka, visoko moralna in empatična predstavnica najhujših morilcev v deželi tej?
Jania1, zanimivo, da za debato o zgodovini ko0t referenco predstavljaš literarno zvrst, očitna in v nebo vpijoča zgodovinska dejstva pa mirno ignoriraš.
Naj te še jaz pobaram, če si uživala, ko so zažgali škofa Vovka, rušili in zažigali cerkve (samo na Kočevskem več kot 50) pol stoletja maltretirali in zastraševali verne in duhovnike?
Ej Minka, klerikalska domobranka, daj povej, koliko si se naslajala nad trpljenjem Hudabivške Mete? Ti je bilo fajn a? Roko, kaj roko, cela grem v ogenj, za to, da si prav nasladno uživala, ko si knjigo prebrala, kaj šele če si film videla. Takrat si pa od vsega uživanja ob Metinem trpljenju kar v ekstazo padla ane? Kaj ti je blo fajn, ko so jo fari mučiči? A?
Pa je ta hudič od RKC-ja to zganjal malo pred tvojimi najljubšimi sovražniki, kajne minka, visoko moralna in empatična predstavnica najhujših morilcev v deželi tej?[/quote]
Kakšna beda, kakšna revščina duha.
In s sami s seboj lahko živite?
Le kdo je tisti, ki vas je pahnil v tak pekel? tebe Jania1, vrabček, Žogica, Pitija …
Kakšno žalostno mladost preživljate!
V pekel? Ja, slisim, da nam grozite s peklom. Slisim, da pri verouku duhovniki otrokom govorijo, naj svojim sosolcem, ki ne hodijo v verouku, povedo, da njihove druzine zivijo v temi in da jih caka pekel. Da otrokom narocajo, naj drugim otrokom govorijo, naj spreobrnejo svoje druzine, da zacnejo hoditi po pravi poti.
Hujskanje otrok, to je sele beda. In revscina duha. Otroke strasiti s peklom.
Ce otrokom … Ce sedemletnikom pri verouku govoris, naj svoje sosolce opominjajo, da so njihove druzine v temi in da bodo koncale v peklu, ce ne bodo nasle Boga … To ni nikakrsna vzgoja. To je hujskanje in zastrasevanje otrok.
Aja, moji starsi so nezreli in niso bili sposobni vzgoje otrok. Lepo je, da so ti pri verouku razlozili tudi to, da so tisti starsi, ki svojih otrok ne posiljajo k verouku, nezreli. Kaksne resnice so vam tam se odkrili?
Dejstvo je, da se to dogaja pri verouku. Slisala sem in brala o taksnih primerih. Jaz prijavljala ne bom, upam pa, da bodo starsi, katerih otroci hodijo domov prestraseni. Ce se bo mojemu otroku kdaj to zgodilo, bom pa vsekakor ukrepala. Mene nic ne moti, ce otroci hodijo k verouku, me celo ne bo motilo, ce bodo moji morali hoditi (moj dragi je veren), me bo pa zelo motilo, ce mi bodo otroke ustrahovali s peklom in temo.
Ja pozabila si še na Prababi, pravnika, ježeka, etc. oziroma vse tiste, ki ne razmišljajo versko blazno, tako kot ti.
Daj si že enkrat dopovedat, da ima vsak pravico, da razmišlja po svoje in da ima vsak človek pravico do svoje resnice. Katera pa je tista prava pa vsak zase najbolje ve. Ne posiljuj ljudi s svojimi zgodbicami in s svojo versko fanatičnostjo. Prav in lepo je, da si verna. In prav je tudi da si zaslepljena (tvoja lastna presoja). Vendar enkrat za vselej, nehaj me posiljevati s to tvojo fanatičnostjo. Ker mi gre dobesedno na bruhanje.
“Kakšna beda, kakšna revščina duha.” si napisala. Verjetno si s tem mislila sama na sebe.
Saj sem pred kratkim zasledila, ko si v neki drugi debati pisala, da ti nikoli nikogar ne žališ. Torej upravičeno sklepam, da se omenjeno (o revšičini duha in bedi) tika tebe.
