Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Uhajanje plina??

Uhajanje plina??

V spalnici imam ponoci na stezaj odprta okna. Nad mano sosed ima kuhinjo in je buden vso noc. Okrog 4 ali 5h zjutraj voham da si kuha kavo, ker vonj pride do mene dol v spalnico. Danes pa je od 5.30 drugacen vonj. Po plinu. Kot mi uhajal plin. V spalnici je se vedno ta vonj. Ze ogaben in motec. Ko se postavim na odprto okno spalnice smrdi od zunaj.

Bi bilo mozno da je pustil plin oz ni ugasnil?

Z njim se v slabih odnosih, ker mi vse noci ropota in razbija, ter mi je naskodil z nespanjem zdravju. A sem vseeno sla zdaj pozvonit mu, ali je pustil plin ko je kuhal kafe. Pa ne odpre, ker noce ali ker bi ze od plina zaspal. Morda delal samomor??

Zdaj gledam ce gre kdo od sosedov iz bloka in ali opazi kaksen vonj. Pa ni nikogar.

Na parkiriscu so vsi avti na mestu, tako da ne prihaja plin od dol.

Ali ste imeli podobno, ste koga obvestili?

intervencijska služba plinarne.

Pri meni ni sem sla takoj zjutraj v kuhinjo voharit okrog stedilnika. Pa redno zapiram jeklenko po vsakemu kuhanju oz uporabi. Ko skuham caj zaprem. Po vsaki uporabi.

Ravno on nad mano ima okna odprta kot jaz v spalnici, na istih mestih.

Kuhališče ima varnostni ventil in plin ne izhaja, če ne izgoreva.

Odgovor na objavo uporabnika
pa saj ima, 02.07.2021 ob 09:46

Kuhališče ima varnostni ventil in plin ne izhaja, če ne izgoreva.

človek vedno kaj novega izve:

da bi bil ta “varnostni” ventil seveda ni možno?

Pocakala sem neko primerno uro, da sosedov ne budim tako zgodaj, ker raje vidijo da jih kdo ne zbuja, pa cetudi bi blok gorel. In zelo redko se v bloku obrnem na koga. Tako sem se na upravnico. Povedala da je ta clovek cele noci zbujen, kar itak sama vidi in slisi ropot na drugo stran bloka. Pa da se je vohalo kuhanje kave. In da od njega prihaja plin. Povedala sem ji tudi da imam rezervno misel, da sem pozorna, da ne bi meni speljal kaj v spalnico skozi odprto okno, pa da za vedno zaspim.( kako bi nasel nacin se ne poglabljam zaenkrat), ampak da je zelo cuden, psihicno spremenjen.

Strinjala se je in me pozorno poslusala. Tudi sama je mnenja da se nekaj tam dogaja in lahko zgodi. Zakljucila sem ce se bo se 1x ponovilo, potem bom kam drugam obvestila in po dajal odgovor o varnosti v bloku.

Zato mu je pozvonila in povedala. Gledal je v tla in zaprl vrata, brez besed.

Po tistem je vonj po plinu prenehal, zginil.

Tako da od njega je zagotovo bilo.

Ce se ponovi, ga bo kdo drug obiskal.

Šnelca, res rabiš zdravnika!

pa saj ima, 02.07.2021 ob 12:53

Šnelca, res rabiš zdravnika!

Tvoj odgovor na to temo si pokazi sobnemu psihiatru, da te zadrzi dlje casa oz za vedno.

https://www.vecer.com/kvadrati/nekontrolirano-uhajanje-plina-se-lahko-tragicno-konca-6241816

Se je že zgodilo, da je plin eksplodiral v stanovanju.

Se strinjam. Bi bilo zelo pametno da se pogovoriš vsaj z osebnim zdravnikom. Morda ti bo lahko pomagal ali te vsaj pravilno usmeril (če to že ni bilo storjeno) in potem ne boš več v vsaki stvari (skrbništvo, vrtoglavica, plin…) videla nekaj ogrožujočega.

se zgodi da, 02.07.2021 ob 16:06

Se je že zgodilo, da je plin eksplodiral v stanovanju.

Zelo dober nos imam.

In imam tudi iz mladostnistva izkusnje s klicanji gasilcev ko se je v bloku siril vonj po plinu, prisli so z meritvami. Sosed je v kleti marsikaj pocenjal. Plin je uhajal v nase stanovanje.

Tako da mi je vseeno zal da jih danes nisem klicala, vonj je bil tri ure.

Sama sem pa zracila. Naredila prepih. Nisem uporabljala stedilnika pri sebi doma, ne prizigala luci.

Nevarnost_, 02.07.2021 ob 16:29

Zelo dober nos imam.

In imam tudi iz mladostnistva izkusnje s klicanji gasilcev ko se je v bloku siril vonj po plinu, prisli so z meritvami. Sosed je v kleti marsikaj pocenjal. Plin je uhajal v nase stanovanje.

Tako da mi je vseeno zal da jih danes nisem klicala, vonj je bil tri ure.

Sama sem pa zracila. Naredila prepih. Nisem uporabljala stedilnika pri sebi doma, ne prizigala luci.

Anonimno 10872, 02.07.2021 ob 16:12

Se strinjam. Bi bilo zelo pametno da se pogovoriš vsaj z osebnim zdravnikom. Morda ti bo lahko pomagal ali te vsaj pravilno usmeril (če to že ni bilo storjeno) in potem ne boš več v vsaki stvari (skrbništvo, vrtoglavica, plin…) videla nekaj ogrožujočega.

Clovek ki je psihicno nestabilen in na robu obupa, je zmozen marsicesa. Tudi na to je teba pomislit.

Verjetno si kdaj zasledil, namesto da pases zlehtnobo na Monu, da je kdo jeklenko vrgel v luft zaradi samomora in ogrozil druge ter sebe. Ce ti je to neznano, pa ne vem kje zivis.

New Report

Close