Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Učenec ki manjka na dan testa/ oš

Učenec ki manjka na dan testa/ oš

7. razred oš, dogaja se, da 1 -2 učenci standardno manjkajo na dan pisanja testa. Pravzaprav, sedaj so že napredovali tako, da že dva dni prej manjkajo, da ne zgleda tako očitno. Že tako jih ima v razredu neko odločbo, ki jim dopušča vsa napovedana ustna spraševanja, neomejen čas pisanja testa s pomočnico, da spacajo skupaj za pozitivno oceno.

Potem izsiljujejo sošolce, kaj je bilo v testu…

Zanima me, če ima katera OŠ, v veljavi takšen pravilnik, da testa v prihodnjih dneh ne piše ampak piše izpit ob koncu leta?

TO KAR SE PRI NAS DOGAJA NI PRAVIČNO DO OSTALIH UČENCEV!!!

Podpiram pomoč tistim, ki le to resnično potrebujejo!

Ne pa nekim pacientom s primankljaji na nekih področjih.

HOČEM SAMO, DA BI BILO PRAVIČNO DO VSEH OTROK!!!!!

7. razred oš, dogaja se, da 1 -2 učenci standardno manjkajo na dan pisanja testa. Pravzaprav, sedaj so že napredovali tako, da že dva dni prej manjkajo, da ne zgleda tako očitno. Že tako jih ima v razredu neko odločbo, ki jim dopušča vsa napovedana ustna spraševanja, neomejen čas pisanja testa s pomočnico, da spacajo skupaj za pozitivno oceno.

Potem izsiljujejo sošolce, kaj je bilo v testu…

Zanima me, če ima katera OŠ, v veljavi takšen pravilnik, da testa v prihodnjih dneh ne piše ampak piše izpit ob koncu leta?

TO KAR SE PRI NAS DOGAJA NI PRAVIČNO DO OSTALIH UČENCEV!!!

Podpiram pomoč tistim, ki le to resnično potrebujejo! Takšnih naj bi bilo max. 3 v razredu. Ne pa, da gre pol razreda pisat k nekim pomočnicam. Kam smo prišli, preljuba Slovenija.

Ne pa nekim pacientom s primankljaji na nekih področjih.

HOČEM SAMO, DA BI BILO PRAVIČNO DO VSEH OTROK!!!!!

Moja rabi za vpis na željeno šolo v zadnjih 3eh letih samo 3 4ice, ostalo 5ke.

Prejšni teden je imela 7(!) ocen.

Je to normalno?

V ponedeljek je bila predvidena za 2 oceni.

Ker je imela v soboto cel dan tekmo na drugem koncu slo iz športa, ki ga obožuje in trenira že od 1r in ker smo v nedeljo bili povabljeni na družinsko praznovanje, sem ji rekla, naj v ponedeljek kratkomalo ostane doma.

Izsliljujejo za vprašanja?

Ne me smejat.

Ji rečem, da naj vpraša koga kaj je spraševal/kakšna so bila vprašanja pa me samo zaprepadane pogleda da ni šans, da to ne bi bilo fer in itak ji ne bi nihče povedal – sicer pa ona tudi drugim ne. Nas je izučilo.

Aja stres jo pelje v izogibanje hrani – vsako leto maj junij drastično shujša.

Zakaj ne povedati kaj je bilo v testu, saj naslednjo rundo ne pišejo istega testa.

Meni gredo bolj na jetra tisti ki imajo datume ustnega spraševanja, pa potem ta dan misteriozno odmanjkajo. In najebi ostali brez privilegijev.

Enako, 5 ocenjevanj v enem tednu. Za vikend tudi pri hčerki tekma, v nedeljo rojstni dan. Test so pisali v petek in takoj v ponedeljek.

Tudi naša hči je zelo ambiciozna, ampak zakaj rabijo po 6 ocen na predmet v konferenci???

Hkrati berem bedarije učiteljev, ki po internetu pišejo in delijo objave, kako ocene niso pokazatelj otrokove vrednosti, ampak hkrati pa naj mi pokažejo v Ljubljani srednjo šolo, kamor se lahko pride z 2 in 3 kami.