Sicer pa veš kaj me najbolj čudi. Prav ti, ki se tukaj na tem forumu predstavljaš za verno, si v žalitvah in po zlobnosti do drugih največji umetnik.Seveda pozabljam, greš k maši, k spovedi in ponovno si brez grehov pa lahko zopet naprej žališ.
Tako je, nihce ni tako zaljiv kot ona. Potem pa napises nekaj cez njenega ljubega diktatorja, pa sploh nisi zaljiv, in se je zmesa, da cesa taksnega se ni nikoli prebrala in je sploh cisto hin. Manjka ji samokritike, pac.
Mislim pa saj si zmešana, al pa motena.
Seveda lahko, vedno in povsod, kot referenco navajam literarno zvrst! Hvaljen tvoj jezus, da se je kot edina, vsaj obdržala. Kot slovenstvo, no, s tem, ste domobranci itak skregani že po difoltu.
Veš, kaj, so v tvoja nebesa vpijoča dejstva? Kot prvo nebes NI! Ja? Zgodovinska dejstva pa malo preveri v ta prvi zgo. bukli pred drugo svetovno vojno, ki jo boš našla. Pa malo preberi tudi o tem, kaj se je RKC šla v imenu njenega boga. Inkvizicija, zažiganje žensk, znanstvenikov, intelekta nasploh, pomori celotnih kupov njim “neverujočega” ljudstva, pa saj mi je slabo, če samo pomislim česa vsega so hudiči zakuhali, prekleti klinci pedofilski ( in ti, bogaboječa fanatična vernica tudi), do sedaj, me ne bi niti malo čudilo, da jih bo neka nova revolucija spet naučila malo reda!
Saj ne bo tako, ampak nekateri bi si očitno želeli …
08.00 – jutranja maša
10.05 – best of – atomik harmonik
10.10 – meditacija ob molitvi – v živo iz ljubljanske stolnice
12.00 – novice iz janezove skrinje
13.00 – zabavna glasba – natalija verboten
13.05 – tv prodaja – gozmodrisk po dolenjsko
14.00 – tv prodaja – cang nategang
15.00 – molimo pred kosilom
15.30 – dnevni nagovor predsednika vlade državljanom
16.00 – oddaja o slovenskih izseljencih – argentina
18.00 – tv prodaja – sds čepice
18.50 – goli diplomat – politična kuhinja z dimitrijem
19.00 – poročila s francijem petkom
20.00 – večerna molitev
20.30 – domača nanizanka – naš janez je močnejši od vašega
22.00 – odmevi na dosežke predsednika republike
22.30 – danes v vatikanu
23.00 – ringlšpil – 13 slovenskih naj izvajalcev (natalija verboten, čuki, alpski
kvintet, dvanajsto nasprotje, kingston, mlade frajle, ansambel lojzeta
slaka, kifelčarji, pepel in kri, slapovi, saša lendero, yuhubanda,
dominik kozarič)
23.10 – danes v vladi
23.50 – oče naš pred spanjem
24.00 – domača nanizanka – naš janez je močnejši od vašega – ponovitev
01.30 – tv prodaja – revija mag
02.30 – minutka za opozicijo
02.31 – tv prodaja – rožni venci iz fatime
Ukradeno s foruma naše nacionalke …
Mislim pa saj si zmešana, al pa motena.
Seveda lahko, vedno in povsod, kot referenco navajam literarno zvrst! Hvaljen tvoj jezus, da se je kot edina, vsaj obdržala. Kot slovenstvo, no, s tem, ste domobranci itak skregani že po difoltu.
Veš, kaj, so v tvoja nebesa vpijoča dejstva? Kot prvo nebes NI! Ja? Zgodovinska dejstva pa malo preveri v ta prvi zgo. bukli pred drugo svetovno vojno, ki jo boš našla. Pa malo preberi tudi o tem, kaj se je RKC šla v imenu njenega boga. Inkvizicija, zažiganje žensk, znanstvenikov, intelekta nasploh, pomori celotnih kupov njim “neverujočega” ljudstva, pa saj mi je slabo, če samo pomislim česa vsega so hudiči zakuhali, prekleti klinci pedofilski ( in ti, bogaboječa fanatična vernica tudi), do sedaj, me ne bi niti malo čudilo, da jih bo neka nova revolucija spet naučila malo reda![/quote]
Se mi je zdelo, da ne boš zmogla drugega, kot en kup prostaških žaljivk.
