Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek učiteljice na 8 ur in ne bo več problemov

učiteljice na 8 ur in ne bo več problemov

A ste eni nemarni starši, ki kar malo otroka v šoli pozabijo in potem popiz… devajo, ker morajo za kao 5 minutno zamudo plačat.
Jaz se že veselim, da bo 4/8 urni delavnik, bom lahko v šoli imel svoj računalnik ( služben, da ne bo pomote), bom imel svoj kabinet, ne pa da se v zbornici drenjam s 50 ostalimi, bom oddelal tistih obveznih 8 ur prisotnosti, ampak ne bom hotel popoldan nič slišat o pevskem zboru, glasbenih uricah, srečevanju folklorne skupine, nič od nič.
V šoli v naravi bom samo 8 ur, na športnem dnevu bom samo 8 ur, priprave bom naredil v tistih 8 urah, ocenjeval bom v 8 urah in potem tako kot severnjaki, ko bo konec 8 ur, vstal, pa šel! Konec in pika![/quote]

No, potem tako v redu, če se veseliš. Sej vam pravimo, da bi takšna sprememba pomenila izboljšanje tudi za vas učitelje. Razni krožki bi bili pred ali po pouku (ob 7.00ih ali ob 13.00ih). Kontrolne, priprave bi popravili-napisali v tistem času, ko nimate šolskih ur, govorilne tudi v dopoldanskem času, kar se tiče športnih dnevov-te nadure bi dobili prosto za počitnice (krompirjeve, zimske, prvomajske). Če imate 1x na mesec govorilne ure popoldne ali kako konzultacijo se šteje pod nadure. Zato pa bi bilo v redu uvesti tudi elektronsko knjiženje. Pa še en plus za učitelje, popoldan bi imeli čas za vašo družino oz. druge dejavnosti. Evo, verjamem, da si takoj za. Jaz tudi.

Eh te vaše govorilne ure. Tiste enkrat mesečno popoldan. Pač bi imele 3 nadure ob 8urnem delovniku…. Jih kdo od vas nima???

Aja, pa delovnik od 7h do 15h.

Ena bi bila od 6h do 14h, druga od 7h do 15h, tretja od 8h do 16h in četrta od 9h do 17h. je res tako težko to organizirat???

Pa plačana je za 8 ur? Si ti čist cela, al sam delno? V glavi očitno ne!

A ste eni nemarni starši, ki kar malo otroka v šoli pozabijo in potem popiz… devajo, ker morajo za kao 5 minutno zamudo plačat.
Jaz se že veselim, da bo 4/8 urni delavnik, bom lahko v šoli imel svoj računalnik ( služben, da ne bo pomote), bom imel svoj kabinet, ne pa da se v zbornici drenjam s 50 ostalimi, bom oddelal tistih obveznih 8 ur prisotnosti, ampak ne bom hotel popoldan nič slišat o pevskem zboru, glasbenih uricah, srečevanju folklorne skupine, nič od nič.
V šoli v naravi bom samo 8 ur, na športnem dnevu bom samo 8 ur, priprave bom naredil v tistih 8 urah, ocenjeval bom v 8 urah in potem tako kot severnjaki, ko bo konec 8 ur, vstal, pa šel! Konec in pika![/quote]

svoj kabinet? Zakaj pa si ga ne bi delili npr. 3 učitelji ali 5-imi, če smo že pri tem? Saj če nekdo dela na računalniku (zavzeto), menda ne moti, če imaš še koga druga poleg sebe, ki ravno tako dela – se boste pa že spoštovali toliko, da se ne boste motili med seboj. Koliko ljudi dela tako, pa jim čisto nič ne manjka, ker vsi vedo, da so tam zato, da delajo, ne pa čvekajo in pijejo kavice…
Popoldanske aktvinosti – aja? Pri nas vse poteka v času predure ali pa po končanem pouku (6. ali 7. ura). Zakaj se je pouk že prestavil na 8.20, če pa imamo 3x na teden preduro (pevske, izbirni predmeti in podobno)? Še tisto, kar bi lahko imeli učitelji (npr. gimnastiko, atletiko), je plačljivo, ker očitno učitelji nimajo interesa, da bi to vodili. Škoda.

Pa plačana je za 8 ur? Si ti čist cela, al sam delno? V glavi očitno ne![/quote]

plačana je za 8 ur..ena moja znanka tudi dela v OPB..od 12-16..enkrat na teden pa dela od jutra do 16…in dobi normalno plačo za polni delovnik…mi je povedala…ostale ure ima kao priprave doma..zakaj že pri OPB-ju, tudi jaz ne vem..

sej glavna učiteljica tudi dela oziroma je prisotna vsak dan ob 8.00(jo vidim, ko se pripelje)..in gre po 4 ali 5 uri..najkasneje ob 13.00…ni velike razlike med tisto v OPB..p valjda je plačana za polni delovni čas

kar se tiče pogovornih ur..tudi ostala javna uprava ima ob sredah do 17.00 delovnik..naj pa še učitelji delajo vsaj 1x na mesec do 17.00..

