Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Ugotovila goljufivega zobarja

Ugotovila goljufivega zobarja

Torej zobozdravnik opravil na prvem pregledu samo splošni pregled in določitev terminov zdravljenja, ki je ugotovljeno na prvem splošnem pregledu. Zdravljenja potrebnega na povem pregledu je rekel, da ne opravlja, ker so takšna pravila, zavarovalnica tega ne plača kakor je dejal, je treba počakati, ker je čakalna doba, ki jo določa zavarovalnica.
Ok. verjela, da govori resnico.
ker sem za en zob res želela takoj popraviti brez čakanja torej, sem šla k njemu samoplačniško. Gospod mi je zob torej samoplačniško mastno zaračunal.

Danes pa se spomnim,da so nekje z aprilom na spletu že podatki o zdravstvenih storitvah za preteklo leto, ki smo jih koristili in zdravstveni delavci zaračunali.
In kaj ugotovim – na dan pregleda pri zobozdravniku, (ko je bil opravljen samo pregled – ker po njegovo, da so takšna pravila in da jih zavarovalnica določa, da več ne plača in je treba v čakalno vrsto), je gospod zobozdravnik očitno zaračunal še zavarovalnici izdelavo zalivke na dveh ploskvah, ki je v resnici nikoli ni naredil. Od zavarovalnice pa je denar kar lepo vzel in, glede na seznam plačanih storitev, je očitno ta tudi to njegovo izmišljotino kar lepo plačala.

Torej okradel me je dvakrat – za vrednost zalivke plačane iz zdravstvenega zavarovanja, ki sploh nikoli ni bila nareta. nadalje za samoplačniško plačano storitev, ki bi jo očitno lahko naredil na zavarovanje, pa je ni, ker se je lažno izgovarjal na zavarovalnico, da tega ne plača, ker da je treba čakati.

Ti lopovi se non stop izgovarjajo lažno zavarovalnico, da ne plača in da so zato čakalne dobe, v resnici pa dobijo očitno plačano, še tisto, kar niso naredili in so lažno prikazali. zavarovalnica vse pridno plačuje in nič ne postavlja omejitev očitno. Pacienta pa potem še enkrat oskubijo za samoplačniško storitev, ker v skrbi za svoje zdravje noče čakati.

Ni čudno,da je v zdravstveni blagajni luknja, če tako kradejo iz nje zdravstveni izvajalci naš denar in kje so odgovorni,da bi jih preverjali.
In zdaj samo naj se še spomnijo, da bi nam zaračunali kaj več za to njihovo zaščitno opremo. Lažnivci, kradljivci. To kar je naredil je kraja in oškodovanje javne blagajne. In če je to razširjena praksa mnogih, potem ni čudno, da v zdravstveni blagajni imamo manjko.

Če je kje kakšen novinar sem pripravljena posredovati vse podatke, da takšni zdravniki, ki se tako okoriščajo iz našega denarja, odgovarjajo.

Tole ti pa verjamem. Prevaranti so eni.
Moja zobarca mi je veselo vrtala skozi mostiček v kao korenino. In tudi veselo zaračunala.
Kasneje, ko se mi je mostiček snel, sem videla, da pod tem delom sploh ni bilo korenine 🙁
In tudi zaračunala eno storitev, ki naj bi šla na zavarovalnico, ona pa je trdila, da ne in da moram plačat. Škoda, da se ne da pogledati za več let nazaj.
Bes jo plentaj!

Kje pa se da videti, karere zdr. storitve si koristil?

Na zzzs nič ne najdem. Hvala.

nova
Uredništvo priporoča

Podatki so na voljo od leta 2013 dalje.
To je popolna kraja. ne vem kaj si ti zobarji domišljajo, da lahko tako počno, ampak to je naš denar. Mi zavarovalnici plačujemo prispevke in to je naš denar. prikazovanje storitev, ki jih ni naredil, prikazovati pa kot da so narejene to je kraja in je oškodovanje iz javnih sredstev.
kaj šele, da potem služiš še samoplačniško na tem pacientu, ki ga nisi hotel zdraviti v okviru zavarovanja, z lažnimi izgovori, da to ni mogoče, ker da zavarovalnica postavlja taka pravila in da ne plača. V bistvu pa zavarovalnica še preveč očitno plača, ker kradejo na tak način iz nje.