Sicer pa lahko tudi vi svojega otroka pustite en dan doma in bo fer za vse.

Odgovor na objavo uporabnika
hj,.hjkl, 20.05.2025 ob 13:07

Moja rabi za vpis na željeno šolo v zadnjih 3eh letih samo 3 4ice, ostalo 5ke.

Prejšni teden je imela 7(!) ocen.

Je to normalno?

V ponedeljek je bila predvidena za 2 oceni.

Ker je imela v soboto cel dan tekmo na drugem koncu slo iz športa, ki ga obožuje in trenira že od 1r in ker smo v nedeljo bili povabljeni na družinsko praznovanje, sem ji rekla, naj v ponedeljek kratkomalo ostane doma.

Izsliljujejo za vprašanja?

Ne me smejat.

Ji rečem, da naj vpraša koga kaj je spraševal/kakšna so bila vprašanja pa me samo zaprepadane pogleda da ni šans, da to ne bi bilo fer in itak ji ne bi nihče povedal – sicer pa ona tudi drugim ne. Nas je izučilo.

Aja stres jo pelje v izogibanje hrani – vsako leto maj junij drastično shujša.

Kam pa hodi v OŠ, da so že tam deležni take nekolegialnosti?? Kako sem vesela, da so moji otroci očitno odraščali v zdravi sredini, kjer so si pomagali med sabo (in si še).  A se čudiš, da ji noben noče povedati, kaj je bilo na spraševanju, če pa očitno tudi ti njo učiš isto? kakšno brezvezno rivalstvo, za bruhat. kaj šele bo v SŠ.  Tudi če je imela tekmo na drugem koncu Slovenije in družinsko praznovanje (a tam ste bili cel dan, ali kako) – a prej se teh dveh predmetov ni učila? Ravno ta dva dneva sta bila odločilna? Ne me basat. Iz otrok, ki se izogibajo obveznostim in so sebični, rastejo prav taki, ali celo hujši odrasli. zato pa smo v taki p**

Ja, tudi pri nas je vedno bil kdo, ki je čudežno zbolel na dan testa, ampak otroci nikoli niso imeli problema povedat, kaj je bilo na testu. Ker je bil test za take drugačen, kaj si boš potem bistvenega pomagal z njihovimi informacijami? Sama se takega izogibanja nisem nikoli šla in sem tako vzgojila tudi svoje tri otroke. ker se je izkazalo, da je bilo potem še slabše, saj so se novi testi ali spraševanja nakopičili v tisti čas, kjer je bilo že drugega dreka dovolj in si imel še več dela.

V razredu hčere je 1, ki konstantno manjka pri testih: slo/mat/ang. Vedno najde kakšne servilne kure, ki ji predajo detaljne info, če ne celo fotke testa. Pride pisat čez dan,dva, tri. ISTI test pa še samo jo pustijo da dodatno plonka. In kam gre ta bolestno tekmovalna in izkoriščevalska punca? Na Bežigrajsko 💪. Ampak tam bo takih backstabing zahrbtnih, hinavskih, egoističnih podlasic in barakudic enormno.

Takile so v moji generaciji enostavno imeli nizko oceno, ker so neupraviceno izostali od pouka.

Če ne bo šel pisat enega testa, pa potem še enega, pa še enega, … bo vprašan snov celotnega semestra ali celotnega letnika. Se bo lepo dva meseca učil in šel pisat, pa je.

Saj dandanes se vsi kampanjsko učijo, tako da ne bi smel bit problem, sploh če gre za kakšno slovenščino, geografijo, zgodovino, …

Uspeha v življenju ti ne prinesejo samo petice v šoli, moraš imeti tudi srečo, biti iznajdljiv. Imaš ljudi z diplomo, magisterijem, ki imajo same 10-ke, pa niso uspeli v življenju. Ja, znajo vse iz tega specifičnega področja; v življenju pa se ne znajdejo.

