Ugriz kače
Ne se hecat. Strupena kača najbrž ni bila, ker če bi bila, bi bil najbrž že mrtev. Vsekakor pa moraš iti h zdravniku, da ti pregleda rano, morda kaj pošprica, ali da kakšno injekcijo. Kača, tudi, če ni strupena, pa te vseeno lahko okuži.
Pojdi na urgenco.
p.s. Če bi se meni zgodilo kaj takega, bi me kap na mestu. Kač ne maram, oziroma me pred njimi kar srh spreleti.
nona iz 20. stoletja, 16.08.2022 ob 11:23
Ne se hecat. Strupena kača najbrž ni bila, ker če bi bila, bi bil najbrž že mrtev. Vsekakor pa moraš iti h zdravniku, da ti pregleda rano, morda kaj pošprica, ali da kakšno injekcijo. Kača, tudi, če ni strupena, pa te vseeno lahko okuži.
Pojdi na urgenco.
p.s. Če bi se meni zgodilo kaj takega, bi me kap na mestu. Kač ne maram, oziroma me pred njimi kar srh spreleti.
Jaz se jih grozno bojim. Samo ob pogledu nanjo ( iz manjše razdalje) bi bila kandidat za kap. Če bi me pičila, bi me peljali na urgenco…ne samo zaradi pika.
Ob ugrizu modrasa ali gada imajo v večini ljudje dolgotrajne posledice. Večina je nekaj dni hospotaliziranih, strup pa vseeno naredi trajne poškodbe. Protistrupa pri nas ni, ker je ugrizev malo in se ne splača, saj ima omejen rok trajanja. V kritičnih primerih je ze bilo, da so protistrup dobili iz Avstrije. Drugače pa se poslužujejo transfuzije.