Kje se to pogleda?


na zzzs preko digitalnega potrdila, moraš imeti certifikat… greš na vpogled v moje podatke pod razdelkom zdravstvene storitve – z aprilom so v pregled podatki za preteklo leto (skupno je na voljo od leta 2013 naprej), kaj je bilo s strani izvajalcev zdravnikov zaračunano zavarovalnici in koliko je vrednost storitve skupna in koliko gre iz obveznega zdr. zavarovanja (razlika med tema cenama je krita iz dodatnega).
Najbrž je goljufivi zobar tudi mislil, da mi nimamo vpogled v to…
to me res razhjezi do plafona, ker so non stop glasni kako da nimamo pravic, pa kako da jih zavarovalnica omejuje, non stop se na to izgovarjajo, pa non stop jamrajo, kako imajo vse premalo plačano – potem pa vidiš kako kradejo, ker to je čista kraja – in mi kot bedaki čakamo v čakalnih vrstah, medtem ko se oni tako okoriščajo, ali pa smo kljub zavarovanju prisiljeni v samoplačništvo…

in zdaj bodo to korono izkoristili spet za lastno samookoriščanje – takoj jih mora ustaviti zavod. Pod nujno takoj! Drugače bomo lahko mi pacienti metali gore denarja skozi prispevke v zavarovalnico, pa nikoli ne bo nič bolje, ker reda in nadzora ni in se tako okoriščajo, denarja pa zmanjkuje.


ne morem ti poslati direktno linka – ker gre za zaupne in zasebne podatke do katerih lahko ti zase dostopaš samo s svojim certifikatom…
lahko ti pa povem po klikanja do tja, kjer te vpraša za certifikat in potem naprej pod katerimi razdelki to najdeš…
torej spletna stran zzzs
izbereš: rdeče polje- vstop v spletne strani za zavarovane osebe
izbereš: e storitve zzzs
izbereš: vpogled v moje podatke – tukaj te vpraša za geslo digitalnega potrdila
in potem po vnosu ti odpre stran:
moj portal za zavarovance…
tukaj potem izbereš: razdelek zdravstvene storitve – in leto za katerega hočeš pogledati, kaj so zdravstveni izvajalci zaračunali… in tam vse vidiš, kaj je bilo zaračunano in koliko stane skupaj in kolikšno višino krije samo obvezno zz.

ga. Vsi bi morali kontrolirati in če ne bi bilo tako kot mora bit prijavit. Sem imela datum 18.5. Jasno, da me niso niti obvwstili o novem datumu. Sem jim pisala in so rekli, da me bodi obvestili. Zobarji so sw privatizirali ze v socializmu.

Hja, pa ne da goljufajo samo zobozdravniki. Sem se pogovarjala z enim zdravnikom, ki je zabluzil. Vse mi je povedal, kaj se dogaja v zdravniskih krogih. Zdravniki dobijo doloceno stevilo receptov, ki jih lahko v dolocenem casu napisejo. Za dolocena zdravila od farmacevtov tako ali tako dobijo nagrade. Nekateri pa recepte mastno tudi prodajajo in to odvisnezem od zdravil. Ja tudi barabice so med zdravniki.

