Uhajanje urina
Pozdravljeni
Imam tržavo, ki še ni zelo huda a vendar me moti. Pri teku, kihanju opažam uhajanje urina, včasih je to nekaj kapljic, včasih več…ker me to obremenjuje in skos nosim vložke bi rada rešila
Poskusila s keglovimi vajami vendar ne opažam razlike
Je katera bila na kakem posegu, kje in koliko so cene teh posegov
Hvala
To se meni dogaja od 40. leta naprej, ce skacem, ce tecem, ce kihnem, mi uide, sicer se meni zdi, kot da sem se pilulala, a dejansko gre za nekaj kapljic, saj mi zadostuje dnevni vlozek.
In nima nobene veze, ce grem lulat, pa potem takoj skakat, pipca pusca.
1x sem zdravniku omenila, priporocal mi je keglove vaje in da pocakam, ker sem premlada za kakrsenkoli poseg.
Stvar je se vedno ista kot ored desetletjem, ni slo nic na slabse, na boljse pa tudi ne.
Ja, pojdi čimprej na samoplačniško -reskiraj tistih 400-600 eur; za laser ( poekod imaš monost plačila na obroke) – ampak ne skozi nožnico, sečnico ti morajo z laserjem predvsem v tem primeru z aserjem obdelat.
Ker če boš šla rednim potem preko ginekologa ( torej na napotnico), boš morala najprej dat skozi vse ostalo, morda celo ablacijo, pa v ginekološki te bodo poslali na vaje stiskanja, pa ti merili, kako , če je že kaj napredka… Izguba časa je to, če je zgodaj odkrita stresna inkontinenca, jo je treba čimprej posanirat, da ni škoda potem vse večja. In na koncu prideš lahko do laserja ( vsaj na Ginekološki kliniki, v sklop študije se ej dalo – ne vem, če še delajo študijo – ginegolog dr. Lukanovič mlajši je imel to čez).
To na napotnico ( torej preko ZZZS) traja lahko 3 leta, kar je pa za tako stanje absolutno predolgo.
Kaj naredi laser? Zategne kolagenska vlakna, nastanejo ti nova vlakna , utrdi stene mehurja in sečnice, urin ne kaplja več. Se stanje lahko popolnoma popravi, izgine.
Ampak glavni pogoj pa je: če imaš slučajno kaj odvečne telesne teže – shujšat prej, nujno! Ker ravno debelost povzroča povešanje sten mehurja, nožnice, ohlapnost sečnice, kolagen ni več tako elastičen zaradi odvečne teže in visceralne maščobe. Shujšat nujno. Ker drugače niti laser ne bo dal haska. In potem beremo tudi tukaj od žensk, ki so đle sicer na laser, pa napisale razočarano, da ni bilo haska. Jasno, ošteno niso povedale, da imajo pa 10, 15 kg viška, kot bi naprimer imele svojo idealno telesno težo.
Ves da sem hotela napisat, da se mi je to zacelo dogajat po enem hudem stresu?
A nisem do zdaj to povezala s stresom, ker ta je minil, inkotinenca pa ostala, sem vse skupaj pripisala pripravi na menopauzo.
[/quote]
Stres je hudič in krivec za vrsto nepotrebnih bolezni. Ko sem odstranila stres, se je v enem letu inkontinenca pozdravila sama od sebe. Srečno!
Naj me katera opomni čez nekaj časa – sodelavka gre na operacijo naslednji teden, prek ZZZS, je sicer že pred časom omenila ginekologinji, za operacijo se je odločila v začetku zime.
Sodelavka je taka, da pove vse, vemo vse, kar se dogaja pri njih, z njo, vemo, koliko ji uhaja, še katere vložke nosi, tako da bomo izvedeli tudi vse podrobnosti operacije in pooperativnega stanja.
Hodite bosi po naravnih tleh. Zemeljski magnetizem in prava elektrostatika delata čudeže bi nekateri temu rekli.
[/quote]
Ti pa si ober bedak, stari, pojma nimaš o ničemer! V vsaki temi o boleznih isto blekneš. Čemu potem obstaja vsa stroka, vsa medicina vsega sveta, če vse reši ledena mrzla rjava zemlja ?????? Pa saj ti je to povedalo že mnogo ljudi. Da si kreten brez primere. Mraz še bolj škoduje! Skratka začepi svoje gobcalo, kadar govorijo ženske o svojih težavah, če jih nimaš sam in ker nisi zdravnik! Saj to ni več za nikamor, kam je ta forum zašel v primitivnost srednjega veka, da taki butli povsod serjete svoje dreke…
Priporočam magnetno terapijo. Deluje podobno kot keglove vaje, samo učinek je pa praktično takoj (oz. po cca 2-3 tednih). Pri kegloveh vajah lahko traja tudi 3 mesece, pa vsak dan vsaj 3 krat na dan jih je treba delat.
