uh , ta mrzla jesen….
Auf , gmajnarji zalistnjenji. Danes budi zajček ! Zunaj je mraz ko hudir , po ulici letajo cisterne nabasane s kurilnim oljem , vmes pleše listje svojo jesensko rapsodijo . Zebe do kosti. Ne najdem kape , kdo ve kje je prosim ? Kepo si bo zajček ovil v velik , širok , topel šal…Menim , da tole pač ni jesen , je zima in kmalu bomo kidali sneg in se kepali. Le kam in zakaj je tako hitro izginila pomlad ?
Bojda že cvetijo češnje in božič je pred durmi.
Tudi če ogrejem telo , kako naj to naredim z svojo dušo in kje je moja kapa vendar , moja zajčkova kapica ???
zajček, tvoje kape nisem videl… mogoče si jo založila z kovtrčkom.. kdo ve 🙂
ja in zunaj se poslavlja pomlad… češnje cvetijo, hruške so že dozorele in že se slipši kraguljčkov zvon… deda mraz in božiček prihajata med nas… mogoče mata pa onadva tvojo kapo 🙂
lupčka za lep dan.. mogoče te ogreje tudi pri duši 🙂
JTLC
Veš Jani tebe ma zajček tako rad. Ves point je v moji kapi , ki je ni ): In točno si mi bral misli , je zajček slišal sanke pa kraguljčke. Kako sva midva ujeta 🙂
ja , kapo resnično mrzlično iščem !
Ni m ni več pomladi , kljub ogromnenu cvetenju drevja se je kar poslovila.
Bojo zdej snežinke boš vidu **
jutro lepo in topel prijeten dan tebi tja čez gore….
jaz sem pa prepričana, da zajčka ne bo dolgo zeblo ! Hm, zdi se mi, da je pozabil na čudežni korenjček, ki ga je enkrat na začetku jeseni skril v škatlo pod posteljo.
Ta korenjček ima v sebi moč, da pogreje še tako zmrznjene in premrle prste.
Kako ga najti, če je zajček popolnoma pozabil nanj?
Če ima kdo doma spravljeno čudežno palico, potem le na dan z njo!
S palico je treba le enkrat samkrat zamahniti malo v desno in malo v levo, kar bo zbudilo korenjček, ta bo skočil iz škatle, se zapodil proti zajčku, mu skočil med tačke in ga pošteno ogrel !
Torej………!
kaj še čakate!?
kdo bo prvi, ki bo pomagal zajčku?
Ojej zajček,kapo iščeš…nikar ne skrbi!! Ti jo bom sama napletla al pa nakvačkala,kar maš rajši…..Zraven pa se tople rokavičke in nogavičke..Men je pa tak fno če je tako vreme,mrzlo…uhhhh lepo je…jep!
Sem pečko že prtisnla,že greje prav lepo.Jaz pa še v pižamici se smejem tud lepo…))))
Lep jesensko zimski dan…dan bo treba kar bunde oblečt tak je frišno.Še malo pa bo slanaaaaaaaa jes….Moj zelenjavni vrt pa še kar dela..hehehe namreč noben ga ni pospravil..jupieeeeeee