Naredia sem drugače – obvestilo o izkušnji in dogodku sem poslala vladi. Če me bo kdo kontaktiral bom podala vsa natančna dokazila.
Jezi me predvsem iz razloga, da non stop polsušamo te zobozdravnike, in ravno zadnje dni, kako da nimajo denarja, pa direkto zzzs, da bo minus v blagajni, pa o potrebnih doplačilih…
iz tega vidika – najprej naj red naredijo nad tem kar imajo… če se jim lahko tako krade ven iz naše blagajne, potem so tudi na zzzs odgovorni za minus… morali bi imeli sistem, kjer oni sami preverjajo kaj je zaračunano in da je ta storitev res opravljena…
in naj tako minister in vsa oblast in tudi zzzs poskrbijo,da veljajo red in pravila in da se ta izvajajo in da je tudi kontrola nad tem… če imajo nad bolniškimi kontrole – naj imajo pa tudi še nad tem.
To je kraja… in dokler bodo odgovorni dopuščali kraje in kradljivcev ne kazniovali… ni na mestu,da nam jamrajo da je premalo denarja in da naj mi še več plačujemo… ne… dolžni so zagotoviti pošteno rabo in nepoštene kaznovati. tak, ki se okorišča na javnih sredstvih, če se mene vpraša do njih ne bi smel imeti več dostopa.

ker dokler dopuščajo kraje in nimajo nadzora in kaznovanja odgovornosti, lahko mi vsak plačujemo milijone in bodo zdravniki s takimi in podobnimi praksami milijone tudi pokradli… pacienti bomo pa še vedno brez storitev…
za sistem učinkovite in poštene porabe in tudi nadzora ter izvajanja sankcij pač je odgovorna oblast in tudi vodstvo zzzs. In to pričakujem od njih – tako oblasti, ministrstva kot tudi samega zzzs.
če me bo kdo poklical in vprašal za konkretni primer pač bom podala vsa dokazila.
je pa nedopustno, ker na koncu to okoriščanje in tudi laganje nam plačujemo pacienti – ukradejo naš denar, mi smo ob zdravstveno oskrbo in potem nam še samoplačniško zaračunajo, čeprav očitno bi nas lahko oskrbeli v okviru zavarovanja.
Da o tem,da so nam odpovedali termine in še do danes ne poklicali, niti kdaj bomo na vrsti sploh ne govorim.

Takšno ravnanje kot ga opisuješ je več ali manj ustaljena praksa mnogih zobozdravnikov, velikokrat tudi zelo na škodo pacienta. Odgovor trga (pacientov) je počasen, vendar takšni zobozdravniki izgubljajo paciente, a tudi zelo hitro pridobijo nove.
Želel bi, da zdravstveni domovi redno zaposlijo zobozdravnike, na plačo, kjer bi delali po določenih normativih. Kakor hitro imamo opravka s koncesionarjem in privatnikom, zadeva že smrdi. Če je zobozdravnik samo privatnik, brez koncesije, potem je manj možnosti za takšne pritlehne goljufije.

In o kakšnih mastnih zneskih gre v tej tvoji zadevi?

In o kakšnih mastnih zneskih gre v tej tvoji zadevi?
[/quote]

Kot prvo Luna, kraja je kraja – pa ni pomembno ali ukradeš čokoladico za 50 centov, ali sendvič (celo poslanci so leteli zaredi tega), ali pa eno plombo – ki pa najverjetneje ni samo ena… ena pri meni, pa še to ne samo ena napačno prikazana (je še en neiskren primer zaračunan), pa ena pri drugemu pacientu, pa ena pri tretjemu, itd… in se nabere…
Zgotovo ne krade tako samo pri meni s tako prakso. In kamen na kamen palača – ljudem pa zmanjka za zdravljenje in čakajo v čakalnih vrstah.
samo za en moj primer tak – lažnivo prikazana izvedena zalivka na 2 ploskvah, ki ni bila nikoli nareta – je slabih 17 evrov… sploh niti slučajno tudi za en primer ni malo.

In o kakšnih mastnih zneskih gre v tej tvoji zadevi?
[/quote]

potem pa dodaj še zraven plombo, ki mi jo je zaračunal samoplačniško, ker je rekel,da v zavarovačniškem času nimam pravice, češ da je čakalna doba… torej še tisti preplačani samoplačniški znesek štej zraven. Tista bi očitno lahko bila in morala biti nareta v okviru zavarovanja, pa je ni hotel narediti v tem okviru.

In o kakšnih mastnih zneskih gre v tej tvoji zadevi?
[/quote]Kakšno neumestno in primitivno vprasanje.
Tukaj ne sme varirat niti cent.
Zakaj ti o mastnih zneskih?