Tukaj si lahko malce več o terapiji preberete. Izvajalcev pa je več. Je pa seveda vse samoplačiniško, ampak iz lastnih izkušenj, se splača.
Ni stresna. Preberi simptome. Pri stresni se ženska popolnoma polula na veliko tudi pri seksu. To je starostna, kjer stalno uhaja urin po malem ne glede na izpraznitev. Pomagajo Keglove vaje, ampak se jih mora redno delati vsaj 6 mesecev in na pravilen način in redno pa vztrajno. Klinično dokazano, najdeno na strani UROGINEKOLOGIJE BUT na FB pa dokazano popolnoma pozdravi tudi jahanje konja brez sedla, medtem ko ta hodi ali teče. Tresljaji in razširjene noge povzročajo prekrvavitev, elektrine impulze in nabijajo tudi med hojo v medenično dno, tako, da se prvo ojačajo mišice kljb šibkim vezem, ki držijo organe v položajih, nato se rahlo dvignejo v pravo lego tudi organi mehur, nožnica in črevo. Uhajanja urina, vetrov ali blata ne bo več. Je pa potrebno pred tm izvežbati ravno držo in močno ojačati hrbtenico – tu je keč, da ženske z oslabljenim medeničnom dnom z uhajanjem urina in blata, tega niso sposobne. Celoten izvir težave namreč izhaja natanko iz hrbtenice, vretenca L5, L6, ki rahlo ostarele zatisnejo črevesni živec, ki ne more dobro izvajati več naloge. Tako, da je inkotinenca vedno večplastna zadeva, nikakor pa ne izvira iz psihe, to je kar fizična motnja zaradi fizičnih sprememb.
Vaje je treba delat že preden se pojavijo težave in potem skozi vse življenje, vsakodnevno. Tako pomagajo. Brez stranskih učinkov (z izjemo pozitivnih, seveda, kot sta tesnejša nožnica in intenzivnejši orgazmi). Jaz sem že čez 40, za menoj pa 3 porodi, pa po zaslugi keglovih vaj nimam nobenih težav. Če pa so težave že napredovane, pa seveda samo vaje ne morejo sanirati zadev. Vam pa polagam na srce, da začnete z rednim izvajanjem vaj že zaradi preventive pred drugimi nevšečnostmi, ki vas lahko doletijo (cistokela, povešena maternica in celo njen izpad… Grozno). Tistih nekaj minut dnevne vadbe ni nič v primerjavi z vsem, pred čemer te lahko obvarujejo.
Vaje je treba delat že preden se pojavijo težave in potem skozi vse življenje, vsakodnevno. Tako pomagajo. Brez stranskih učinkov (z izjemo pozitivnih, seveda, kot sta tesnejša nožnica in intenzivnejši orgazmi). Jaz sem že čez 40, za menoj pa 3 porodi, pa po zaslugi keglovih vaj nimam nobenih težav. Če pa so težave že napredovane, pa seveda samo vaje ne morejo sanirati zadev. Vam pa polagam na srce, da začnete z rednim izvajanjem vaj že zaradi preventive pred drugimi nevšečnostmi, ki vas lahko doletijo (cistokela, povešena maternica in celo njen izpad… Grozno). Tistih nekaj minut dnevne vadbe ni nič v primerjavi z vsem, pred čemer te lahko obvarujejo.
[/quote]
bla bla bla bla – ne pomaga. Skoraj 7 let tako, dokler je bilo treba it skozi proces “Obdelave” vseh ostalih postopkov…. Potem pa laser na napotnico in je pomagalo v 4ih mesecih. Toliko, iz moje izkušnje.
bla bla bla bla – ne pomaga. Skoraj 7 let tako, dokler je bilo treba it skozi proces “Obdelave” vseh ostalih postopkov…. Potem pa laser na napotnico in je pomagalo v 4ih mesecih. Toliko, iz moje izkušnje.
[/quote]
Tudi jaz se borim s tem, imam povešene notranje organe, ampak mi rahlo ven visi tudi vagina , z mehurjem pa je že itak križ, mislila sem, da od živcev, a ni tako, oreisakva je pokazala kilo oziroma povešenje. Dobila sm navodila ojačati hrbtenične mice in trenirati ravno držo, Keglovih vaj pa pri dr. Butu v Mariboru nikar, v LJ UKC pa ja kot priporočilo. Moram povedat, da so zdravniki na Štajerskem brez znanja, v UKC LJ pa se izognite nasilnega bedaka dr. Norčiča, ker je sposoben povzročiti hudo poškodbo ali hudo bolečino, nato pa napade pacientko, jo stisne ob steno in kriči kot zver, njegova medicinska sestra, uboga ženska se mi smili v dno duše, pa po njegovih lastnih besedah in vpitju, prav tako hudo zasmrdi vsakikrat, ko prdne, češ, kaj se torej mi navadni ljudje, sekiramo.
