Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek UE ob sobotah?

UE ob sobotah?

Dopovej to starejšim, ki jim je računalnik španska vas.

No ja … saj nekako tako kot ti verjetno razmišlja tudi gospod minister, zato se pa zadeve še 100 let ne bodo spremenile. Živela omejenost!!!!!!!

Delavci v javnem sektorju boste oz. bodo morali pograjfat idejo, da so ljudem prijazni servis in ne samozadostni vasezagledani samodržci, ki so plačani za jeb**** nemočnih strank. Trend gre v smer, da se čedalje več dela in da delodajalci čedalje manj tolerirajo izostanke zaradi nujnih upravnih opravkov.

Sodobnemu trendu se bo morala prilagoditi tudi uprava. E-poslovanje je samo del posodobitve. Osebni stik pa iz delokroga UE ne bo nikoli popolnoma eliminiran, že zaradi anrave dela ne.

Tisti, ki so v penziji, jim itak ni problem hodit čez teden na šalter … tisti, ki še delajo pa lahko naročijo tudi hčerki/sinu/vnuku/vnukinji če to naredi namest njih. To o španski vasi je samo izgovor.

Najprej zapiranje trgovin ob nedeljah … sedaj uvajanje dela ob sobotah … :))) Se počutim, kot bi se vrnila v čase mojega otroštva. :))))))

Ni smisla prepričavat prepričanih … sploh če nimam nič od tega. Tko da … :)))) Lep vikend vsem. :))))

Oprosti, ampak daj spusti se z oblaka. Ne govorim o penzionistih, temveč o starejših. In kako boš pošiljal druge, da opravijo tvoje upravne zadeve? Mater, me raz… taki, ki vidijo samo sebe, v drugega pa se ne znajo vživeti. Imaš poklice, kjer se dela do petih in še dlje in če doma ni računalnika, je to kar problem.

Meni se tudi zdi čist brez veze….

Jaz se pa kar strinjam s podaljšanjem. Namreč delaš npr. do štirih, pol ure imaš do UE in moraš dat otroku delat pasoš. Kaj storiti- če greš še domov po otroka na UE ne prideš do petih oziroma lahko da ti še uspe priti tja do deset do petih, pa jih je v vrsti še pet in te ne vzamejo več. Pa še to samo ob sredah- do petih. Torej vzameš dopust pa na UE, kar je velika bedarija. Treba se je nekoliko prilagoditi, tudi vrtci se bodo oz. so se že morali, pa še marsikaj drugega.

Jaz to spremembo podpiram. Velecenjeni evropski delovni čas je itak tak, da, če moraš kaj urediti, moraš velikokrat za ta namen vzeti dopust… Ena sobota na mesec jih ne bo ubila.

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Čestitam za mnenje.
Jaz pa delam na UE in če želim npr. na ZZZS ali na davčno ali kaj vem kaM – MORAM VZETI DOPUST.
PA MAGARI V SOBOTO!!!!!

ps: ker naj bi temu sledila vsa javna uprava bodo menda zadaj tusi vrtci, pa šole, pa specalistične embulante, pa “običen” zdravnik (ne urgenca),….
Kje se bo to končalo?

Se vidimo v sredo ob 17:55 ali pa v soboto (ko bo zunaj 100 sončkov, otroci me bodo pa čakali doma….)!

Ej, marsikoga otroci v soboto (in nedeljo) čakajo doma, ker morajo delati. Ni važno ali v soncu, v dežju ali pa v snegu.

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Meni pa ni jasno zakaj samo prva sobota.
A bo druga mogoče za vrtce, tretja za gostilne, četrta za frizerje? So pa celo meseci s petimi sobotami, ta bo verjetno za poštarje, da bodo znosili pokojnine……… In zakaj ne delajo ob sobotah banke? Človek ne more položiti vezane vloge oz. depozita ne v soboto ne v nedeljo; kot da imajo preveč denarja.

