Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Učinkoviti recepti proti kolcanju

Učinkoviti recepti proti kolcanju

Kaj vam pomaga, da zanesljivo preprečite kolcanje? Meni je ponavadi (oz. več ali manj vedno) pomagala sladkana voda, a ko se mi je včeraj zvečer začelo kolcat, tik pred spanjem, nisem hotela piti sladkane vode, ko sem imela že umite zobe…, in sem se spomnila enega drugega nasveta, ki sem ga pred kratkim prebrala v nekem zdravstvenem priročniku ali kje že – in sicer, pitje vode z nasprotne strani kozarca! Ne boste verjeli, a je delovalo! :))
Pa ne gre za psihosugestijo oz. “placebo”, ker mi sicer noben drug način ne pomaga pri kolcanju, ne zadrževanje diha, ne nič… No, zdaj vem že za dva učinkovita recepta in jih delim z vami.
Kaj pa vam pomaga?

temu se reče pijte po malih požirkih

jest vem tud : žličko cukra v usta in počas topiš – to je skor tko kot da mal zadržuješ dih

navadno je nam pomagal

Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Je nehalo?

********************************************* We all know that cats rule the world!

Sem ugotovila kako ljudje uporabljajo določene izraze samo zato, da bi izpadli pametni:):):

Placebo (latinsko ugajal bom, iz placere ugajati) je snov, ali poseg, za katerega je prejemnik prepričan, da bo nanj učinkoval blagodejno. Presenetljivo dejstvo placeba je, da kljub nikakršnim kemično-fizičnim spremembam, vseeno velikokrat povzroči predviden učinek, kar je izjemnega pomena v zdravstvu.

V medicini ločimo več vrst placeba:

Pravi placebo – to so preparati, ki posnemajo zdravila, vendar ne vsebujejo zdravilne učinkovine. Običajno vsebujejo le mlečni sladkor ali škrob, lahko pa tudi barvila ali korigense okusa.
Nepravi placebo ali psevdoplacebo – vsebujejo učinkovino, ki pa v konkretnem primeru ne izkazuje znanstveno dokazanega delovanja. Bodisi je odmerek prenizek ali pa učinkovina nima specifičnega učinka pri obstoječi bolezni.
Psihoaktivni placebo – se uporabljajo kot kontrola pri nekaterih študijah zdravil. Nimajo zdravilnega učinka kot primerjalno zdravilo, marveč izkazujejo le njegove stranske učinke.

Psihosugestija – pa tud slovar ne najde:):)

hmmm, Breda, ker sem že večkrat opazila tvoje tovrstne poste, pa vsi po istem kopitu, me zanima: a ti bereš poste samo zato, da iščeš v njih napake, luknje… ali ker te zanima tema?
Veš kaj, nisem v šoli pri šolskem spisu in se mi tukaj, kjer se pogovarjamo bolj pogovorno, še zdaleč ne da ubadat z vsakim slovničnim detajlom, glavno, da je razumljivo.

Upam, da tudi pri čveku na kavi ne počneš tega ljudem, ker zna bit zelo naporno s takimi…

Človek želi tukaj dat koristen nasvet, pa je že treba netit spore s takšnim picajzlanjem… ja, tudi tega izraza tvoj (skopi) slovar ne bo našel.. :))))

Pa še to: bodi brez skrbi, da predobro vem, kaj je placebo in kaj sugestija. Tisti “psiho”, s katerim sem pač hotela poudarit psihološko komponento, sem pa že v začetku mislila zbrisat, da se ne bi našla kaka taka kot ti (sem prav pričakovala to), pa sem si premislila. Še dobro! Mora pa biti prav žalostno tvoje življenje…

Enkrat sem prebrala, da pomaga naslednje:
sedeš na stol, se skloniš naprej, da imaš glavo med koleni in se z rokami oprimeš gležnjev. Kakšne pol minute do minute si v tem položaju in stisnjena prepona se neha pritoževati in skakati…

Pri meni deluje!

Lp Joan

Pa en lep dan želim, Joan

Ja, Joan, nekaj podobnega svetujejo tudi zdravniki pri napadih hitrega bitja srca, tako da je ta položaj zgleda uporaben za več stvari… :)) si ga velja zapomnit!
LP

Meni se zelo rado kolca in sem preskusila že kup stvari, pomaga mi pa le kumina. Mala žlička cele kumine in požirek vode.

New Report

Close