Najdi forum

Umazanija

Rada bi vas prosila, da mi svetujete kako naj si odstranim umazanijo, ki si mi je nabrala na komolcih. Prosim vas za nasvet, ker me to zelo moti in bi to rada čimprej odpravila.

Že vnaprej hvala za odgovore

Mateja

Pojdi v banjo in se tam nekaj časa “namakaj” v precej topli vodi. Potem pa z kamnom (istim kot za trdo kožo na podplatih) na rahlo drgni komolce. Na koncu – po kopanju, komolce na debelo namaži s kremo. Če ne bo šlo prvič pa poizkusi še nekajkrat.

Probaj s peelingom ali pa z limono-prerežeš in si narediš recimo čaj, ostanek(lupine) pa podrgneš po komolcu.Torej komilce daš v limono in nakoncu se namažeš s kremo.

Meni se je v puberteti neka umazanija nabirala na vratu, pa sem to očistila z alkoholom (ki sem ga kupila v lekarni).

To si pa najverjetneje imela kožno plesen…

Če je težava povezana tudi s trdo in razpokano kožo, poskusi z zaščitno kremo –
zagrebški Melem. Pred leti sem to mazilo odkrila v lekarni in je odlično.

Lp Aja

Probaj si pred kopanjem (še bolje daljšim namakanjem) obilno namazati komolce z mandljevim ali olivnim oljem. Stara in umazana koža se bo tako zmehčala, med kopanjem pa si kožo zdrgni z grobo gobo ali drugim pripomočkom – strgalom.
čau!

Hvala vam za nasvete … nekaj časa bom vztrajala in upam, da se bom te nadloge rešila. Še enkrat hvala pa lep pozdrav.

Mateja

New Report

Close