Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ugriz kače

Ugriz kače

Popoldan sem pospravljal okrog hiše in izpod lesa je vame skočila kača. Če do sedaj ni bilo posledic verjetno lahko mirno spim? Okrog ugriza je zatečeno in na otip boleče, drugo nič, počutje ok.

jaz bi tole šla pokazat zdravniku… naj on pove ali je nestrupena in preceni … se ne spoznam na kače in tudi ne vem kaj in kako presoditi… jaz bi bila tukaj bolj previdna… raje zastonj pokazat, kot da se kaj zgodi…

ugriz kače le ni nekaj kar tako malega kot pik ose nealergičnega človeka.

vsaj pokliči na urgenco in vprašaj za nasvet kaj in kako narediti

Na urgenco.

zdravo!takoj na urgenco,bi ze moral iti!

Če ni bil gad ali pa modras nimaš kaj hodit na urgenco. Gada ali pa modrasa bi pa verjetno že prepoznal. Vsaj človek bi upal, da bi ga.

Če je bil gad al pa modras, potem ti je sam ugriz do sedaj že odgovoril.. ostalo pa eh😆 bo minlo😉

Dandanes za te naše domače kače (to veš, da sta strupena samo gad in modras, kajne) niti več ne dajejo protistrupa. Počakaš, da mine.

Odgovor na objavo uporabnika
Večer, 15.08.2022 ob 22:17

Popoldan sem pospravljal okrog hiše in izpod lesa je vame skočila kača. Če do sedaj ni bilo posledic verjetno lahko mirno spim? Okrog ugriza je zatečeno in na otip boleče, drugo nič, počutje ok.

Mogoče pa spiš že večno spanje. kača je le kača.

Ne se hecat. Strupena kača najbrž ni bila, ker če bi bila, bi bil najbrž že mrtev. Vsekakor pa moraš iti  h zdravniku, da ti pregleda rano, morda kaj pošprica, ali da kakšno injekcijo.  Kača, tudi, če ni strupena, pa te vseeno lahko okuži.

Pojdi na urgenco.

p.s. Če bi se meni zgodilo kaj takega, bi me kap na mestu. Kač ne maram, oziroma me pred njimi kar srh spreleti.

Odgovor na objavo uporabnika
nona iz 20. stoletja, 16.08.2022 ob 11:23

Ne se hecat. Strupena kača najbrž ni bila, ker če bi bila, bi bil najbrž že mrtev. Vsekakor pa moraš iti  h zdravniku, da ti pregleda rano, morda kaj pošprica, ali da kakšno injekcijo.  Kača, tudi, če ni strupena, pa te vseeno lahko okuži.

Pojdi na urgenco.

p.s. Če bi se meni zgodilo kaj takega, bi me kap na mestu. Kač ne maram, oziroma me pred njimi kar srh spreleti.

Jaz se jih grozno bojim. Samo ob pogledu nanjo ( iz manjše razdalje) bi bila kandidat za kap. Če bi me pičila, bi me peljali na urgenco…ne samo zaradi pika.

Še sreča da ne obstaja takšna kača, ki bi te pičila.

Najprej bi moral rano sprati z milnico. Bodi pozoren, da se rana ni okužila, da se ne veča rdečina, ne oteče, sicer nemudoma k zdravniku.

Ob ugrizu modrasa ali gada imajo v večini ljudje dolgotrajne posledice. Večina je nekaj dni hospotaliziranih, strup pa vseeno naredi trajne poškodbe. Protistrupa pri nas ni, ker je ugrizev malo in se ne splača, saj ima omejen rok trajanja. V kritičnih primerih je ze bilo, da so protistrup dobili iz Avstrije. Drugače pa se poslužujejo transfuzije.

Ne pozabi, da kače žrejo miše in drugo golazen. Tudi če ni strupena, lahko fašeš kak virus ali bakterijo.

Da se to meni zgodi ojoj joj joj.

Nocne more bi me tlacile, ce me ne bi kap fentala.

Na vasem mestu pa bi vse kakor obvestila svojega zdravnika.

New Report

Close