ugovor zoper sklep o dedovanju
Prejela sem sklep o dedovanju po pokojni mami.. Na zapuščinski je bil povedan znesek, ki naj bi bil predmet zapuščine. Potem pa je sestra (brez dokazil) kar naštevala stroške pogreba, sedmine…. Vse to je sodnica odtegnila od zapuščine .Zapisnik sem podpisala ne da bi ga prebrala (moja napaka).Prav tako smo kasneje (po zapuščinski obravnavi) izvedeli, da je sestra v zadnjem letu maminega življenja dvigovala večje zneske denarja iz njenega trr. Bila je pooblaščena. Na zapuščino ni bila prinesena mamina hranilna knjiga, češ da je ne najde Zanima me kakšen je postopek, če se pritožim na ta sklep (še ni pravnomočen). A se sklep razveljavi in gre vse znova? Lepo prosim za hiter odgovor, ker imam do pravnomočnosti sklepa le malo časa.
Spoštovani,
Pritožba se vloži pri sodišču, ki je sklep izdalo in ki lahko po pritožbi samo z novim sklepom spremeni svoj prejšnji sklep ali ga prekliče, če s tem niso prizadete pravice drugih oseb, ki se opirajo na ta sklep.
V primeru, da tega ne stori se pritožbeno sodišče samo odloči, glede na morebitne ugotovljene kršitve, ali bo sklep spremenilo samo ali pa bo zadevo vrnilo sodišču prve stopnje v ponovno odločanje.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.