Krasno so se spomnili, kaj plasirati v javnost, da se pozornost odvrne od tistih na faksu, ki so si polnili žepe z dodatki za stalno pripravljenost. Seveda, elita ima politično moč in veze in lahko novinarjem diktirajo, kaj naj pišejo.
Bedaki kot bedaki pa nasedejo in pridno pljuvajo po vseh učiteljih. Prebrala sem poročilo o reviziji računskega sodišča in zadeve so predstavljene bolno! Primer: spremstvo otrok v šoli v naravi. A si upajo javno napisati, koliko dobi en učitelj za to, da je en teden 24 ur na dan odgovoren za otroke? Ali pa za razredništvo? Ali ljudje sploh vejo, koliko dobi učitelj dodatka za to?
Kar pa se tiče krajšega delovnika: meni je popolnoma vseeno, koliko ur oddelajo učitelji. Pomembno mi je to, da so v redu do mojih otrok!

Dodatek za razredništvo, 6.razred, 24 otrok…da urejaš vse odsotnosti, redno kontaktiraš starše, jih obveščaš o težavah (morebitne slabe ocene, neopravljanje domačih nalog, pisanje raznih obvestil za kulturne/športne,…dneve, …) je 0,70 evrov..
Za 5 dni šole v naravi – prisoten 24 ur (ko mamini sončki v 5.razredu ne vedo, če je določena majica njegova, ko se moraš z njimi prerekati, zakaj se je treba vsak večer po smučanju stuširati in dati nase sveže perilo, ko se ponoči sprehajaš, ker jokajo, pa bruhajo, imajo vročino,…) dobiš dodatek 30 evrov.
Sama povem, da so men nami OGROMNE razlike. Smo taki, ki radi delamo, ker imamo radi ta poklic in smo pri vsaki “procesiji” zraven in so taki, ki se izogibajo obveznostim in pridejo v službo minuto pred zvonjenjem (ali rajši po) in takoj, ko odzvoni zadnja ura že letijo domov. Takšni mečejo slabo luč na vse.
Prosim, ne vse metati v isti koš; sami se dobro zavedamo, da so razlike. In verjemite, da tisti, ki že sedaj veliko delamo, smo prvi za to, da se uvede delavnik od 7h do 15h. Žal pa bo še vedno tisti (1.triletje), ki začne ob 8h in konča ob 12h imel bistveno več časa do 15h kot pa predmetni učitelji, ki imamo večkrat pouk do 14.20 (mogoče vmes kdaj kakšna prosta ura, ki je namenjena aktivu, dopoldanski govorilni uri ali pa dobiš nadomeščanje),,in spet jo bodo eni boljše odnesli – ker če bom sama želela naslednji dan imeti korektne priprave in kak učni list ter poleg tega še popraviti 60 kontrolnih nalog, bom vseeno lahko delala doma.

Potrebne bi bile korenite spremembe znotraj kadrov..marsikaj se bi dalo spremeniti. Ampak res, ne mečite vse v isti koš.

Aja, učitelji so tako za luno, da sploh ne vejo, kako drugi ljudje delajo.
[/quote]

A tko za luno so na šoli, ki jo omenjaš? Boga. Si tud ti hodila tja, a ne? Nimaš kej. Zdej boš za zmeri taka.

Povem jaz … vse, kar si napisala, je res.
Žal večine ljudi, ki že imajo izoblikovano slabo mnenje, to ne zanima. Sama veš, da je s takimi starši nemogoče sodelovati!
Na srečo je tudi veliko razgledanih ljudi, ki situacijo razumejo.
Saj gre meni tudi na živce, kaj nekateri pisarijo! Za sabo imam veliko let študija, veliko let delovne dobe, uspešnih projektov, eno malo morje dejavnosti po pouku, potem pa berem tole … Pa si rečem BRIGA ME!!
Je pa res, da je tudi v vsakem razredu vedno nekaj agresivnih nestrpnežev, ki komaj lezejo iz leta v leto – ti slednji verjetno zrastejo v najbolj zagrete komentatorje na forumu. Vsaj če sodim po znanju pravopisa.
Mogoče pa bi v primeru, da bi delali z njimi 8 ur na dan, znali postaviti kakšno vejico več.

New Report

Close