Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek učenje nemščine iz nule kaj je pomembno

učenje nemščine iz nule kaj je pomembno

Kaj je pri nemščini najprej pomembno, če začneš čisto iz nule učenje nemščine kaj treba sploh vedet
Nemščine ne razumem nič mogoče kakšno besedo ne vem kako sploh deluje nemščina.
Hočem znat pač nemščino v kratkem času in baje te zelo dobro nauči sistem tujih jezikov ampak kolikor plačaš v to toliko znaš je pa bolj v kratkem času kot tečaj.

Pač zanima me kaj je dobro na začetku nemščine sploh vedet, ker je bolje, da vsaj nekaj veš na začetku da znaš pravilno sklepat, vikat, tikat začetek stavka konec stavka itd.
hvala za odgovore.

Jaz sem se tudi sam naučil iz nule, sedaj mi pa ni problem brati knjige…, dobi kakšen dober učbenik – predlagam deutch aktiv neu 1A in za začetek npr. CD od Ponsa, nemščina sto na uro – oboje verjetno dobiš na bolhi za nekaj evrov…
Lp

drugače tudi zelo pravijo da deluje sistem sproščanja in s tem učenje nemščine.
gotovo veste kako se reče temu ni treba povedat ampak sistem očitno deluje kdor je šel to poskusit ve mogoče bom še jaz ko bom pri denarju malo bolj in cene se gibljejo od 200eur naprej in hitro učenje jezika do 4x hitrejše kot na navadnem tečaju.
pravijo, da deluje kdor pa reče, da ne pa gotovo tega ni še poskusil.

Rabiš vztrajnost in veliko učenja. Kako in kje začeti ti bodo pa tvoji učitelji povedali.

ja ampak na začetku nemščine je pomembno pač te DAS, DIE, WIR pač ne vem kaj je to točno, pač to je osnova pogovora.

Kaj ne reklamirajo, da si neke igle zapičiš u glavo in se potem osem jezikov naučiš v treh minutah in služiš 54000 EUR na teden. Samo pogoj je da si prej brezposeln ali nekaj takega…

V istem pač stavku navajaš, kaj je pač pomembno v nadaljevanju pa, da pač ne veš kaj naj bi pač to sploh bilo? Pa še pač bedast odgovor na tvoj zapis – ja, nemci se pač ves čas pogovarjajo o der, die in pač das in to je pač osnova vsakega njihovega pač pogovora…

He he, pač te die der das sem hotela tudi jaz omeniti na nek način. Pri učenju nemščine predvsem ne smeš pričakovati, da boš znala tvoriti stavke tako hitro kot pri angleščini. Poleg tega, da smo angleščini veliko bolj izpostavljeni, tam tudi ni takšnih “komplikacij” s skloni, spolom ipd. Pri nemščini se moraš naučiti kar precej pravil, preden znaš povedati kaj več kot ime mi je Mici in živim v Ljubljani.

Drugo, kar bi ti svetovala iz čisto praktičnega stališča, pa je da se samostalnike obvezno učiš s členi, ki spadajo zraven, ker ti to pove, katerega spola so. Torej ne miza – Tisch, ampam miza – der Tisch. Da ni potem krize, ko prideš do pridevniške sklanjatve in se izkaže, da se moraš najprej za nazaj naučiti spol vseh samostalnikov, ki jih že poznaš.

a so drugače razni jeziki za nekoga, ki ne dojema vsega tako hitro, kako je pa to, recimo, da en ko dojema vse zelo počasi kako je potem s tem.
Lažje se mi zdi da vsak prizna na začetku učenja tujih jezikov, da je težko dojemati jezike in zelo počasi.

Prvo moraš sploh vedet za kaj se sploh gre, ne moreš se učit kar nekaj.

Kupi si solsko knjigo za A1 nivo, pa naj bo tista, ki jo zgoraj nekdo omenja ali Themen Aktuell 1, ali Schritte Plus. Deutsch Aktiv Neu so cisto poceni, ker so starejsa serija knjig. Knjige te bodo vodile od prvega stavka Ich bin Jaka do nemscine, ki je na nivoju naravnih govorcev. Notri so slovnica, fraze, besede, stavki in sestavki. Zraven preberi se kaksno otrosko zgodbico ali poenostavljeno knjigo.

