Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Opravljivka Uau, kakšno telo ima Marko Potrč!

Uau, kakšno telo ima Marko Potrč!

Ne, ne gre za to. Ljudje, ki dajo veliko na svoj telesni videz , so nekako obsedeni s svojim izgledom, morajo imeti podobno misleče in delujoče življenske sopotnike – drugače ne morejo funkcionirat skupaj. Se pa tudi zavedajo, da je to težko vzdrževati.

So pa ti takšni in drugačni TV voditelji v istem rangu kot “influencerji”; se imajo za javno prepoznavne osebe, živijo tudi od svojega imidža nekako, sploh sedaj v času objavljanja po socialnih omrežjih, pa sponzoriranja izdelkov. Zato. Enako kot filmski igralci; oni prodajajo svoje telo, izgled, z njim služijo denar za življenje. To so današnji ideali; “zdravje” tržijo sixpacki in bolj kot ne shiranost telesa brez grama maščobe, pa čeprav so pri nekaterih ti trenutno modni atributi prigarani, pri nekaterih pa pridobljeni s pomočjo nedovoljenih dodatkov.

Koliko telesne mascobe imate pa vi? Oz. koliko je vasa teza na doloceno visino in koliko je obseg okoli vasega vratu, pasu in bokov?

[attachment=0]calculate-body-fat-percentage.gif[/attachment]

Pri 45 letih in 181 centimetrih visine tehtam 87 kg, obseg vratu imam 40 cm in obseg pasu 88 cm. Delez mascobe v telesu znasa okoli 16,7%.

Kaj pa vi?

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Ne, ne gre za to. Ljudje, ki dajo veliko na svoj telesni videz , so nekako obsedeni s svojim izgledom, morajo imeti podobno misleče in delujoče življenske sopotnike – drugače ne morejo funkcionirat skupaj. Se pa tudi zavedajo, da je to težko vzdrževati.

So pa ti takšni in drugačni TV voditelji v istem rangu kot “influencerji”; se imajo za javno prepoznavne osebe, živijo tudi od svojega imidža nekako, sploh sedaj v času objavljanja po socialnih omrežjih, pa sponzoriranja izdelkov. Zato. Enako kot filmski igralci; oni prodajajo svoje telo, izgled, z njim služijo denar za življenje. To so današnji ideali; “zdravje” tržijo sixpacki in bolj kot ne shiranost telesa brez grama maščobe, pa čeprav so pri nekaterih ti trenutno modni atributi prigarani, pri nekaterih pa pridobljeni s pomočjo nedovoljenih dodatkov.
[/quote]

Kako kdo pride do rezultata je meni nepomembno. Čarobnega praška pač ni, kakorkoli obrneš je odrekanje, čas, energija, trdo delo, doslednost in denar. Ti mora biti prioriteta pred drugimi zadevami.

Sama sem imela to fazo (od 16.do 22.leta potem še enkrat med 30.in 35.) in vem kako je, ko si v top izvedbi. Ni lahko in večkrat rečeš NE kot DA. Hrani, druženju, zabavi, počitku, udobju, spanju ipd. Trenutno sem v tistem delu cikla, ko je KOMOT edino, kar me zanima. 🙂

Saj zato pravim, enako misleči gredo lepo skupaj. Verjamem, da ga ona tudi bolje razume in podpira v njegovih ciljih, kot bi ga katera druga, ki na videz ne da toliko in sama ni poskusila tega življenskega sloga. Jaz svojemu naredim tiramusu in ga še pitam, ko reče da mu je tako dober…Ga ni lepšega občutka kot dobro nahraniti svojega moškega 🙂 pa se je že malo poredil med korono,a me prav nič ne moti. Če bi bila javni osebi, bi tudi midva bolj pazila kaj oblečeva, kako izgledava ipd. Ali če bi se družila s takimi. Za tistih 5 sosed, ki me vidijo vsak dan, se mi pa res ni treba niti iz pižame preobleči, kaj šele rihtati. In meni trenutno najbolj ustreza tako. Na komot

