Učiteljske plače
Nisem učitelj..na tvojo srečo.
Kdo te maltretira? Učenje je maltretiranje? Sej itak skor ničesar ne znate.
Učitelji se mi smilijo, saj imajo opravka s popolnoma nevzgojenimi osebki, ki mislijo, da so popili vso pamet tega sveta.In naša pametna država je učiteljem zavezala roke, še ukora vam več ne smejo dati.
Ko sem jaz hodil v šolo, ni bilo šale, komot si dobil klofuto, če si ga kaj sral v šoli.In potem še doma od staršev eno.
Vi ste pa dvojno zaščiteni: doma vam rit krijejo zaščitniški starši, v šoli pa vam učitelji nič ne smejo, ne glede na to, kako se obnašate.
Učitelji se mi smilijo, saj imajo opravka s popolnoma nevzgojenimi osebki, ki mislijo, da so popili vso pamet tega sveta.In naša pametna država je učiteljem zavezala roke, še ukora vam več ne smejo dati.
Ko sem jaz hodil v šolo, ni bilo šale, komot si dobil klofuto, če si ga kaj sral v šoli.In potem še doma od staršev eno.
Vi ste pa dvojno zaščiteni: doma vam rit krijejo zaščitniški starši, v šoli pa vam učitelji nič ne smejo, ne glede na to, kako se obnašate.[/quote]
Zdej res ne morš dobit klofute, ti pa lahk zajebejo cel življenje. Če greš kakšni učiteljici na kurac te sam upraša pa dobiš cvek.In tko te jebe do 8 oz. 9 razreda. Niso usi nevzgojeni osebki. Nekateri smo tut pametni. Pa za skor usak mal večji drek morš k ravnateljici al pa pride policija. Pred enim mescem je en z mobitelom snemal en pretep. K je to zvedla ravnateljica je takoj poklicala policijo.
Ta je pršla pa so se skup s starši neki pogovarjal o denarni kazni. Več pa žal ne vem. Tko da niso za učence zlati časi.
Vi ste pa dvojno zaščiteni: doma vam rit krijejo zaščitniški starši, v šoli pa vam učitelji nič ne smejo, ne glede na to, kako se obnašate.[/quote]
Zdej res ne morš dobit klofute, ti pa lahk zajebejo cel življenje. Če greš kakšni učiteljici na kurac te sam upraša pa dobiš cvek.In tko te jebe do 8 oz. 9 razreda. Niso usi nevzgojeni osebki. Nekateri smo tut pametni. Pa za skor usak mal večji drek morš k ravnateljici al pa pride policija. Pred enim mescem je en z mobitelom snemal en pretep. K je to zvedla ravnateljica je takoj poklicala policijo.
Ta je pršla pa so se skup s starši neki pogovarjal o denarni kazni. Več pa žal ne vem. Tko da niso za učence zlati časi.[/quote]
ej, res ste revčki, uboščki, kako vas vsi učitelji martretirajo, pa tolk velik se morate učit, da se vam kar meša, pa policija je redno po šolah, ja ubogi mali otročki, kako se te grozote spravljajo na vas, no še seča, da ste nekateri pametni in ne potrebujete teh zagamanih učiteljev, ki nimaji pojma o pojmu.
hmmmm, po telem tvojem usajanju, bom skoraj verjela frančišku, da imajo nekateri učitelji res previsoke plače, saj očitno niso sposobni vzgajati takčnih malih gobezdal kot si ti. Ali sploh veš zakaj hodiš v šolo, ker praviš, da si pameten najbrž veš ali pa te samo silijo, pa si znanje sposoben pridobiti sam.