Moje mnenje je, da javna uprava obstaja zato, da zadovoljuje javni interes. Torej, če ostali ne bi rabili teh storitev, JU sploh ne bi bilo in tisti, ki tam delate ne bi imeli službe. Torej se morate- tako kot se je moralo celotno gospodarstvo že zdavnaj- prilagoditi potrebam potrošnikov. Jaz sem npr. v bivši firmi 15 let delala vsako drugo soboto, ne glede na sonček zunaj in na otroke doma, pa ni bilo nikogar konec pri nas doma.

Se strinjam ŽN. Moj dela skoraj vsako soboto, pa še marsikatero nedeljo. Pa kaj si moremo, nič.

Saj ne gre za vsako soboto ampak eno v mesecu, če sem pravilno razumela. Poleg tega je to poskusno.

_______________________________ "Umazanija z rok se lahko umije, z duše pa nikdar." - N. S. Hruščov

Morag, kopiram tvojo izjavo: namreč delaš npr. do štirih, pol ure imaš do UE in moraš dat otroku delat pasoš. Kaj storiti- če greš še domov po otroka na UE ne prideš do petih oziroma lahko da ti še uspe priti tja do deset do petih, pa jih je v vrsti še pet in te ne vzamejo več. Pa še to samo ob sredah.

Ta izjava, vsaj za upravno enoto, na kateri delam jaz, ne drži: pred leti, ko sem jaz delala na potnih listih in je bila ravno največja gužva, ker so se menjali dokumenti smo vzeli čisto vsako stranko, ki je prišla do 17.00 (ob sredah, da ne bo kakšne pomote). To se pravi, da če je bilo ob 17.00 na hodniku 50 ali pa več strank, smo vse podelali in hodili domov tudi po 19.00 uri, če je bilo seveda potrebno.

No, pa pri nas so oz. so bile tudi že dosedaj uradne ure tudi ob torkih.

ej ljubčki moji Virant ga lomi.
vzemite si osebni certifikat, sigen-ca je zastonj, pa naredite vse čez e-upravo.
Namesto, da bi populariziral informacijski storitev…….

Jaz tudi podpiram.
Oziroma dve rešitvi so mi sprejemljive. Ali naj bo 2x tedensko odprto do 20 ure. Ali pa ob sobotah. To naj se sami odločijo 🙂

Če se izkaže za nepotrebno pa naj ukinejo.

Vsi uradi bi morali delat takrat, ko je večina ljudi prostih.

Ko bo država vsakemu državljanu omogočila računalnik in internet lahko tudi vse delamo preko e-uprave.

Seveda takrat tudi poštnine ne bo in zadeve bodo reševali v enem dnevu.

Dokler pa ni tako je prav, da lahko vsak uredi stvari osebno na ue.

Saj pa ne stoji, saj se uporablja…… saj si sama zgoraj prilepila, katere zadeve je mogoče urediti preko e-uprave…. Torej se uporablja, za kar se je mogoče uporabljati…..

Veš, ena firma oz. javna organizacija, si ne more z mule potegniti programov, da sistem laufa, kot ti doma…. Tam mora biti vse uradno, vse legalno in vsi programi, vsaka manjša nadgradnja informacijskega sistema, zelo drago stane….

Glede podpisa – to pa ni tako enostavno, kot si predstavljaš….Za preprečevanje ponarejanja teh dokumentov, je potrebno kaj več, kot prebijati omejenosti strokovnjakov… Misliš, da si tega ne bi domislili, če bi bilo tako enostavno ali se res tako malo zavedaš pomembnosti svojega podpisa, s katerim že skoraj garantiraš svoje življenje…..
Nikjer v svetu, niti deželi Bill Gatesa, še ni ta zadeva tako napredovala, da bi se dalo s pomočjo spleta urejati vse to, o čemer ti sanjaš…..

lp,

n.