Ne verjamem da v drugo pišejo isti test. Pri nas je tako, da tile ki manjkajo pišejo skupaj s tistimi ki pišejo v prvo cvek. Test pa nikoli ni isti.

In za vse mamice zgoraj, ki jokcate, kako je 7 testov v enem tednu – točen dokaz, da se vsi učijo kampanjsko. Če bi se učili sproti in pomnili, ponavljali itd., ne bi bilo sedaj nobene panike. Ker se učijo ZA OCENE. Ne za znanje. Ubogi sončki a buci buc.

V naši šoli velja, kdor manjka pri napocedanem ocenjevanju, je ocenjen prvo naslednjo uro tega predmeta, ko se vrne v šolo. Izjem ni. Velja za statuse, odločbe in tiste brez papirjev. Pika

Ni čisto po črki zakona, pa tudi v nasprotju ne in starši to določilo vsako leto potrdijo na svetu staršev in svetu šole. Konec.
Test se v drugi rundi itak ne piše isti, zato je tako prenašanje informacij brez veze.

Kar se pa tiče pet in več ocen na teden- kot prvo, to ni problem tistim, ki se učijo sproti. Kot drugo, mnogi padejo v to situacijo, ker z ocenjevanjem odlašajo in prelagajo sami, čeprav bi se lahko javili prej v tednih, ko ni toliko ocenjevanj. Pa se tega poslužujejo tisti vestni, oni mečkači pa si datume prestavljajo nekam na konec in je logično potem vse na kupu.
Nadalje je tudi stvar organizacije dela na šoli, da se to enakomerno razporedi in pri nas se ve za CELO LETO vnaprej, v katerem tednu se bo kaj ocenjevalo.

Je pa še ena logika- večina snovi se oceni, ko je predelana, ne dokler je samo naspol.

Saj se pa ve, da je pred ocenjevalno konferenco treba bolj stisnit. To ni nič novega. Od nekdaj je tako, pa smo vsi preživeli. Tudi nenapovedana ocenjevanja. Poberite mulariji proč telefone, tik toje, snapchate, instagrame in ta sranja jim pa izbrišite in zablokirajte, pa se bodo imeli čas učit.

A ti si se pa vse sproti vedno učila? In tvoji otroci tudi?

V naših časih se je sproti učila samo ena punca in imela same 5ke in točno ta je imela 5ke tudi v srednji in šla študirat, kjer je verjetno dobivala same 10ke. Zadnjič sem jo videla da dela v eni trgovini za blagajno. Nič slabega, ampak če ima otrok še kakšno življenje poleg šole in družbo ne samo sošolcev ni nič slabega!! Da mu ni največji uspeh v življenju 5ka na testu v šoli.

Ja, se dogaja. Ne pride na test in potem je isti test na ponavljanju, ali pe celo ne pise in je samo vprasan. Kjer pa je dosti lazje dobiti dobro oceno. Opazam pri obeh otrokih.. Konstantno..

Ucitelji pa nic..

Da ne govorim o odlocbah.. Poglavje zase..

In vi ste tako neumni, da tako obnasanje punce dovoljujete.. Sole, kjer moras imet prakticno vse 5, so za ucence, ki to dosezejo z lahkoto.. Tudi moj vecji je tak..hodi na gimnazijo, je imel vse tocke, v bistvu brez problema.. Izgubil bi sicer  lahko samo 2 tocki takratza vpis.. Ampak kot sem rekla, na easy mu je slo, brihten fant.

Ce se vasa punca tako muci, hujsa, ne je itd.. A vam res ne zvonijo alarmi.. Na gimnaziji bo pa kaj?? Nehala jest, samo zato, da je prisla tja..

Mlajsi moj sin je druga pesem. Bi sel rad na isto gimnazijo, kot vecji, pa vidim, da bi se moral zelo matrati, ni sanse, da bi imel same petice.. Sem rekla so druge gimnazije, gres tja, kjer lahko imas vec stiric zakljucenih.. Tudi ce bi sam hotel, bi jaz rekla da ne, da ne bo trpel njehov  prosti cas, predvsem pa zdravje..

