Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ukinili so knjigarno

ukinili so knjigarno

Moji starši živijo v manjšem kraju  (cca 8.000 preb.). Ukinili so jim knjigarno. Če odštejemo starejše, otroci, šolarji imajo do prve knjigarne slabih 20 km. Je to možno?

Očitno ni prometa… lahko je prebivalcev tudi 80.000, če ni dovolj prometa, se bo zaprlo. Pri nas je tako s trgovino, kup jamranje je bilo, ko se je zaprla. Potem jo je odprl en lokalc, pa ni bilo prometa in je lepo zaprl v manj kot letu.

Knjigarno ali knjižnico. Če jim knjižnica ostaja  je v redu, sicer naj se dogovorijo s potujočo knjižnico. Če mečemo denar v nenasitno žrelo Trumpa in podobnih ga lahko nekaj namenijo tudi temu. Saj drago to ni. Če se vam je zaprla edina knjigarna in verjetno tudi papirnica skupaj pa ne morete nič. Zakonitosti kapitalističnega trga so krute. Ali večni dobiček ali smrt. Po pisarniški material in šolske potrebščine pa na splet oziroma v tisti 20 km oddaljeni kraj. Lepi novi časi, baje s jim moramo prilagoditi.

Po manjših krajih se ukinja marsikaj. Pa je treba ali pa ne.

Kakšne zakonitosti kapitalističnega trga? Odpri papirnico sama v tistem kraju, pa boš videla, ali se splača ali ne (namig: zelo verjetno se ne splača). Veljalo tisoč let nazaj in velja danes. Ne rabiš analiz kapitalskih trgov iz Bajtovega Ekonomskega inštituta.

Zakaj ne bi bilo mozno? Koliko knjig kupi na leto 8000 ljudi? Ne prav dosti.  Knjigarne se zapirajo po celem svetu. Ljudje berejo vse manj, tisti, ki pa se berejo, pa pogosto kupujejo online. Jaz imam se veliko dlje do najblizje knjigarne, zato kupujem na spletu.

Možno. Sam že nisem šel v knjižnico… po moje 25 let, če ne še več. Takrat sem jih začel kupovat, z največjim veseljem sem šel v Konzorcij, še dopust sem jemal. Pa antikvarijat… zdaj ko sem len, pa bolha, ali pa na netu najdem…

Litija?

Odgovor na objavo uporabnika
zverina184, 08.04.2025 ob 15:53

Zakaj ne bi bilo mozno? Koliko knjig kupi na leto 8000 ljudi? Ne prav dosti.  Knjigarne se zapirajo po celem svetu. Ljudje berejo vse manj, tisti, ki pa se berejo, pa pogosto kupujejo online. Jaz imam se veliko dlje do najblizje knjigarne, zato kupujem na spletu.

Po manjših krajih sta knjigarna in papirnica skupaj. Najbrž zaradi tega tako negodovanje. Razumljivo.

Nakupite knjige na spletu.

Odgovor na objavo uporabnika
kissik, 08.04.2025 ob 15:02

Kakšne zakonitosti kapitalističnega trga? Odpri papirnico sama v tistem kraju, pa boš videla, ali se splača ali ne (namig: zelo verjetno se ne splača). Veljalo tisoč let nazaj in velja danes. Ne rabiš analiz kapitalskih trgov iz Bajtovega Ekonomskega inštituta.

A to veš, da je bil Bajt četnik, ki je genialno prelisičil komunite po 2, svetovni vojno? Kakšni bedaki rdeči…

New Report

Close