Mislim, da se nisva razumeli:
ni stvar v tem, da ne bi deleli, samo ti si očitno menjala firmo in ne delaš več ob sobotah….
Gre za to, da bi bil naš minister rad všečen in nič drugega: večina storitev javne uprave se dodaljuje zunanjim izvajalcem, (npr.: registracija vozil,…), storitve so tudi e dosegljive in kolikor vem, gre razvoj v to smer (tudi za potni list!!!!!), stvar je v tem, da:
1. število zaposlenih na UE se zmanjšuje – se ve, ti uradniki samo žrejo davkoplačevalski denar, so naduti in nič ne delajo – pa pravi minister: število zaposlenih naj se zmanjša.Nadure se ne bodo plačevale, koriščenje ur bo omogočeno z notranjo prerazporeditvijo ????? – TO JE DOKAZ, DA NAS PLAČUJEJO, da gledamo v zrak?????
2. naloge so zmeraj kompleksnejše, zahteva se vedno več znanja in sposobnosti, npr. za en upravni postopek (npr. izdajo OI je potrebno obvladati kar nekaj programov in aplikacij (opazuj, ko boš naslednjič pred okencem)
3. plače referentov na UE so “socialne”, verjemi, da če ti povem znesek v SIT ali EUR mi itak ne boš verjela
4. po 10 urah dela s strankami (ki so tako kot zaposleni samo ljudje) kakovost oz prijaznost lahko upade (a ne v EU celo skrajšujejo delovni čas?)
5. sposobni in ambiciozni se na morebitna delavna mesta ne bodo prijavljali, tako da bomo res “cvet uradništva”, stranke pa zadovoljne.???

In še to: v gospodarstvu nas itak ne marajo , imamo žig na čelu -LENUHI(tako da smo “obsojeni” ostati kjer smo, ne glede na pogoje) , ostajamo pa v službi tudi po uradnih urah – ti je povedala Mojčica, pa itak da sprejememo stranke tudi ob neuradnih dnevih,….

In še to: a da za k zdravniku – recimo specalistu vzameš dopust, je pa OK????

draga moja,
ampak če bodo plače v JU tako nizke še naprej, boste /bomo še naprej doživljali sprehajanje od okenca do okenca, ker takšnega slabo plačanega uradnika ne bo nihče prepričal, da dela s srcem. J*** se mu, če to nekomu pred okencem ni všeč. Kajti njega J*** dobro plačan nadrejen. V takšnem okolju vsak, ki ve/zna več ogroža predpostavljenega. Zato predpostavljeni poskrbi zato, da podrejeni vedo čimmanj.
Kje smo že začeli. Pri denarju.

Pri moji mami v čistilnem servisu iščejo večje število čistilk. Delovni čas idealen – 8 urni delavnik, sobote in nedelje proste, nadure tudi niso plačane, jih koristijo, regres vsako leto, še celo 50 evrov božičnice, plača (itak te ne more presenetiti) 400evrov…..pa še nadležnih strank vam ne bo potrebno poslušati, saj je njihov največji sovražnik pajek v kotu…… Sprejemejo vse, ne gledajo prejšnjih referenc in delovnih izkušenj…..

lp,

N.

Si mislim, da bo te torej podoben znesek na plačilni listi JU presenetil????

Kje je ta servis?

Si mislim, da bi te torej podoben znesek na plačilni listi JU presenetil????

Kje je ta servis?

Veš kje je problem? Problem je, da si nekatere družine ne morejo privoščit računalnika in interneta. Se ti zdi čudno? Meni ne. Danes delat do 17-ih pa je že bolj pravilo kot izjema.
Bila sem na predavanju ministra Viranta (čeprav mi ni najbolj pri srcu in se z njim ne strinjam najbolj). Zadevo je pojasnil in tudi vsak je imel možnost vprašati in razjasnjevati, če je bilo kaj nejasnega.

pridi v naš kraj pa boš lahko šla, pa morda v kakšnem večjem trgovskem centru tudi.

New Report

Close