Učitelji namajo toliko plače. Če ima zdravnik 1.300 eu plače. In si pomislil koliko dela nosijo domov za nevem koliko učencev. delanje testov,popravljanje testov,plan za naslednji dan. In morda res da traja šolska ura 45 minut ampak odmor je 5 minut in on mora medtem do zbornice, menjat zvezke in učbenike, poiskat liste ki jih rabi… in medtem je zelo malo časa za počitek ali wc. In oni nimajo cel dan učne ure eno za drugo. Morda ima prvo 3 ure, nato uro fraj, spet 4 ure in spet uro fraj in spet uro pouka. velikokrat je tak ker učencev ne gre drugače razporediti. Spomnim se pred leti je profesorica v srednji šoli gledala svoj urnik. En dan je imela 10 ur pouka in še ure fraj. neslednji dan malo manj z več urami fraj in spet veliko ur… In med fraj urami ne gredo domov saj niso vsi blizu doma. in tako pridejo domov zelo pozno,izmučeni in takrat jih čakajo testi. res malo ur se ti zdi?? daj prvo preveri kot da nekaj pametuješ. In ne nimajo toliko plače. in kako učenci grozijo profesorjem. ne bluzit da to ni ker sem bila sama priča. rekel ji je da ve kateri avto ima, da va kje je doma, da se naj pazi, da je zabita, grda, si sredi razreda prižgal cigaret in ga pred njo kadil,ji vrgel peresnico v glavo,plunil v njo, zelo glasno kričal na njo in se drl,v njo vrgel peresnico,koš,kulico… vem za primere ko so učiteljice rabile zdravlenje ker so bili njihovi živci preveč načeti in tega več niso prenesle. in kako jo je bilo strah domov iti ali kam drugam ko je rekel da ve kje stanuje in da se ji lahko kaj zgodi. in profesorji si več ne upajo dati ukora saj jim grozijo na vse načine. eni dajo ampak preden to mularijo izključijo oziroma vržejo iz šole je nastalo zelo ogromno škode. to je naloga staršev da se naj naučijo vsaj bontona ampak eni še tega ne znajo. učitelji niso krivi da je tako.
mitja saj je logično da je prišla policija če so ga pretepli in še to snemali. take je treba dati nekam v pobojševalnico in jih za 10 let
prevzgajat. a si pomislil kako je bilo onemu otroku ki je bil tepen. bogi.
in čeprav se danes dela na računalnik mora tudi tako naresti ogromno testov si izmišlevat vaje,naloge,teste,predavanja…
in tisti ki mogoče res delajo malo manj dobijo za tiste ure plačo. večina pa še jih ob tem dela na zasebnih šolah,ljudskih univerzah,samostojnih izobraževanjih,tečajih,prefalikvikacijah… in če res misliš da je to tega poklica tako lahko priti zakaj pa nisi ti potem profesor? naredil bi lahko šolo delal malo imel ogromno plačo? zakaj pa te nisi ti to?? ker veš da tega faksa ne bi nikoli naredil. še posebej za srednje šole, univerze,doktorske.
in tisti ki mogoče res delajo malo manj dobijo za tiste ure plačo. večina pa še jih ob tem dela na zasebnih šolah,ljudskih univerzah,samostojnih izobraževanjih,tečajih,prefalikvikacijah… in če res misliš da je to tega poklica tako lahko priti zakaj pa nisi ti potem profesor? naredil bi lahko šolo delal malo imel ogromno plačo? zakaj pa te nisi ti to?? ker veš da tega faksa ne bi nikoli naredil. še posebej za srednje šole, univerze,doktorske.[/quote]
Btw sm v 8 razredu. Za naprej gre pa odlično.
Vsekakor je problem nesorazmerje pri plačah, ki ga imamo v Sloveniji. Zavedajmo se, da če hočemo, da otroci (ki so temelj bodočnosti) pridobijo odličo znanje, je zato potrebno vzpostaviti ustrezne pogoje. Kar pomeni vse – od prostorov, učnih pripomočkov in še najbolj izvrstnih strokovnjakov, ki jim bodo znanje prenesli.
Noben poklic ne pritegne z nizkimi plačami. Tukaj je potrebna korenita reforma. Tudi način izbire učiteljev bi se moral spremeniti. Potrebno je uvesti več selekcije, da bodo izbrani res najboljši kandidati.
