Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Umetnik in žena ….

Umetnik in žena ….

Sem prebrala, da ……”Ko se umetniku
nasmehne lepa ženska, si misli, moja bo.
Ker je njegova domišljija obratno sorazmena
od normalne, verjame, da bo živela od umetnosti
in zvečer srečna zaspala, ker bo ostala brez
večerje.” /R.Kerševan/

Dobro jutro, prijatelji.

Dobra volja od včeraj se me še kar drži, ni odšla
z nočjo, ni je odnesel veter in ni zamrznila v tla.
Ja, zadovoljna sem z opravljenim, čakata me le
še dva naporna dneva in potem končno tisti konec
tedna, ki ga že tako dolgo in željno pričakujem, ne glede, da bo verjetno del tega vikenda v likanju, ki mi je sedaj ostajalo, saj mi tudi dekle ni moglo pomagati, ker se blazno uči, vsak dan nekaj pišejo v šoli. Začela sem se, ob tem, spraševati, ali v šoli enostavno ni več pogovorov in medsebojnega komuniciranja, izmenjave in dopolnjevanja mnenj, znanj, vedenj, pridobljenih novih spoznanj, kresanje in dopolnjevanje že osvojenega ……. skozi debato v razredu. Zdaj le pišejo, pišejo, pišejo, danes matematiko, včeraj kemijo, predvčerajšnjim slovenski jezik, jutri tudi nekaj in ……… bogme, da se mi je dekle zasmilio. Ena grda misel mi je šla ob tem skozi sivino mojega podlobanjskega prostora (mimogrede, ni ji bilo težko iti skozi, je placa dovolj !! ni bilo drenja ne levo ne desno !!!) in sicer, da je pisanje in pisanje in pisanje praktično podpiranje lažjega dela učiteljev …. se mar motim? Meni, če bi bila učiteljica, bi zagotovo bilo lažje popravaiti teste, kot na primeren način zmotiviriati in vključiti v sodelovanje razred najstnikov. Ali pa je to seveda najprimernejši način pridobivanja znanja in koliko se le-tega na tak način pridobi, je pa seveda drugo vrašanje, v katero se starši sploh ne bi smeli spuščati, ker pač to ni njihova stvar. Vendar me je začela ta tema glodati in sem se odločila sprožiti jo na svetu staršev. Nekako mi ne da miru razmišljanje, za katero si pa vseeno želim, da bi ga bilo konec in sicer v smeri, da postaja predznanje ob vstopu v srednjo šolo, gimnazijo, predznanje pridobovljeno v osnovni šoli precej šibko. In zato moja razmišljanja, če slučajno na to ne vplivajo tudi neprestano preverjanje znanja zgolj szkozi pisanje testov ???

Tako, naložila sem vam, dragi prijatelji, ob tej zgodnji jutranji uri, namesto da bi razmišljala o lepših rečeh, zdaj, ko sem dobre volje, razpoložena, ko se projekt, ki sva se ga lotila s partnejem bliža koncu in ko bo jutri ali pojutršnjem delo zaključeno. Uspešno, se nadejam in v zadovoljstvo cele družine, saj nam je požrlo to delo kar nekaj popoldanskih in večernih ur, nekaj živcev, nekaj volje, nekaj časa, ki me je zelo odtegnilo od vas. In zdaj se stvar zaključuje, kar je zagotovo vredno optimizma, mar ne.

Še ena lepa misel za to dobro jutro, sodi med humorne misli gospoda Kerševana in piše takole:

“Odkar razmišljam o človeku, sem zelo zmeden. Najbolj se čudim načinu razmnoževanja. Zdi se mi zelo primitiven.”

Mislim si, le kaj bi dejala temu človeku, če bi se z njim srečala in bi beseda nanesla debato v tej smeri, v smeri primitivnega razmnoževanja, ha (mimogrede, enkrat sem že bila čisto na tem, da gospodu Rudiju Kerševanu zrem v oči in se z njim rokujem, ker so si tako zamislile moje klubske rijateljice, pa sem komaj uspela uteči temu dejstvu ….. pričakovale so celega hudiča ob najinem srečanju, ker da sva bojda oba kot dva rojena humorista in so si že naslikale eno lepo humorno popoldne brez obiska v Špas teatru….). Najbrž bi se smejala in ne bi mogla prenehati misliti na razmnoževanje, ki pa je, mimogrede povedano, meni kljub primitivnosti še kar všeč ……???? Saj v bistvu ravno ni gledalcev, da bi se ob tem nasmihali in z grimasami iznašali svoja mnenja, sam človek pa ob tem početju najbrž ne razmišlja ravno o “primitivnosti”, kajne ??

