Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ukradli so nam….

ukradli so nam….

delam unikatne izdelke iz keramike in sedaj ugotovim, da mi je idejo in sliko iz moje spletne strani ukradlo eno večje podjetje. kaj lahko ukrenem? seveda nimam takih stvari avtorsko zaščitenih.finančno ne morem…

hvala za nasvet.

no,če nimaš zaščiteno,potem nič

Kar ni zaščiteno je žal tako. Težko boš karkoli dokazala. Kar bi eventuelno lahko je, da je bil tvoj izdelek narejen pred njihovim, če seveda to lahko dokažeš.
Istočasno pa dobro razmisli ali je tudi tvoj izdelek povsem unikaten ali si mogoče tudi sama malo idej poiskala naokoli in nato naredila malo po svoje.

Ne vem za kakšno delo gre. Delam pa sama z glino in vem da včasih tudi sama naredim izdelek, ki je sicer povsem unikaten vendar kakšno idejo pa vseeno dobim kje drugje.
Veliko del podobnih mojim najdem naokoli pa bi težko rekla, da so meni karkoli ukradli.
Ponavljam pa da ne vem za kakšno delo gre.

Jaz bi jim verjetno prijazno pisala, povedala, da je to tvoje delo in da želiš, da to objavijo. Mogoče direktor niti ne ve, da je bilo karkoli kopirano.

Če gre za avtorsko delo in ne kakšen izum, ki bi ga bilo potrebno patentirati, je avtorsko delo v skladu z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah zaščiteno s samo stvaritvijo.

Torej: zaščiteno je postalo takoj, ko si ga ustvarila. Pošlji jim prijazen dopis, da naj prenehajo s kršitvijo tvojih moralnih in materialnih avtorskih pravic, priporočam pa ti, da si prej pogledaš tudi ZASP, da boš natančno navedla člene itd.

LpS

--------------------------------------------------------------------------------- Pokukaj! ;-) http://www.mojalbum.com/gwendolen

hvala kitty

pokaži prosim oba, da ti svetujemo, če tudi mi vidimo podobnost.

se mi je enkrat že zgodilo, da mi je ena internetna stran “ukradla” pesmi in se pod njih podpisala. Smo hitro rešili, z opravičilom in mojim imenom ob pesmih., tako da vem , kako te mora tole žreti

petra svetujem vam, da se obrnete na podjetje….velikokrat namreč ta podjetja dajejo stran izdelati kakšni firmi, ki takole po netu vzame kakšne primerne slike….in morda se res niti ne zavedajo, da je izdelek na sliki vaš….

Meni se je zgodilo isto. Ne moreš ničesar, ker imam izdelek sicer prijavljen, imam mnenje Obrtne zbornice, ampak nisem mogla patentirati izdelka, ker se pojavlja z različnimi motivi. Tako so mi rekli na Obrtni zbornici. In potem pred kratkim slučajno naletim na internetu na izdelek, identičen mojemu, izdeluje pa ga nek oblikovalni studio. In kaj lahko naredim? Nič.

Polona,
potem sva iz iste branže…

hvala…grem brat zakone in pisat prijazno pisemce.

New Report

Close