Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek učenje poštevanke

učenje poštevanke

Mi lahko poveste, kako ste svoje otroke naučile poštevanko. Moj si sploh ne more zapomniti, pa vadiva in vadiva, če že danes ve, nasledni dan spet ne.
Pozna, katera kako finto, da to ostane v glavi, saj se že bliža ocenjevanje.
Za vsak nasvet bom hvaležna.

Vadil je 3x na dan po pol ure.
če si lahko pesmico na pamet zapomne si bo tudi poštevanko.
In mi se ne učimo,ampak se otrok UČI sam.
Mogoče je v tem razlika 🙂

Po vrsti, najprej poštevanka od 1, potem od 2……….do 10, ponavljanje, vaje…potem pa mešano, vaja, vaja, vaja…

VAJA DELA MOJSTRA, MOJSTER PA VAJO!

Joj, težko ti pomagam. Moj je še preden so začeli poštevanko, sam računal. Npr. 3krat5 si je izračunal, da je 15. Pravzaprav mu je bilo to že v 2. r. ene vrste konjiček. Sedaj v 3. pač kar zna.

In point tvojega posta je???

Morda ti bo tole http://www.otroci.org/ucni-listi/matematika-vaje/tabele-in-tablice kaj v pomoč.

Ko oči zaspijo Se angeli zbudijo (Jan P.)

Pri poštevanki je nujna vaja, vaja in še enkrat vaja. Vsak dan 10 računov za napisat, pa še 10 za na pamet med vožnjo v avtomobilu pa pred večerno pravljico…
za motivacijo pa morda tole : http://www.multiplication.com/games/all-games

Sem samo obiskovalka foruma Mon,nimam otrok in nisem zelo stara.
Ampak samo gledam in res,ko je kdaj kakšno vprašanje o otrocih,to sploh ni za verjet koliko rivalstva med vami,kakšne komentarje pišete,kako se duvate,kako ste vzvišene.
res obup,človeka kar mine..

TO!

Poštevanko smo ponavljali vedno, ko je bil čas. Na sprehodu, v avtu, po kosilu, po umivanju zob…. Pri nas je bilo še tako, da so bili vprašani za oceno. Če otrok ni znal takoj kot iz topa ustreliti, ni bilo za 5.

Ves čas je treba driblati, pa se bo naučil. Enkrat na dan ni dovolj. Vsako uro ga vprašaj par računov. Boš videla, da bo znal. Pa tako ga sprašuj, na dobrovoljen, šaljiv način. Ne zamoriti vse skupaj, Naj bo zabavno.

Poštevanka je sicer dril, a mogoče bi pomagalo (sploh če je bolj vizualec), da vso poštevanko vidi v barvah in oblikah. Npr. narediš 1, 2, 3 … kupčke po 1, 2, 3. Uporabiš lahko kroglice, gumbe, lešnike, pajace od človeknejezi se, šahovske kmete. Na koncu naj bo na listu napisan rezultat, a ga daš šele, ko otrok večkrat sam pove rezultat. S tem mu utrdiš predstavo in povezavo kupčkov in številk – rezultatov. Pa mal poglej v trgovinah z igračami. Včasih se je dobilo nekaj na to temo (klikanje in ob pravem rezultatu lučka).
Potem lahko probaš v obratni smeri. Mu daš npr. 16 figur, pa jih mora razporedit, da dobi 4×4, 2×8, 8×2.

So predhodnice že večino povedale. Vaja, vaja in piflarija. Pa pohvaliti, ko bo znal.
Jaz ga sprašujem mešano. Na začetku je bil jok, sedaj pa je vedno lažje.
Pomaga tudi, da delajo poštevanko na računalniku. Obstajajo igrice,kjer vpiše rezultate deljenja, množenja. Otroci jih imajo radi (kateri otrok nima rad računalnika) in sam s seboj tekmuje, da bo boljši in hitrejši (igrica zapiše ob koncu število napak in čas).Veliko se je naučil , pa še uživa med učenjem…
In še to: istočasno ga uči množenje in deljenje !!

New Report

Close