umag
Zivijo!
Umag sem obiskala ze nestetokrat in ti povem, da je fantasticno mesto…..sem bla ze v Stella Marisu, Polynesiji……Katoro, mesto…uh…Stella Maris je dokaj v redu…bungalovi so dokaj dobri, cisti, urejena okolica…..Stella Maris je znacilen po tistem umetnem zalivcku, ki je res lep in primeren tudi za majhne otroke,ker se se pocasi stopnjuje v globino……tamokrog tega zalivcka imas veliko “ostarij”, kjer najdes dobro hrano……..ampak vem za eno dobro ribjo restavracijo, ampak se zal ne spomnim imena……najdes ga pa tako: preden zavijes na levo v sam Stella maris……..okrog 500 metrov na levi strani se nahaja in zunaj vidis kamin in po stopnicah se spustis v to restavracijo……….sicer pa v mestu je tudi kar nekj dobrih…………ti pa priporocam , da obiscem res eno najboljsih kuhinj v predmestju Umaga…..samo kake 3 km iz Umaga proti Porecu…..kraju se rece Sveti Ivan…….restavracija, specializirana iz ribje kuhinje( ful dobre dagnje, lignji , rakci….) pa se imenuje “Zlatna vala”……..ne bo Vam zal obiscite to restavracijo……..ko se pripeljes v Sv. Ivan, jo najdes takoj s ceste dolj…..se vidi…….cisto zraven plaze je……..res je mljask, mljask dobra hrana:)))…..
V Umagu in Stella Marisu vozi tudi t.i. majhen vlakec, ki pelje vse do mesta in nazaj mimo Stella Marisa in vse gor do Katora, kjer imas veliko toboganov, trampolin za otroke in se in se………skratka dobra odlocitev je Umag……….sicer jaz prisegam na Katoro, ampak tudi Stella Maris je ok………..
Pa lep dopust ti zelim in ce te zanima se kaj, potem kar pisi, Lina