Ti ne verjamem glede 16 %, če pogledam tvojo sliko v avatarju, okoli 20 % mogoče. Pri samo 16 % in taki telesni teži in višini bi moral izgledati orng mišičast, pa ne zgledaš v ramena. Mogoče si sicer samo nezgovorno sliko izbral. Sebe ocenjujem na okoli 15 % telesne maščobe, visok sem enako kot ti, 10 let mlajši, imam 72 kg in hodim redno na fitnes. Potrča ocenjujem na 8-12 %

Mi je všečen, a…Malce pretrdo zgleda tole njegovo telo, da bi se ženska udobno namestila na/ob njemu.
Pa kaj je s tem britjem? To je pa odbijajoče. Trde kratke dlake, pikast, neprijetno za božanje v kontra smer…ne, ne…
Ima pa še vedno simpatičen in nalezljiv nasmešek:)

Ti ne verjamem glede 16 %, če pogledam tvojo sliko v avatarju, okoli 20 % mogoče. Pri samo 16 % in taki telesni teži in višini bi moral izgledati orng mišičast, pa ne zgledaš v ramena. Mogoče si sicer samo nezgovorno sliko izbral. Sebe ocenjujem na okoli 15 % telesne maščobe, visok sem enako kot ti, 10 let mlajši, imam 72 kg in hodim redno na fitnes. Potrča ocenjujem na 8-12 %
[/quote]

Ja, korona je botrovala nekim 4-5 kg plusa. Sem pajcek nihal med 91 in 92. :-)))

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Ti imaš 20% BF.

Ti imaš 20% BF.
[/quote]

Če gledaš sliko, bi jaz čez palec ocenil 22,5% , saj je bila dejansko vsa pridobljena teza striktno maščoba. Pajcek. :-)))

Aktivno sem spet začel z rekreacijo konec aprila. Najprej aerobni tek, nato dodal še ca. pol ure HIIT (po ca. 4 mesecih premora). V dveh mesecih je obseg trebuha šel za ca. 6 cm dol (!!!) iz 94 nazaj na 88. Kile pa ca. 4 kg. V fitnes pa ne hodim ze dolgo, tako da točnih številk nimam. So pa ti atributi podobni tistim oktobra lani, ko sem nazadnje meril.

Na sliki se špehca ne vidi, vidi se samo to, da nisi fenomenalno granjen , kar pa bi skoraj moral biti, da bi imel pri 87 kg in 181 samo 17 % telesne maščobe. Ker ima povprečen moški pri takih merah okoli 25 % maščobe. Pri 94 kg in 181 cm ima pa povprečen moški nekje 29 % telesne maščobe – po tem kalkulatorju sodeč:

https://www.calculator.net/lean-body-mass-calculator.html

So pa možna velika odstopanja od tega, če si ful mišičast, npr.

Hja, sem vnesel parametre v kalkulator in… 16,7. 🙂

Meni recimo ta kalkulator naračuna okoli 20 % maščobe, tisti tadrug kalkulator, ki obsege vratu, pasu itd. vzame, mi naračuna 12 %. Ko se slečem in se primerjam z drugimi desci in njihovimi procenti in videzom, sem nekje na 15 %.

Na koncu je podkozna maščoba še najmanj relevantna. Ta je prehodnega značaja. Za zdravje je bolj bistvena maščoba okoli notranjih organov. Ampak pustimo to… hec mojega vprašanja je bila samokritičnost. Lahko je kritizirati druge. O sebi nas je pa bore malo kaj napisalo.

kar hočem ma kratko povedat je: če hočeš bit pri 85 kg in 180 cm na 16 % telesne maščobe, moraš dosti dosti bolj na mišicah delat, kot če hočeš bit pri 70 kg in 180 cm na istem deležu maščobe.

Če ne delaš na mišicah in ti gre % telesne maščobe dol, ti gredo tudi kile dol. Samo, če si mišice ful pumpaš, lahko imaš relativno veliko kg in relativno malo telesne maščobe, tako ima npr. Marko Potrč.