Zgoraj nekdo pravi, da se samostalnike uci s clenom. Jaz dodam, hkrati se nauci tudi mnozinsko obliko. Der Tisch, die Tische. Ampak brez glagolov ne bo slo. Knjige te bodo vodile od sedanjika, do preteklih casov in naprej.
Lahko se pa ucis zastonj z interneta, a jaz opazam, da so knjige bolj efektivne in bolj sistematicne, a to je stvar percepcije.

Če te jezik iz kakršnegakoli razloga zares zanima, si že v prednosti, ostalo je vztrajnost, še najbolje pa, če se pri učenju zabavaš.
Če pa se ti nemščina kdaj zazdi težka, vedi, da obstajajo ‘težji’ in dosti bolj ‘čudni’ jeziki, npr. islandščina, finščina, madžarščina, kitajščina … 😉

__________ i'm so stupid.................

Saj nemščina gotovo ni tako grozna se za naučiti kot pravijo.
a kdo pozna center Sita iz Medvod, ker učijo tuje jezike na poseben način in so stranke zelo zadovoljne
Sem doma blizu tega centra in nebi blo slabo probat tam.

Deutsch sem sem ucila 4 leta Deutsch aktiv neu in potem se na studiju, vedno precej zahtevni ucitelji/predavatelji. Uporabljala sem jo in to kar veliko, pri svojem delu. Potem sem se preselila v Nemcijo in tukaj sem se jo potem res naucila. Tukaj sem videla koliko sem znala in tukaj sem imela velike oci, ko so zaceli z dialektom. Tako, 14 dni se uciti nemscino in potem reces, jaz jo pa znam, jaz se takim samo nasmehnem.

Ko sem se začela učiti nemščino, nam profesorica ni povedala, da je poleg pomena samostalnika nujno se naučiti tudi to katerega spola je samostalnik. In če tega ne veš, ne boš nobenega stavka povedala prav.

Torej, ko se učiš samostalnike, se moraš zraven na pamet naučiti tudi njihov spol. DER, DIE, DAS

Nemščina je jezik, ki se ga učiš celo življenje. Tu so ljudje po 40 let in ko odprejo usta, “slišiš” da so tujci.

Razlog za to je, da se učitelji ne ukvarjajo z izgovorjavo.

Pri meni se tečajniki naučijo tudi avtentično nemško izgovorjavo.

Lep pozdrav
Marco M. Wolf
Vaš link

Pa še pravi link:
Vaš link

Sama sem to preizkusila in je zelo drago, dala sem takrat okrog tisoč evrov za kratek tečaj, kupiti sem morala še očala, ki jih imaš med učenje, tudi zelo draga. Sprva sem bila tud jaz navdušena nad to metodo in revolucionarno idejo, sem pa ugotovila, da te prav nič kaj bolje ne nauči od klasičnega tečaja, da pa s tem mastno služijo.

Sama sem to preizkusila in je zelo drago, dala sem takrat okrog tisoč evrov za kratek tečaj, kupiti sem morala še očala, ki jih imaš med učenje, tudi zelo draga. Sprva sem bila tud jaz navdušena nad to metodo in revolucionarno idejo, sem pa ugotovila, da te prav nič kaj bolje ne nauči od klasičnega tečaja, da pa s tem mastno služijo.

Najboljša metoda je učiti se kot otroci. S poslušanjem jezika in poskušanjem razumevanja le-tega. No pa recimo če se zaljubiš v kakšnega Nemca, ker je potem motivacija toliko večja. 😉 Če imaš možnost pojdi za nekaj časa v Nemčijo, če ne pa vsaj glej nemške programe na TV. Saj je vseeno, kvize, kriminalke, ljubezenske zgodbe, pesmi, kulturni program. Toliko, da dobiš občutek za jezik in njegovo melodiko. Sploh če si talent za jezike. Potem ti tudi razni predlogi, vezniki, medmeti itd. ne delajo težav. Ob tem seveda tudi tečaj ali vsaj dober učbenik, o tem so ti več povedali moji predhodniki.

1. ☺

New Report

Close