Lep dan, prijateljčki, res lep dan!

Mariči --------------------------------------------------------------- Danes sem kradla čas. Ne počutim se krive. Srečna sem, ker to še znam. (po R.Kerševanu)

Na, še to misel moram zapisati, za naše moške,
je od istega avtorja, R.Kerševana:
———–
“Domišljija moškega.
Ko me zgrabi strast, bi prijel bika
za rogove, ga vrtel okrog sebe in za
zalučal, da bi se še dolgo pobiral,
preden bi se pobral.
Dogodek.
Zgodilose mi je neko noč ko je pri meni
prespala lepa tujka, da je od postelje ostalo
le kup smeti, iz posteljnine so nastali žepni
robčki, stene so bile opraskane, strop je ostal
brez ometa, a tla razorana od divje strasti.”
————–
In še to:
—————-
Ženska. Moški, ki se ji upira, ni le slep, gluh
iin neumen, tuid žali naravo.
———————–

Tako, pobčki, razmislite o vaši domišljiji, o vašem dogodk in o žaljenju narave.

Mariči --------------------------------------------------------------- Danes sem kradla čas. Ne počutim se krive. Srečna sem, ker to še znam. (po R.Kerševanu)

Dobro jutro.

Gledam ta svet z našimi otroki. Boge srote kaj se znjimi dogaja v šoli. Šponanje na vse strani. Jah, inteligenco morajo kar imet ni kaj.

V glavnem, da vas bo projekt navduševal, kajti pošteno ste garali.

Ta primitivizem glede razmnoževanja pa “I like it” he he he

Danes bo pa vroče na tem postu.

Že razmišljam, že razmišljam

No, hvala bogu, še kdo obrajta “pravi
primitivizem”, he he, he!

Mariči --------------------------------------------------------------- Danes sem kradla čas. Ne počutim se krive. Srečna sem, ker to še znam. (po R.Kerševanu)

To pa zmeraj :o))

Vem,da danes bo srečen dan….to sem začutila že zjutraj,zagotovo danes bo srečen dan..ja tudi to se zgodi…:)))))))

Marijaaaaaaaaaaaaa jutrčka..jutrčka vsem vsem prau vsem……

Hja šolske klopi-guljenje….vihtenje tiste roza stvarce v rokah…vse smo dali skoz….Nekatere to še čaka..a kaj čmo.To preverjanje znanja je ena obsežna tema.nevem kako imajo sedaj s tem..ampak če mi spomin seže nazaj smo se mi dogovorajali skupaj z učiteljem,kdaj kako in koliko….Aja pa a teden ni smelo bit preveč tega…tudi sam dan je bil omejen…Potem je šlo še na boljše…da si skoraj vedel,kdaj prideš na vrsto.Ampak preverjanja morajo bit! nebi šla zdej v ekstreme,ker ti so,obstajajo..pač tako kot povsod.Upam le ,da so otroci seznanjeni z vsem tem in da vedo,kdaj, koliko..kajti pedagogi večkrat pretiravajo..jep tudi to.In tista nepravičnost ocenjevanja,točkovanja in še marsičesa bi se lahko dotaknila.A kaj čmo,zmeraj manj lahko posegamo v te stvari…
Pravijo molči,tiho bodi in se uči…Mene vse te skrbi še čakajo.Nekaj časa še ne v tisti pravi obliki..ampak kmalu kmalu se bo tudi moja mala znašla v vsem tem.In jaz jo bom seveda branila z vsemi krempeljčki svojimi,kar jih premorem…Ja nekaj pa je res draga moja Marička….Večkrat se prašam in si rečem..KAj bo nastalo iz tega …ko naše otroke tako preveč preveč obremenjujemo…Bodo zašli resnično v skrajnost..ali pa bomo imeli sami doktorje??’Pa spet razmišljam drugače,otrok naj bo zaposlen s koristnimi stvarmi,ne preveč seveda ampak še premalo premalo tistega osnovnega odnosa do sočloveka do svojega bližnjega mu pa le manjka…Viš in jaz bi delala na tem…Tplina,iskrenost,čut do bližnjega…..Žal gre čas in način današnje mladine v drugo stran…Le kaj bo..le kaj???!!
A za vse si bomo krivi sami…….toliko…

Lep dan vsem….****

kO SMO PRIPRAVLJENI STOPITI V NEZNANO, V POLJE VSEH MOŽNOSTI, SE PREPUSTIMO USTVARJALNEMU DUHU, KI VODI PLES VESOLJA...

