Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ultrazvocni inhalator

ultrazvocni inhalator

Pozdravljeni,

prosim za nasvet za tiste, ki doma uporabljate UZ inhalator. Sama imam od znamke Pic, ki je tako za otroke kot za odrasle. Problem je v tem, da sploh ne vem, ce deluje. Je namrec kot pise neslisen, ampak ne vem, ce ucinkuje. Uporabljam za otroka. Terapija naj bi bila zaradi ucinkovitosti samo 3 minute, vendar imam obcutek, da ostane po teh minutah isto fizioloske tekocine v posodici. Kaksne so vase izkusnje z ultrazvocnimi inhalatorji?

Tudi po terapiji se otroku nic ne odpre nosek, kakor pravijo tisti, ki uporabljajo kompresijski inhalator, ko ze med uporabo otrokom brisejo nosek.

Lp

Saj se vidi, če se kadi vodna para ven?

Ne, nic se ne kadi ven. Ampak ravno to naj bi se razlikovalo med kompresijskim in ultrazvocnim, ki naj bi fiziolosko razprsil na nevem kaksne delce. Lahko da se motim in ne deluje prav. Uporabljam ga prvic. Zato prosim tiste, ki imate prav ultrazvocnega, ali mora biti tudi para oziroma kako deluje?

Imam ultrazvočnega in se vidno kadi meglica. Picovega sicer ne poznam, ampak morda nimaš prav pripravljenega? Imaš destilirano vodo v posodi in fiziološko v kapsuli?

Samo fiziolosko v posodici. A da bi mogla kam naliti se destilirano? Za tega ne najdem nobenega posnetka na youtubu – navodila za uporabo.

Ok, verjetno bo to narobe. Pri meni gre v posodo pod kapsulo za fiziološko cca par deci destilirane vode. Brez nje ne more delovati.

Hm.. morem pridet so navodil, ampak tista spodnja posoda se ne da odpreti, se pa vrti. Ima se kdo mogoce ultrazvocnega?

V navodilih najbrž piše… A z vrha se ne da natočit?

Nasla navodila. Res bo treba naliti se navadno vodo pod kapsulo. Upam, da bo potem ok.

Super, sedaj bo pa delalo 🙂 Glede vode pa priporočam destilirano zaradi vodnega kamna in morebitnih okvar. Ampak od enkrat ne bo panike 😉

Deluje 🙂 Iz nosa sicer nic ne pritece, vendar para je. Bom ob priliki vzela destilirano vodo. Hvala!

Me veseli, dobro inhalirajte 🙂 Za nosek odtajat bo najbrž treba kaj več kot 3 min, jaz dam kar risanko za 15 min, toliko da zmanjka vse fiziološke.

Mi sicer nimamo ultrazvočnega inhalatorja, ampak kompresorskega. Deluje dobro, pomaga, a iz nosa pa nikoli nič ne priteče. Inhalator le zmehča sluz in zaradi tega razširi dihalne poti, ni pa nujno, da kaj priteče ven, samo zamaši se ne čisto.

Aha, hvala vama za informacije. Pri tem pise, da je za terapijo dovolj 3 min nekje 5 minut, uglavnem, da ima pol krajsi cas terapije od ostalih. Po stirih minutah je tudi zmanjkalo 4/5 fizioloske, tako da predvidevam, da je res terapija 5 ml za 5 minut. Kako cistite cevko? Namrec se jo splahnila pod vodo, kakor se priporoca, ampak je se vedno mokra (je rebrasta notri). Se bojim, da ne splesni… ampak po uporabi je bila itak ze vlazna.

Aha, potem je pa res hitrejši od ostalih. Higiena je pri inhalatorjih največji problem. V rebrih cevi zastaja voda. Moje cevi se žal ne sme prekuhati, kar bi bilo najbolj enostavno, zato masko očistim z razkužilom, cev pa pod vročo vodo operem in obesim na toplo. Tudi s fenom sem jo že sušila.

New Report

Close