Avtorica, obvezno svojo zgodbo posreduj medijem (najbolje, da jim kar pošlješ link do te teme). Nacionalka, ProPlus, naj se javno obelodani te svinjarije.

Vedi, da z raznimi prijavami ne boš dosegla nič, samo javni linč lahko kaj spremeni.

Jaz sem bila deležna malo drugačnega “natega”
Se naročim prek zzzs..zobozdravnica opravi pregled, ima med tem skrajni nesramne pripombe, sploh sploh nisem dojemala kakšne izjave je imela in še groba da je kaj…uglavnem obup..seveda si že med pregledom rečem tole ne bo šlo..bežim od tu.
Nato mi reče da je nujno potrebno čiščenje zobnega kamna ( ki mi ga do takrat še nikoli nihče ni omenil niti ga po svoji laični presoji nimam). Ok..me pošlhe v drugo ordinavijo..tam mi nek drug zobozdravnik to opravi..pridem do pulta pa šok..
Najprej mi da v podpis papir da bo ona moja izbrana zobozdeavnica..pa prijazno rečem da bom še premislila … in odvrne da v tem primeru plačam pregled in vse?? Ok..to še razumem. Si rečem ok..bom podpisala. Podpišem in nato mi izstavi račun za čiščenje zobnega kamna in še nekaj je bil na računu se res ne spomnim več..vem da je bilo okoli 120 eur. Za popravilo enega zoba pa me naroči prek zzzs čez več kot leto dni in pripomni da do takrat to ne bo zdržalo tako da mi lahko da datum za sampolačniško popravilo.
Zdaj raje hodim k privat, ki nima koncesije. Plačam po ceniku, narejeno vse kot mora bit, prijazna, nežna. Na koncesijo pa hvala ampak nikoli več, same mučke.

jaz nimam takega mišljenja, zaradi takšnih kot si ti ljudje plačujemo storitve, dobimo pa vedno manj, ker imate tako mišljenje bom pa kar privat ker onim v javnem zdravstvu ni treba bit otijazen strokoven, iskren… nope… dolžni so tudi oni to… boš šel tudi na operacijo privat, ki bo stala tisoče evrov… ne ne boš sel. zato tak odnos nikamor ne pelje. v javnem zdravstvu velja red in pravila za obe strani, če se jih moramo držati pacienti, se jih morajo tudi zdravniki in ostalo osebje. ni kar odgovor v tem če ti pa ne paše da zdravnik krade v javnem zdravstvu in laže, pojdi pa privat… nope to tako ne gre… če bo še vse tako podpiralo v privatizacijo boš crknil, ker za malo bolj zahtevno zdravljenje garantirano ne boš imel.
in take kraje niso mala stvar če isto krajo za 17 evrov na dan naredi 5 pacientom, zasluži na da 85 evrov, na mesec je to cca 1700 evrov… na leto 20 400 e… samo ena ambulanta, če je takih več, se tu izgubljajo zelo ogromni denarji, ljudje pa v ne dopustnih čakam oh do ah čakajo, ker kao ni denarja, pa zaustavlja o državo, ker ne vemo če bo iztroseno zdravstvo preneslo epidemijo in podobno… in spet v tem zaustavlja ju, pacienti plačujemo prispevke, storitve ne dobimo, ta lažnivi zobar pa spet dobi plačano 80 pošto ne realizirane ga dela… kdo je tu nor… gre za vse nas… za vsakega izmed nas zmanjka lahko in zato ni odgovor bomo šli pač privat, ampak je odgovorov tem da se zahteva red in spoštovanje, ker za malo vecje zdravljenje nihče nima za privat… gre za postenje in do robit za vse nas, samo v poštene sistemu in spoštovanju pravil in pravic s strani vseh lahko vsak dobro deluje in imajo vsi koristi. neumorno zagovarjanje privatizacije v zdravstvu povsod je pot v pekel… za vse nas… tako da raje razmisli pred o pisari take… vsi so, smo odgovorni iti iskreni in pošteni in spoštovati pravila. tudi zdravniki, niso nič več zato ker imajo bele halje, ravno tako zanje veljajo pravila, ki se jih morajo držati in predvsem biti pošteni in iskreni do pacienta in tudi sicer nasploh pri delu.