Vse, kar si napisal, drži. Obseden z nizko maščobo ni dobro bit. Ni bilo nič z moje strani mišljeno kot kritika tebe, samo kot prikaz, kako lahko kalkulatorji lažejo. Glavno, da se trudimo, učimo in izboljšujemo, in ti tudi se, tako da samo tako naprej.

Jaz imam srečo, da zgledam suhljat. Vsaj po MON kriterijih. :-))) Res je, da sem v stresnih časih trhtal okoli 80 kg, pa je bil moj obraz videti precej koščen. Na drugi strani pa, pred boleznijo, sem bil pri 84-85 kg videti „napihnjen“. Tako da… izgled vara. Vsaj na sebi sem to imel priloznost opazovati. Oz. bolj točno… ne vara izgled, temveč to, kar praviš… priblizki raznih izračunov.

Po standardih na forumu ne sodim med fit ženske, saj imam 59 kg na 163, delež maščobe imam pa cca 21 % (20,7 – izmerjeno s tehtnico v FC), obseg pasu 66 cm, obseg bokov 88 cm. Stara sem skoraj 40 let.

Glede Potrča pa …
Mislim, da pretirava. Šport je za sprostitev, zdravje, druženje.
Sama sem najbolj vesela, če greva teč s hčerko (ona gre poleg s kolesom), medtem se pogovarjava se imava lepo.
Ne predstavljam si, da bi poleg vseh obveznosti dnevno namenila še 2 uri vadbi, nato še ubadanje s hrano, … Ima majhne otroke, zato bi bilo bolje, da bi 50 % tega časa namenil njim.
Delam z otroki, zato vidim, kakšne so posledice “odsotnih” staršev.
Vem, da je tempo življenja krut, delodajalci neizprosni, prav zato je na nas, da si postavimo prioritete. Za otroke se odločimo zavestno in otroci ne potrebujejo le materialnih dobrim, ampak tudi čas, pozornost.

Po standardih na forumu ne sodim med fit ženske, saj imam 59 kg na 163, delež maščobe imam pa cca 21 % (20,7 – izmerjeno s tehtnico v FC), obseg pasu 66 cm, obseg bokov 88 cm. Stara sem skoraj 40 let.

Glede Potrča pa …
Mislim, da pretirava. Šport je za sprostitev, zdravje, druženje.
Sama sem najbolj vesela, če greva teč s hčerko (ona gre poleg s kolesom), medtem se pogovarjava se imava lepo.
Ne predstavljam si, da bi poleg vseh obveznosti dnevno namenila še 2 uri vadbi, nato še ubadanje s hrano, … Ima majhne otroke, zato bi bilo bolje, da bi 50 % tega časa namenil njim.
Delam z otroki, zato vidim, kakšne so posledice “odsotnih” staršev.
Vem, da je tempo življenja krut, delodajalci neizprosni, prav zato je na nas, da si postavimo prioritete. Za otroke se odločimo zavestno in otroci ne potrebujejo le materialnih dobrim, ampak tudi čas, pozornost.
[/quote]
Tu se pa ne strinjam. Novodobni starši dobesedno 24/7 animirajo svoje otroke, kot da brez njih ne bi mogli sami na kolo ali ven se igrat z vrstniki. Otroci potrebujejo starše, vsekakor, a ne ves dan. Važno je, da so tam, da so varen pristan in da jih z zgledom vzgajajo in veliko ljubezni. Moja starša sta delala po cele dneve in se nam nista med tednom veliko posvečala. Če smo šli kam, je to bilo med vikendom. Otroci smo se družili pred bloki in nič nam ni manjkalo. Ko smo prišli zvečer domov, je bilo druženja mogoče za eno uro pred spanjem..in kaj nam je manjkalo? Nič. Danes vsi zdolgočaseni, sitni, ne znajo se sami zamotiti, pri starših do 30.leta, nesamostojni…ne vidim nobene prednosti. Moj oče je bil tudi športnik ob delu in iskreno, mi je idol že celo življenje. Zaradi njega sem tudi sama vzljubila šport, hribe, naravo, se naučila vztrajati, potruditi, trenirati…dal mi je več z zgledom kot bi kdorkoli s teorijo. Nikoli nisem pogrešala pozornosti ali časa z njim, ko pogledam za nazaj. Tako da to, da nekdo skrbi dobro zase in svoj življenski slog, mu ne gre nikakor očitati. Bolj kakšnemu, ki ždi v gostilni po službi in se na tak način sprošča. To boli otroka. Da ga je sram staršev, ker so luzerji. Vsak otrok se rad postavlja z uspešnimi starši ali vsaj “normalnimi”. Tako da, če kaj, je treba resno delati na lastni podobi, da bomo v ponos našim otrokom, z videzom, obnašanjem, uspehom, vrednotami in cilji v življenju ter predvsem mentalni stabilnosti. To potrebujejo. Zdrave starše.

