Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Ugotavljanje stalnega bivališča

Ugotavljanje stalnega bivališča

Spoštovani!

Kakšen je postopek za ugotavljanje stalnega prebivališča? Bivši mož je že pred približno tremi meseci odšel nekam v tujino, mislim da sicer preko slovenskega delodajalca. Stalno bivališče pa ima še vedno prijavljeno na istem naslovu kot jaz, hiša je v moji lasti, nisva pa še imela postopka delitve premoženja, ker se izogiba narokom na sodišču. Seveda vsa njegova pošta prihaja na ta naslov, on je pa ne prevzema. Prav tako prihajajo njegovi dolžniki in izvršitelji in mi pobirajo stvari iz hiše. Ali lahko sprožim postopek ugotavljanja stalnega bivališča? Hvala.

Spoštovani,

Če pristojni organ podvomi, da posameznik stalno prebiva v naselju oziroma na naslovu, kjer je prijavil stalno prebivališče, oziroma je obveščen, da tam ne prebiva stalno, uvede postopek za ugotavljanje dejanskega stalnega prebivališča. Ta postopek uvede tudi v primeru, da se je posameznik za stalno odselil z območja Republike Slovenije, ali da nima prijavljenega stalnega prebivališča, čeprav v Republiki Sloveniji dejansko živi. V skladu z navedenim, lahko torej UE obvestite, da vaš mož na tem naslovu ne prebiva.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close