ukradli so mi telefon
včeraj so mi v gneči ukradli telefon.
Če zavrtim sliko nazaj vidim moškega ciganskega videza, ki se tišči zadaj vame in v moj nahrbtnik, pa žensko prav tako ciganskega videza, ki z druge strani tudi dela gnečo. Poleg običajne gneče na avobusni postaji ob vstopanju in izstopanju. Moški je bil na avtobusu in je videl kam sem pospravila telefon. Že takrat sem imela čuden občutek.
Žal mi je, da nisem bila bolj previdna in pozorna. Zadaj sem imela nahrbtnik, v rokah pa 2letnega otročka, in je izkoristil priliko, ker tudi tečt za njim ne bi mogla.
Tako sem žalostna, tako sem besna.
P r e k l e t i c i g a n.
Povejte mi ve, ki nosite nahrbtnike: kako se zavarujete pred krajami v takšnih gnečah?
Sama imam dve podobni izkušnji.
Pred -ojoj- 14 leti so nama v Benetkah iz nahrbtnika sunili fotoaparat (bil je od fantovega brata in zato sva po 20dnevnem štopanju morala iz Benetk preko Celovca odštopati domov, da sva mu spotoma kupila novega (ha – celo pot sva šparala, spala tudi pod mostovi in v parkih … na koncu pa zadnje pare dala za fotoaparat – grrrrrr).
In drugič so mi sunili denarnico iz torbe v Hannovru. Tam pa sem bila službeno. Na vseh potovanjih sem skrbno pazila na denar in dokumente, to pa se mi pač ni zdelo potovanje in nisem bila pozorna. Koza sem zagnala denarnico na vrh odptre torbe….
Toliko torej o mojih varnostnih ukrepih. Kar nekako mislim, da se pri nas pa kaj takega ne dogaja in se po trgovini sprehajam z denarnico v nakupovalnem vozičku in podobne traparije.
Hvala za opozorilo, bom spet bolj previdna (nekaj časa:)))
O, ti smola, ti! Še dobro, da so ti sunili le aparat. Okradena, vem, da to ni nobena tolažba, ampak upam, da Božiček tebi prinese nov telefon, nepridipravu pa pokaže par krepkih (čeprav slabe vesti taki nimajo).
Ko boš dobila nov aparat, pa vanj vtipkaj tole: *#06# in dobila boš 15-mestno serijsko številko aparata. Zapiši si jo in če ne drugega, boš z njo lahko blokirala aparat v primeru, da se ti kaj podobnega še kdaj zgodi. Tako nepridipravu ne bo prav nič koristil, saj bo neuporaben tudi po menjavi SIM kartice.
Sama pa bom morala na svoj nahrbtnik tudi malo bolj popazit, tako naivno in brezskrbno ga nosim …
Kljub vsemu ne dovoli, da ti včerajšnji dogodek skazi prihajajoče praznike.
Veliko sreče in lepo se imejte,
Z.
Najbolj preprost način je, da mobitela v gneči ne razkazuješ. Redkokateri tat ti bo namreč šel brskat kar na slepo, večinoma sem slišala za primere, ko je nekdo telefoniral ali igral igrice, telefon pospravil v nahrbtnik in potem ga ni bilo več.
1. v gneči uporabljaj mobitel samo, če je res nujno
2. rajši ga nosi v torbici, ki jo lahko držiš pod roko (ne v nahrbtniku, kjer nimaš pregleda, kaj se zadaj dogaja)
3. če res ne moreš brez nahrbtnika, si kupi takega, ki ima spredaj (!) žep za mobitel ali pa mobitel nosi v posebnem notranjem žepu, ki ga imajo ponavadi bunde in plašči (kar je žal manj praktično)
Ojej, žalostno.
Spomnim se, da me je pred kakšnim tednom dni na postaji pred Mladinsko knjigo enako ogledoval moški, ki bi ustrezal tvojemu opisu in prav tako je bila poleg temnopolta ženska, ki je ustvarjala umetno gnečo.
In spomnim se tudi, da je nekaj žensk opazno bolj poprijelo za svoje torbice, ampak nahrbtniki so morda še lažji plen.
Tinkara C, razumem okradeno, izliti mora svoj bes. Pa tista beseda najbrž le ni znak nestrpnosti na vse cigane, kot jim pravimo.
babica Zima
nisem tako nestrpna kot se tebi zdi.
Napisala se: PREKLETI CIGAN in ne PREKLETI CIGANI.
Pa se mi zdi, da bom mogoče postala. Ali ima kdo sploh z njimi dobre izkušnje. Na žalost so populacija take sorte, da se pač večina ukvarja s takšnimi in podobnimi dejavnostmi. Pa glej na njih prizanesljivo, če si jim slučajno prekrižala pot. Jaz jih ne bom.
Blokirali smo številko oz. sim kartico, prijava policiji tudi, ampak telefona pa res več nimam. Bil je darilo, star dober mesec.
Prekleti cigan!!!!!
Pazite na svoje stvari.
Meni je vsaj denarnica ostala.
no, moje (starša in otroka) so okradli pred ljubljanskim šparom, v zgolj 15 minutah so nam iz avtomobila pobrali (joj, saj vem, da smo bili sami trapasti…) dokumente, cd player, verižico, mobitel – smo se ravno vračali z dopusta.
kar se mobitela tiče… prekliči ga, drugače se pa lahko posloviš od njega. policiji se s takimi malenskostmi ne da ukvarjati. žal. mi nismo videli nič od ukradenega, edino potna lista smo dobili nazaj. enega po cca dveh mesecih, drugega po skoraj štirih.
okradena, saj zato pa sem napisala tisto o strpnosti, čeprav te čisto štekam, res, je bila una blondinka, ki mi je zapravila kar nekaj denarja, preden sem kartice zablokirala (cca 30 minut), smotana in prekleta :), no, skratka, imam dobre izkušnje. Je pa res, da ne s temi iz Dolenjske ali LJ, sem namreč Prekmurka po rodu in sem živela do konca srednje šole kar blizu njihovega naselja v MS.
Ali veš, da so telefonski aparati pri največjem slovenskem operaterju (v izogib reklami) zavarovani, mislim da v znesku 10.000 SIT. Pozanimaj se na njihovem centru, to sem zadnjič prebrala v njihovi reklami. Če se prav spomnim, je rok za prijavo 3 dni pa policijski zapisnik mora biti. Če si pa pri drugem operaterju, pa žal ne vem!