Ej, seba seba, premalo časa imam, da
bi bila še s teboj, če ne bi zdejle udarila
eno na to temo, ampak, pustiva času čas,
pridejo drugi, jaz pa moram zdaj dat še
perilo sušit, pol pa pod tuš in v službico!
Tam pa naprej, a prou a, a prou ???

Mariči --------------------------------------------------------------- Danes sem kradla čas. Ne počutim se krive. Srečna sem, ker to še znam. (po R.Kerševanu)

Heheh viš to pa je nekej za naše zaubar divje fante..grrrr:)))heheheh…:))))

kO SMO PRIPRAVLJENI STOPITI V NEZNANO, V POLJE VSEH MOŽNOSTI, SE PREPUSTIMO USTVARJALNEMU DUHU, KI VODI PLES VESOLJA...

Velja, velja. Fajn se tuširaj, fajn he he he

No tukejle se lahko pridružim vajinemu mnenju ,,,ma kak privitivizem….lepo prosim..je pa res da je primitiven živalski način..no vsaj zame….
Brez tistega kar primoremo mi ljudje…topline,nežnosti.čustev….

kO SMO PRIPRAVLJENI STOPITI V NEZNANO, V POLJE VSEH MOŽNOSTI, SE PREPUSTIMO USTVARJALNEMU DUHU, KI VODI PLES VESOLJA...

Ampak primitivizem je lušten, a ne?

Aha…..zelo…..včasih kar preveč:))))

kO SMO PRIPRAVLJENI STOPITI V NEZNANO, V POLJE VSEH MOŽNOSTI, SE PREPUSTIMO USTVARJALNEMU DUHU, KI VODI PLES VESOLJA...

So zame zelo zelo seksi…ampak ne tisti zapuščeni….
uff zdejle sem se spomnila na tistega francoza iz filma unfaihtfull..ojej ojej….in potem le kako se branit primitivizma..heheheh ojej!!!
Grem raj v službo!!Hahahahah

kO SMO PRIPRAVLJENI STOPITI V NEZNANO, V POLJE VSEH MOŽNOSTI, SE PREPUSTIMO USTVARJALNEMU DUHU, KI VODI PLES VESOLJA...

Jutro in dober dan ne de:)

Butalec prisega na “primitivno razmnoževanje” , klone naj si pišejo nekam ne de….. Če pa kdo razmišlja o sek.anju na ta način, je pa to njegov problem ne de…

Drgač pa Butalc ma svoje mnenje o umetnikih (pravih ino lažnih ne de)

Ma se mi zdi da je verjetno največja umetnost življenje samo..
ergo smo vsi lohka vsaj kedaj umetniki ne de

Pacmakam pa prletim naukol ku sneta skira
S.O.S

yap , nordstar , življenje je umetnost in mi smo vsi vsak na svoj način…umetniki…
cmoka :))))
nice to see you :))

🙂
Umetniški zajčk!
Cmoka

To mi deli , vsak dan :)))))))

Zmenjeno:)

Kako lepo se je ” ujeti ” s teboj :))

:)))))))))))))))
Ti me išči jest te bom pa najdla;-)

yap, ker imaš gromozansko dober instinkt kdaj in kje me najdeš. :))))))))))
za popizdit !

… k temu razmišljanju.
Jaz se pa kar strinjam s tistim angleškim lordom , ki je po prvi poročni noči rekel svoji lady – Gospa , upam , da ste zanosili , ker teh umazanih stvari ne bom več počel !

he , he …. Niki je pa včeraj bila v kinu gledat Lord of the rings … yeeeesss… danes razmišlja samo o konjih , mečih in …. junaških borcih , jasno :)))))

ja ku imam pa dva kompasa, zato da najdem domov in od doma ne de;)

ergo bo Niki kmal na konju:))))))))))))))

cmoka iz meglene in šipaste prestolnice tja u cvetoče pomladne kraje ne de

New Report

Close