tv
Tukaj manjka pomembno: Kdo ga bo kupil, koliko oseb in komu.
– če ga kupijo starši, zakaj pa ne
– če ga kupi več prijateljev skupaj, ok še gre
– če si ga napisal na listo, pač vsak najde nekaj zase, če ti bo kdo dal toliko zakaj pa ne, napisat na listo ni greh.
– če si ti sam rekel to prijateljem, se mi zdi preveč (razen če jih je 20)
– ….
Jaz se nekako držim tega da dam cca 10.000sit za darilo. Odvisno za koga seveda je. Sestri dam tudi 100.000sit, kolegici, ki mi ni ful najboljša prijateljica ampak res bolj kolegica sem kupila darilo za 3.500 sit (malo domišljije, pa zgleda ko da sem dala ful). Eni smo dali vsak po 10.000 sit, ker je hotela denar, pa se mi je zdelo ogromno (20.000 sit/par), drugi pa 10.000/par. Pa spet ni bilo fer, ker je una enkrat več dobila od nas pa vse iz iste družbe prijateljica je bila.
Tako da meje dobrega okusa ni! Oz je odvisno od tega kakšna darila, koliko draga si že do sedaj kupujete. Če neseš prijatelju za rd flašo vina pol je tole preveč, če pa si dajete draga darila, potem je to pričakovana vrednost.
Večina pa bi jih rekla: TI SI NOR!
Jaz bi ga dala na listo. Pa če je ker tok nor, zakaj pa ne! Moraš met polno različno vrednih daril. Polno tistih za cca 5000sit pa ene par takih ornk. Sicer pa če ti nekdo kupi pralni stroj, hladilnik…. vse to je čez 100.000 zakaj ne tak TV!
LP
Tinkara
Mislim, da je važno, da ne spravljaš v zadrego sebe, ostalih svatov in končno tudi para, če boš dal predrago darilo in z njim preveč izstopal. Če pa je dogovor tak, da boste dali bogata darila, kar TV za 200.000 sit za moje pojme je in če denarnica prenese potem pa kar. Malo se pogovori z ostalimi povabljenci. Če si priča je pa to kar nekako normalno.
Tudi meni se to zdi neka zdrava mera. Jaz sem mojemu bratu kot priča plačala poročno potovanje, ki sta si ga z bodočo ženo sama izbrala. Hotela sem ju “poslati” v Tunizijo, Turčijo,ali kak grški otok, pa sta si potem izbrala Dubrovnik, ker sta se malce bala predolgega leta zaradi njene nosečnosti. Tri leta od tega, bilo pa je okrog 100.000. Še zdaj sem vesela, da sem se tako odločila,ker sta dobila kup uporabnih daril od ostalih (pralni stroj, televizor, štedilnik, itd, itd.) Imava pa zlate starše, ki so plačali vse komplet, do obleke (in pa njeni starši, seveda). Lp