Umrl človek, zaslužen tudi za naš mir – Miran Bogataj
Naj počiva v miru in sožalje svojcem.
Bil je ena dobričina, en pač, ki je na položaju visel par deset let.
DELALI so drugi! Bil je nemoteč faktor v tem sistemu, zato je tudi sedel na tej funkciji desetletja.
Gospod je bil zapit, vendar prijazen! Vedno smo se čudili, kako mu uspeva….
Jap – počasi bo začelo pobirati generacijo 1950 – 1960. Zame to ni nič čudno!
Vsekakor pa – sožalje domačim!
naj počiva v miru….in čeprav se o mrtvih samo lepo piše mi ne da miru, da ne bi napisala, da je kriv za smrti v Logu pod Mangartom, kjer je trdil, da za prebivalce ni nevarnosti, čez par ur pa katastrofa…..nikoli ga ni nihče poklical na odgovornost…..
Človek umre, kajne? Kaj vi mislite, da boste živeli večno? Do svojega 114 leta??
Si star, bolan, te kap…………….meni je to normalno! Ene pobere pri 60-tih, ene pri 70-tih, ene prvoborce pa še zdaj ni.
Hvala bogu, da te stisne na hitrco – ne da ležiš leta in leta, odvisen od drugih.
NORMALNO je, da umirajo starejši. Le zakaj se tako čudite?
V petek 28. 12. 2012 ob 9.00 zjutraj bo Državni zbor pričel z obravnavo REBALANSA PRORAČUNA. Dogodek je dobesedno vabilo na ulice. Ščurki nas vabijo, da se upremo krčenju sredstev sociale, zdravstva itd. Zapomnimo si, da je 175.000 ljudi ostalo brez socialnih transferjev (otroški dodatek, štipendije, pokojnine, socialne pomoči in še in še).
Zato bomo tam s kolesi in vožnjo okrog državnega zbora protestirali OB 16.00 uri!
Upoštevajte kolesarska pravila, da vas nihče ne more kaznovati! Doma se pripravite na protest. Če bo dež, oblecimo pelerine, gumijaste škornje. Napihnimo balone, vseh barv, privežimo na svoja kolesa in napišimo na njih GOTOVI SO! Tisti, ki nimate kolesa, lahko s hojo preko ceste ovirate promet, na dveh prehodih pred Dz-jem.
POJDIMO VSI SKUPAJ NA PRVI MINI PROTEST, RAZŠIRIMO SPOROČILO VSEM LJUDEM, KI JIH POZNAMO, TUDI TISTIM, KI NIMAJO INTERNETA! POJDIMO JIM POVEDAT
JASNO IN GLASNO
GOTOVI SO!
Spoštovani “yes jes” in tisti, ki misliš “vse lepo o mrtvih”???? Žalostno je, da imata tako zmotno prepričanje/mnenje. Tisti, ki smo delali s pokojnikom smo ga spoštovali in cenili. Bil je požrtvovalen, delaven, odločen in zagnan in nobenega dogodka ni jemal kar tja v en dan. Če bi imela Slovenija več takih, potem ne bi bili v ….
Še enkrat se oglašam. Ker še vedno verjamem, da je v vsakem, tudi najslabšem človeku, še nekaj dobrega, čisto mičkeno dobrega, tam skritega v kotu… In to me je gnalo, da sem pogledal, če je gospodom piscem, ki so na tej strani popljuvali Mirana, tisto mičkeno dobrega narekovalo, da umaknejo svoje pritlehne besede ali se opravičijo za napisano. Ni se jim še oglasilo. Upam, da se bo in da bodo zmogli. Tokrat in vedno.
In tudi takim, tako kot vsem drugim, želim vse dobro v novem letu.
Spoštovani!
Hvala, da ste odreagirali na prva pisanja o mojem pokojnem očetu. Odreagirali ste s srcem tako, kot je živel moje oče. Vsega, česar se je lotil, se je lotil z vso vnemo in z vso svojo bitjo. Vedno smo s sestro in mami vedele, da ni bil le naš, temveč tudi vaš. Hvala vam, ker ste bili del njegove poti, saj je na tej dnevno zorel. Zapustil nas je z občutkom neizmerne hvaležnosti, da smo bili del njegovega življenja. Vsak od nas ima svoje poslanstvo in temu je treba slediti. Za to je bil moj oči največji učitelj.
Nastopil je čas, da vsak človek v vsakem človeku, ki mu pride na pot, poskuša najti dobro in ne soditi o nekom počez. Vsakdo, ki vstopi v naše življenje, pride z razlogom, pride, da se od njega kaj naučimo o sebi. Živimo zato, da napredujemo. Bodimo drug drugemu učitelji in spoštujmo se! Vsi smo eno!
Vsem vam želim vesele dni in vesele ljudi v 2013!
Nina
Res je Nina, strinjam se s tabo, vsi smo eno in enkrat bomo morali to doumeti, prej, bolje bo za vse. Tak svet bo lepši in prijaznejši.
Glede Mirana pa lahko samo rečem, da tisti, ki smo ga poznali, smo ga spoštovali in imeli radi. Bil je poosebljena mirnost, prijaznost, modrost…
Ti si tista, ki si mu pomoje najbolj podobna. Veseli se prihodnosti, rane se bodo zacelile, spomini in nauki pa bodo ostali.