Torej, da si zelina doloceno solo, ni izgovor.. Mene bi resno zaskrbelo za otroka.. Kot je vas primer..

Jik, 20.05.2025 ob 14:55

In vi ste tako neumni, da tako obnasanje punce dovoljujete.. Sole, kjer moras imet prakticno vse 5, so za ucence, ki to dosezejo z lahkoto.. Tudi moj vecji je tak..hodi na gimnazijo, je imel vse tocke, v bistvu brez problema.. Izgubil bi sicer  lahko samo 2 tocki takratza vpis.. Ampak kot sem rekla, na easy mu je slo, brihten fant.

Ce se vasa punca tako muci, hujsa, ne je itd.. A vam res ne zvonijo alarmi.. Na gimnaziji bo pa kaj?? Nehala jest, samo zato, da je prisla tja..

Mlajsi moj sin je druga pesem. Bi sel rad na isto gimnazijo, kot vecji, pa vidim, da bi se moral zelo matrati, ni sanse, da bi imel same petice.. Sem rekla so druge gimnazije, gres tja, kjer lahko imas vec stiric zakljucenih.. Tudi ce bi sam hotel, bi jaz rekla da ne, da ne bo trpel njehov  prosti cas, predvsem pa zdravje..

Torej, da si zelina doloceno solo, ni izgovor.. Mene bi resno zaskrbelo za otroka.. Kot je vas primer..

Z hjkl.

teksas854, 20.05.2025 ob 14:23

Ne verjamem da v drugo pišejo isti test. Pri nas je tako, da tile ki manjkajo pišejo skupaj s tistimi ki pišejo v prvo cvek. Test pa nikoli ni isti.

Pri nas pa ne. Testov ne vrnejo dokler vsi ne pišejo (isti) test v roku 2tednov.

Pri nas zadrzi test dokler ne pisejo vsi isti test.

A mislis da bo uciteljica za vsakega delala svoj test haha pozabi.

Družinsko praznovanje? A ste od doli? Family first? Udri brigu na veselje? Kul.

Hja, je že očitno bolj pomembno od šole, a ne? Kaj potem pizdiš za ocene? Saj niso važne. Šola ni važna.
A ti si si tudi vzela v ponedeljek dopust?
U božjo mater, pa taki starši.

Saj boš dobila svojo porcijo nazaj in to od svoje princeske, verjemi. Ko boš stara in boš rabila njeno pomoč, ona bo pa morala it na obletnico polne lune in te ne bo jemala kot prioriteto. Prav ti bo.

Meni se tudi zdi malo pretirano vse to oenjevanje. Pri GEO recimo, je bila v prvem polletju dovolj 1 ocena, sedaj v drugem bosta dve.

Pri FIZ v prvem polletju dve, sedaj rabijo 3. Vse stempirano med 5.maj in 5.junij. Pa ne mi rečt da se ne da drugače….

Kdor ne piše, je vprašan. Kaj je treba komplicirat?

Pri nas je bila praksa, da smo pisali zadnji test v katerem je bila zajeta snov celega leta. Točno se je videlo kdo res nekaj zna in kdo se pifla. Tako bi moralo biti povsod.

Eliza910, 20.05.2025 ob 16:26

Kdor ne piše, je vprašan. Kaj je treba komplicirat?

Pri nas je bila praksa, da smo pisali zadnji test v katerem je bila zajeta snov celega leta. Točno se je videlo kdo res nekaj zna in kdo se pifla. Tako bi moralo biti povsod.

pri nas je par hudih snapchat tiktok pubertetnic, ki so jim očki zrihtal, da se jih sprašuje POSEBEJ. V tišini, osami, v kabinetu, ker se bojijo spraševanja pri učitelju in pred razredom. Boščke revčke (not) tako dobijo vsaj 2oceni višje kot si zaslužijo. Seveda so jim uredili tudi statuse in imajo za spraševanja dogovorjene datume ampak tud to je že preveč stresa zanje.

New Report

Close