Tu se pa ne strinjam. Novodobni starši dobesedno 24/7 animirajo svoje otroke, kot da brez njih ne bi mogli sami na kolo ali ven se igrat z vrstniki. Otroci potrebujejo starše, vsekakor, a ne ves dan. Važno je, da so tam, da so varen pristan in da jih z zgledom vzgajajo in veliko ljubezni. Moja starša sta delala po cele dneve in se nam nista med tednom veliko posvečala. Če smo šli kam, je to bilo med vikendom. Otroci smo se družili pred bloki in nič nam ni manjkalo. Ko smo prišli zvečer domov, je bilo druženja mogoče za eno uro pred spanjem..in kaj nam je manjkalo? Nič. Danes vsi zdolgočaseni, sitni, ne znajo se sami zamotiti, pri starših do 30.leta, nesamostojni…ne vidim nobene prednosti. Moj oče je bil tudi športnik ob delu in iskreno, mi je idol že celo življenje. Zaradi njega sem tudi sama vzljubila šport, hribe, naravo, se naučila vztrajati, potruditi, trenirati…dal mi je več z zgledom kot bi kdorkoli s teorijo. Nikoli nisem pogrešala pozornosti ali časa z njim, ko pogledam za nazaj. Tako da to, da nekdo skrbi dobro zase in svoj življenski slog, mu ne gre nikakor očitati. Bolj kakšnemu, ki ždi v gostilni po službi in se na tak način sprošča. To boli otroka. Da ga je sram staršev, ker so luzerji. Vsak otrok se rad postavlja z uspešnimi starši ali vsaj “normalnimi”. Tako da, če kaj, je treba resno delati na lastni podobi, da bomo v ponos našim otrokom, z videzom, obnašanjem, uspehom, vrednotami in cilji v življenju ter predvsem mentalni stabilnosti. To potrebujejo. Zdrave starše.
[/quote]

Se strinjam s tabo, ampak v praksi je zdravih staršev za cca. 20 %, ne več. Trenutno delam z otroki s PP, tam je večina staršev “adijo pamet”, starši z raznoraznih člankov so prej izjema kot pravilo. Na rednih šolah se srečuješ s situacijo, ki je zelo zaskrbljujoča.
Boli, ko vidiš, kako starši manipulirajo in izsiljujejo lastne otroke. Ti pa postajajo pravi psihopat v želji, da bi ustregli staršev. Na šolah je zelo pomemben status otrok, tekmovalnost (bolana) je na višku. Pred leti me je zelo šokiralo, ko se je deklica iz “ugledne” druzine na grd način poniževala priseljenko. Nato sem podobne primere doživela še n-kolikokrat. Otroci so postali tako kruti, hudobni. Da o obsesiji s telefoni in IT omrežji sploh ne zgubljam besed. Kje so tukaj starši, kje so meje, vzgoja, vrednote…

Bolje da malo ljulja, nego da žulja. 😄

Jezus Kristus ti pa si morfiral v fat gradbinskega Srba, pazi da te ne bodo vrgli iz tvoje žalostne ””masonske”’ ložice/šah in monopoly kluba.

New Report

Close