Kar malo beri moje in tvoje izvajanje in boš videla. Jaz k sreči lahko uporabim argumente, tebi pa v tvoji nemoči, a fanatičnem sovraštvu do drugačemislečih, ostanejo samo žaljivke.
Zamisli se malo!
Zamisli pa se tudi nad tvojo logiko, ki pravi, da če je Cerkev stoletja nazaj zažigala ljudi (kar osebno obsojam), to daje komunističnim divjakom pravico, da od leta 1939 pa do 1950 pomore na tisoče vernih Slovencev (česar pa ti ne obstojaš, ampak odkrito odobravaš).
Prav tako tvoje izvajanje kaže na ne ravno visoko izobrazbo. Namreč ne veš, da je za egzaktne diskusije treba predložiti egzaktne in preverljive reference. Kar pa seveda literarna zvrst ni.
Pa še ena novica zate. Nikjer nisem trdila, da Nebesa ali kaj takega so in je. Zato mi tega tudi ni treba dokazovati. Seveda pa te ne bom spravila v zadrego, ki je že brez tega precej velika, z pozivom, da dokaži, da Nebes ni!
Pa pazi, da se ne razpočiš v svojem napuhu in sovraštvu.
Oh ja,
ko stopimo na žulj zacvilimo kajne, Jana_1?
Iz tvojih globokoumnih odgovorov sledeč, se ti klanjam, kajti očitno imaš, za razliko od nas, nevernikov, izjemno visoko izobrazbo, prav tako pripadajoč položaj in seveda, preverljive in dokazujoče argumente. (Ki jih ni).
Me pa laično, neizobraženo delavsko dekle (po tvoje) zanima, kje in kako si se dokopala, prebila in pridobila to svojo visoko izobrazbo? Hja, tam kot mi vsi, kajne? Vključno s tvojim firerjem. Na brezplačni Fakulteti, kajne? No, vidiš, tudi tega, po tvoji zaslugi, ne bo več. Hvala tebi in Janši! Za razliko od tebe, mene, in firerja, bomo sedaj za izobrazbo svojih otrok, nekoč bodočih študentov, plačevali. No, ampak, zate, to ni problem, saj si itak situirana gospa, pa še požegnana zraven.
Poglej, saj ne da bi hotela, ampak če že vztrajaš; kje so pa Tvoji argumenti, kje je Tvoja raven diskusije, kje mi lahko ti pariraš s tem, da Je Cerkev izvajala vse zgoraj našteto (inkvizicije, pogromi, zažiganje znanstvenikov, žensk, domobranstvo (t.j. izdaja lastnega naroda, da se razumemo), pedofilija, no to še zdaj bojda počno, seveda se, naivno delavsko dekle, v tem nedvomno motim!!!), pri tem, da sama opravičujem komunistične divjake?
Komunistične divjake? Kje sploh si ta izraz pobrala, aja, jasno že vem, za Vas, so vsi drugače misleči, komunistični divjaki, ali pa manj vredni ljudje z nižjo izobrazbo.
No, potem, pa svoje naivne volilce, ki jim pred vsakimi volitvami s prižnice diktirajo fari navodila, izobrazite. Le dajte.
Me zanima, kdo in predvsem čemu Vas bodo potem še volili, kaj šele spoštovali.
Ko bodo enkrat spoznali kakšni klerikalni divjaki ste. Neizobraženi.
Opa, vidim da sem nekomu stopila na rep.
Hja Jania, vsbina pove vse. Meni ni treba tebi žaliti, ti pa mene očitno moraš, ker ti drugega ne ostane.
Svojo izobrazbo sem pa drago plačala in to v tujini. Ker nisem hotela poslušati pravljic in jih potem papagajsko ponavljati, tako kot npr sedaj to počneš ti. 🙂
Simple as that!
Sicer pa nisem članica nobene stranke, za razliko od tebe, ki si očitno jurišnica “zdravih sil”. Sicer se ne bi tako zaganjala v drugače (demokratično) misleče. Sorry, se boš pač morala sprijazniti z izgubo vaše oblasti. To je pač demokracija.