ugrabitev neveste na poroki
načeloma se jo ukrade za kakšne pol ure do ure, če je folk seveda normalen, lahko se pa zgodi, da se jo ukrade za več ur, kar je pa bedno…
Tukaj je povsod navada, da se nevesto ukrade razen če ona izrecno reče, da tega ne želi. Do sedaj sva bila skupaj na 3 porokah in so nevesto na 2 ugrabili na 1 pa ne, ker je rekla da ne želi iti. Tiste, ki so ugrabili so na poroki sigurno manjkale vsaj eno uro, ker sta oba ženina rabila vsaj nekaj časa, da sta sploh ugotovila, da neveste ni, ostali svatje pa sploh v nobenem primeru niso ugotovili, da nevesta manjka.
Ko sem bila nazadnje na poroki je bilo tako, da se je nevesti vzel šopek, ženina naj bi pa ugrabili.
Moški so nalogo izpeljali in so prišli do šopka, ženske smo se pa toliko časa menile kako bi to izvedle, da je bilo prej polnoč. (po polnoči se naj več ne bi).
Bila sem na 6 porokah in na nobeni niso ugrabili neveste…izgleda, da to v našem koncu ni navada.
Mojo teto so pred leti ugrabli… smo jo potem vsi otroci iskali po okolici gostilne. Kako uro jo verjetno res ni bilo.
Mojo ženo ni noben šel ugrabljat. Je pa hotel eden izmaknit poročni šopek, ki sva ga zaupala v varstvo priči. In čeprav je bilo malo prerekanja, o tem kdo mora na šopek pazit, se ni dala.