Btw sm v 8 razredu. Za naprej gre pa odlično.[/quote]
najprej hvala za naziv!
drugače pa mislim, da si zgrešil forum, kaj ne bi raje šel na kakšen otroški čvek, kjer boš lahko veselo tolkel po učiteljih.
če bi bili tako slabi, ti ne bi prilezel do 8 razreda, res imajo jeklene živce.[/quote]
Tud tuki se morm mal zajebavat. 😀
Kaj delajo pa političnem forumu otroci in povrh še pametujejo? Ok. Mogoče ti gre zaenkrat dobro, v srednji pa je vse popolnoma drugače. In verjemi tam ne boš mogel tako pametovati. Saj nimaš pojma o življenju in kako je biti učiteljem v srednji šoli. A veš kako tam eni dijaki maltretirajo druge jim fizično in psihično grozijo in tudi profesorjem. V osnovni šoli nimajo profesorji 1000 eu plače ampak manj. Mitja pojdi na otroški forum, tu pa nehaj soliti pamet ker si otrok in te nišče ne bo več upošteval in nimaš pojma o tem. A si že videl kdaj resne grožnje dijakom in profesorjem? Po tvojem pisanju sodeč nisi. Ko pa bodo tvojega prijatelja za brezveze narezali da bo en mesec negiben v bolnišnici in profesorco spravili na psihiatrijo boš videl da ni vse svetlo. v oš je ni niti malo tako kot v srednji. V sredni šoli bi rabili profesorji že skoraj varnostnike. In v odmorih iz vseh volagov okrog diši oz. smrdi po drogah. Veliko dijakov je pri pouko zadetih in si z tem ali kakšnim drugačnim vedenjem mislijo da so frajerji.
Nisem profesorca niti ne bom. to je le moj nik. Stara sem 23 in vem kako je. ker sem videla na lastne očo in še kar slišim kako se eni bojijo v šolo iti kwe jih tam čaka nek froc ki misli da je frajer če nekoga straši in ga hoče pretepst. Ko sem bila v srednji je bilo neverjetno. profesorji so skoraj vsak dan dobivali grožnje.Kako da nimajo profesorji odgovornosti? a veš kakšna muka je če ti skupina dijakov grozi???????? In preofesorji nimajo tako visokoh plač kot miališ. če pa to verjameš pa ne vem zakaj nisi sam profesor????
Kt da me briga[/quote]
to pa ni lepo, res ne, svet stoji na mladih, spoštovanje starejših in mlajših si boš moral sam pridobiti. Praviš da si pameten (v kar ne dvomim), zato raje izkoristi svojo pamet za produktivno znanje in vzgled tvojim sošolcem.
Lep pozdrav!!![/quote]
SREČNEGA PA ZDRAVGA[/quote]
enako, pa veliko uspeha v šoli.
Ja, se strinjam, dohtarjem ne povečat plač. Znižat jih je treba! Presneti zajedalci delomrzni. Nič ne delajo, samo kofetkajo, vrste pred ordinacijami se vijejo čez pol Slovenije, ob pol enih hodijo domov…
Ah, sveta preproščina, kako si naivna. Če kdo res dela za majhen denar v tej deželi so to zdravniki. Majhen denar moramo gledati relativno na izobrazbo, odgovornost in napor. Cel dan v službi na kliniki, ob štirih popoldan namesto domov na dežurstvo, dežurstvo do sedmih zjutraj in potem domov? neeeeee… potem pa še čisto normalen delovni dan do štirih popoldan. A se komu ljubi izračunati koliko ur je bil ta zdravnik v enem kosu v službi? In potem izračun pokaže, da je urna postavka tega “neskončnega dneva” manjša kot urna postavka navadnega delavca, recimo čistilke.
Aja, seveda zdravniki NISO upravičeni ne do božičnice, ne do dobičkov…