Ugotavljam, da klasične ženske izumirajo
ok, 11.01.2025 ob 09:46
No pa povej kako klasičen si ti? Si v hlačah na rob? V srajci vsak dan? V usnjenih čevljih zglancanih? Z manšetami? Z kravato? Sveže obrit dnevno? Nosiš uro? Nosiš igle za kravate? Seveda vsa oblačila zlikana. Za povsod? Tudi za v trgovino? Tudi na sprehod? Tudi na avion? Pojasni no. Ker očitno imaš idejo da naj bi ženskice 12h dnevno preživele v petkah. Delale v njih in vse. Nikoli niso. Nikoli. Noben normalen človek ne zdrži 12h v petah na nogah. Ne na dolgi rok. Torej ti želiš da ženske naredijo invalide iz sebe? Zato da bodo tebi všečne? Pol ko bodo invalidke ti seveda ne bodo. Ne moreš ti v kavbojkah iz kika, raztegnjenem puloverju od trenerke in cenenih plastičnih supergah, nepočesan, nezlikan, neobrit, zelo verjetno nestuširan z ritjo katero si mal z suhim papirjem potegnil po sranju in smokijem katerega sam otreseš…..zraven invalidke bit. Kk pa to izgleda. Cel gospod, zraven pa ena neklasična na berglah.
Manšetnih gumbov in kravatne igle se ne nosi več, s tem si za praktično vsak kontekst overdressed in preveč izstopaš, enako robec v zgornjem žepu sakoja, ti dodatki so šli po poti klobukov in zgledajo že skoraj bolj kostum, kot obleka.
Sam nosim, ker mi je tako všeč in iz spoštovanja do dela, ki ga opravljam, obleko ali vsaj blazer, srajco ali puli in usnjene čevlje, kravato pa samo še, ko to terja priložnost, svet se je spremenil, sploh po covidu, vse je casual, in čeprav se mi zdi vsaka ženska svoja najbolj privlačna verzija v krilu in petkah, me nič ne moti, če je čez dan v džinsu in supergah.
O obstajajo tudi mlajše. Ampak si izberejo sebi primernega partnerja. Torej nekoga, ki isto posveča pozornost temu kako izgleda, kako se predstavlja družbi, kako se obnaša, kako se giblje, kako živi. Nekoga, ki ga lahko pelje na službeno zabavo, pa bo brez problema samozavestno govoril z direktorjem in receptorko, ki bo imel kaj za povedat, ker sledi stvarem, ne visi na internetu, ima socialne veščine, ki ve kateri pribor uporabiti v gostilnah, ki razume zakaj je prtiček v gostilnah, ki nosi čevlje, ne superge, ki se ne boji likalnika. Ki skrbi za svoje fizično zdravje, higieno in obnašanje. Ki odpre vrata ženskam, starejšim in otrokom. Ki hodi po zunanji strani pločnika.
Takšni moški so redki. Tako kot so redke takšne ženske. Eleganca v videzu, še bolj pa v obnašanju je ekstremno redka.
Ampak ti si itak ne želiš takšne ženske. Elegantne z visokimi standardi do življenja. Ti želiš estetiko takšnih žensk. Želiš da tako izgleda. Poleg tega mora pa seveda živeti kot povprečna ženička 50 let nazaj. Skrbeti za vse sama, služiti denar….in se delati da ni utrujena od vsega tega. Pa se pretvarjati da si ti en eleganten moški, katerega z veseljem predstavi svojim ljudem, ker je galanten, socialno vešč, samozavesten…..se mora pretvarjati, da ne vidi da si socialno neprilagojen, primitiven v razmišljanju, nediscipliniran, nesamozavesten fantek, ki išče mamico, križano z kurbo, ki izgleda kot princesa diana.
8409, 11.01.2025 ob 11:07
Manšetnih gumbov in kravatne igle se ne nosi več, s tem si za praktično vsak kontekst overdressed in preveč izstopaš, enako robec v zgornjem žepu sakoja, ti dodatki so šli po poti klobukov in zgledajo že skoraj bolj kostum, kot obleka.
Sam nosim, ker mi je tako všeč in iz spoštovanja do dela, ki ga opravljam, obleko ali vsaj blazer, srajco ali puli in usnjene čevlje, kravato pa samo še, ko to terja priložnost, svet se je spremenil, sploh po covidu, vse je casual, in čeprav se mi zdi vsaka ženska svoja najbolj privlačna verzija v krilu in petkah, me nič ne moti, če je čez dan v džinsu in supergah.
Isto se ne nosi 24/7 salonarjev in ozkih kril. To je ali za poslovna srečanja/sestanke, ali pa za kakšne posebne dogodke. Tisti ki to nosijo za na sprehode, za trgovino, pošto ipd. izgledajo kot v kostumu igralci. Ni primerno. Gospe in gospodje vedo kaj je primerno za kam. Tako kot ni kostim primeren za piknik, petke za opravljanje opravkov, trenerka za pisarno, kopalke za gledališče….. Ljudje imajo življenja. Počnejo različne stvari. In razumejo kaj je primerno za kam. Niso na svetu za okras.
en klasik, 10.01.2025 ob 22:55
Zadnja generacija žensk, ki se zna lepo po žensko nosit, so one stare 50+, pa še to ne vse. Ono, damska oblačila, visoke pete, damska torbica, hoja. Pa še v tej generaicji je že polovica možač v kavbojkah in s tetovažami.
Jaz sem samo za klasične ženske, vrsto v izumiranju.
Jah ne vem no. Ta povsod pa tudi niso krilo in stikli. Jaz sem doma v pajkicah, pa za bliznjo trgovimo tudi. Sicer boljsih , pa tuniko cez. Za lepse priloznosti imam v omari obleke, pa nakit, ne samo bizuterijo in podobno. Po potrebi tudi salonarje obujem. Za kako gledalisce.
Tako da ce me enkrat vidis v pajkicah se ne pomeni da je samo to
isto, 11.01.2025 ob 11:18
Isto se ne nosi 24/7 salonarjev in ozkih kril. To je ali za poslovna srečanja/sestanke, ali pa za kakšne posebne dogodke. Tisti ki to nosijo za na sprehode, za trgovino, pošto ipd. izgledajo kot v kostumu igralci. Ni primerno. Gospe in gospodje vedo kaj je primerno za kam. Tako kot ni kostim primeren za piknik, petke za opravljanje opravkov, trenerka za pisarno, kopalke za gledališče….. Ljudje imajo življenja. Počnejo različne stvari. In razumejo kaj je primerno za kam. Niso na svetu za okras.
To se pa strinjam!