Hvala, da si odprla to temo, sem tudi jaz pogledala v svoje podatke in odkrila marsikaj. Neverjetno! Kaj delajo zobarji, to je katastrofa. Jutri grem v prijavo.

Moja izkusnja je bila pa se hujsa. Imela sem en specialisticni pregled pri oralnem kirurgu, dva tedna za tem pa redni pregled pri mojem osebnem zobarju. Kirurg rekel, da so moji zobje OK, razen tiste stvari, ki jo je zdravil. Na rednem pregledu mi je osebni zobozdravnik rekel (ocitno spregledal, da sem bila pri kirurgu), da imam 2!!! luknji, potrebni 2 plombi, doplacilo za bele plombe skupaj 90€. Seveda kes na roko, kartic nimajo. Takrat nisem imela kesa pri sebi, zato sem rekla, da pridem naslednjic. Potem sem zacela razmisljati: kako so mi v dveh tednih lahko ratale 2 luknje??? Sla sem na pregled k drugemu zobozdravniku, privat. Z mojimo zobmi vse ok. Takoj zamenjala zobozdravnika in od takrat dobila eno manjso plombico po 5 letih od menjave. Pred tem pa pri vsakem obisku nekaj. Vrtal mi je po zdravih zobeh!!!!!! in mi racunal doplacila za bele plombe, za vsako 45€.

Spoštovani!

Kot zobozdravnik vas vse forumaše naprošam, da vse te nepravilnosti javite na ustrezne inštitucije. To bi bil zzzs in ministrstvo za zdravje/zdravstveni inšpektorat. Takšno početje nekaterih kolegov je nesprejemljivo in obsojanja vredno.

Glede karioznih lezij je pa moje mnenje, da kolegi kirurgi po opustitvi splošne prakse nimajo očesa več najbolj zverziranega za zaznavanje malih ali začetnih karioznih lezij in bi raje upošteval mnenje zobozdravnika brez specializacije:)


ne morem ti poslati direktno linka – ker gre za zaupne in zasebne podatke do katerih lahko ti zase dostopaš samo s svojim certifikatom…
lahko ti pa povem po klikanja do tja, kjer te vpraša za certifikat in potem naprej pod katerimi razdelki to najdeš…
torej spletna stran zzzs
izbereš: rdeče polje- vstop v spletne strani za zavarovane osebe
izbereš: e storitve zzzs
izbereš: vpogled v moje podatke – tukaj te vpraša za geslo digitalnega potrdila
in potem po vnosu ti odpre stran:
moj portal za zavarovance…
tukaj potem izbereš: razdelek zdravstvene storitve – in leto za katerega hočeš pogledati, kaj so zdravstveni izvajalci zaračunali… in tam vse vidiš, kaj je bilo zaračunano in koliko stane skupaj in kolikšno višino krije samo obvezno zz.
[/quote]
Ojoj, sem šla še jaz preveriti obračun zdravstvenih storitev. Zobozdravnik je pred časom obračunal zdravljenje GANGRENE 🧐🤯. Izmišljujejo si prosto po prešernu…

Ravnokar preverila zadeve na ZZZS strani. Imela sem pregled, kjer je bilo vse uredu in v 1 min fertik in sedaj vidim, da je poleg stroškov stomatološkega pregleda obračunano še “Zalivka na 3 ali več ploskvah (52322) 1 in to več kot 30 EUR”.
Pro”kleta banda !

Prosim, kje se dobi digitalno potrdilo?

Digitalno potrdilo oz. certifikat je tvoj elektronski podpis. z njim izkazujes svojo istovetnost, lahko oddajas in tudi torej elektronsko podpišeš uradne dokumente, vloge, plačuješ račune, urejaš vse v e davkih, itd. izdajatelji potrdila so različni od poštarce, itd. Pri njih ga torej tudi dobiš, naročiš.

New Report

Close