Magnetna terapija v zdravilišču Dobrna mi je življenje uničila in se pri meni ni izkazala, ampak mi je povzročila popolno zaprtje črevesja, tako da ne glede na zelenjavno in sadno prehrano v mukah izločam za svinčnik tanko blato. Do te zožitve pa je prišlo prav zaradi 5 x zdravljenja z magnetoterapijo v Dobrni, kjer neprofesionalne medicinske sestre in fizioterapevtke na pamet po občutku delajo vsemi enako, čeprav nisem nikoli rodila.
V Iatrosu in UKC LJ na defekografiji so mi na zadnjem slikanju MR medeničnega dna dokazali stare znane težave s povešenim mehurjem, materničnim vratom- hkrati pa po novem pa še je nastala huda zožitev črevesja., zadrževanja blata v žepkih in nehoteno sproščanje smrdljivih vonjav, zaradi nezmožnosti popolne izpraznitve.
Po obravnavi medeničnega dna in vseh pregledih v Iatrosu sem zdaj samo še kandidat samo še za zahtevno operacijo, s katero bodo ločili obe zoženi in združeni črevesi, potegnili organe v pravo lego, odstranili vozle o hemoroidov, med katerimi se zbira blato tik ob vhodu in se ga ne da izločiti z nobneim potiskanjem.
Medtem ko je laser in magnet zame strup.
Pazite, h katerim zdravnikom hodite in ali se indikacije za vaša samoplačnipka zdraljenja dejansko skladajo z uporabo samoplačniške storitve česarkoli že, se lotite, pazite se mode in nestrokovnosti. Če vam svetujejo 5 magnetoterapij, jih sprejmite samo 2 ali 3, nato pa počakajte vsaj 3 do 4 mesece, ker šele takrat vidite resnični učinek – lahko je preveč.
[/quote]
Glej, ne vem, če si dobro prebrala napisano. Vaje je treba delati preventivno in redno vse življenje. Napisala sem svojo izkušnjo, ki je takšna, kot je. Če si ti začela z vajami, ko si imela že hude težave, seveda čudežev niso mogle narediti. Poleg tega jih večina žensk dela napačno. Najboljše je, da pravilno izvajanje pokaže strokovnjak (npr fizioterapevt).
Ti pa si ober bedak, stari, pojma nimaš o ničemer! V vsaki temi o boleznih isto blekneš. Čemu potem obstaja vsa stroka, vsa medicina vsega sveta, če vse reši ledena mrzla rjava zemlja ?????? Pa saj ti je to povedalo že mnogo ljudi. Da si ****** brez primere. Mraz še bolj škoduje! Skratka začepi svoje gobcalo, kadar govorijo ženske o svojih težavah, če jih nimaš sam in ker nisi zdravnik! Saj to ni več za nikamor, kam je ta forum zašel v primitivnost srednjega veka, da taki butli povsod serjete svoje dreke…
[/quote]
…. reče brezumnik, ki ne razume, da odsotnost elektromagnetizma in nepovezanosti z zemeljskimi frekvencami in sinergijo ter stalna statična “napetost” v človekovem telesu brez čiščenja (nula-ozemljitev) povzroča tisoče bolezni in mnoge “težave”.
Če se zato zagovarja neko stroko, ki tega ne omenja, bodisi zato, ker ne ve ali noče, da bi se izvedelo in raje zdravi ter ne preprečuje razne težave pa je ponovno bi lahko rekli žalostno ali pa hudobno pa tudi izkoriščevalsko.
Najprej se sami poučite o vsem tem pa potem tako bruhajte nad menoj, če se v stotih temah, s stotimi različnimi težavami javim z enakim nasvetom.
Za začetek pa si lahko preberete kakšen resnejši članek o Šumanovi rezonanci, ki govori o tem, da je zelo pomembna za dobro fizično ter psihično zdravje človeka.
Prej ali potem pa če imate noge se že enkrat poglejte v njih preden nataknete neprevodnike in videli boste da so bose. Narava naša je taka, da lahko tako sprejemamo kot oddajamo energijo. Če mislite, da je v vsem samo vera in ni znanstvene podlage za vse to pa bodite vernik takšen ali drugačen. Ampak če nimate “blage” veze znanja o vsem tem potem se zavedajte da s takim načinom ugovarjanja, kot ste ugovarjali meni lahko mnoge zavrnete od tega, da bi izkoristili nekaj, kar jim je dano od rojstva, da jih lahko ščiti in jim nudi veliko “pomoč” pri zdravju. Če pa ste vernik, da temu ni tako pa pustite tudi drugim, da verujejo kar hočejo ali pa morda njihove vede saj če je tako ste tudi vi samo potem nek vernik nečesa kjer ni nobene osnove saj se na nekaj zagovarjate ob enem pa nimate znanja o tem ali to kar zagovarjate dejansko vzdrži vaše navajanje.