Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Umrl je Steve Jobs

Umrl je Steve Jobs

To leto je pa res kruto…

Rest in peace, dear Steve!

Se opravičujem, je že spodaj ena tema ;((((

žal.. ni drugega načina, da končaš življenje kot da umreš, pa vseeno me zanima, kaj pravzaprav je Jobs nardil da ga tako kujete v zvezde? odkril zdravilo? končal vojno? napisal roman , ki je večini spremenil življenje na bolje? neeeeeeeeee izdeloval je potrošne dobrine ,, ki so zastarale po 6 mesecih, da lahko ljudje svoj čas, ki bi ga lahko porabili koristneje zabijajo z računalniškimi igiricami…aleluja!!!

Lahko gledaš tako kot ti, lahko pa tako, da je pripomogel k napredku tehnologije…Lahko pa se vrnemo v kameno dobo, če se očitno vsi bojite tehnološkega napredka…

kakšen napredek tehnologije? zame dat nekaj kar deluje šibko v eno lično škatlico pa zato računat velike denarce ni napredek tehnologije…

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

tehnološki napredek je zate, da lahko hodiš po ulici in poslušaš glasbo? ali pa suffaš po netu kjer ti paše? tehnološki napredek bo, ko bodo dokončno izpopolnili gorivne celice, ko bomo prenehali uporabljati plastiko za embalažo , ko bomo nehali trošiti več kot si lahko privoščimo, ko bomo imeli tehnologijo ki bo dopuščala medplanetarne polete in izkoriščanje surovin na drugih planetih itd…v kameno dobo pa se bomo vrnilo po 3 sv vojni, ne boj se, z vsem tehnološkim napredkom , ki nam je zdaj na voljo

Eh…

Pa nisem fan Appla bila nikoli, ampak se mi res ne da….imam vročino in se res slabo počutim, se mi ne da pregovarjati…

Jobs po svoje simbolizira “american dream”. Vsakdo lahko začne posel v garaži, iz katerega po tolikih letih postane najdražje tehnološko podjetje na svetu. Ko so ga enkrat vmes, odstranili iz firme, ki jo je naredil, ga to ni ustavilo in je naredil par stvari pred časom (se kdo spomni NeXT-a?, etc) in jih kasneje spet uporabil v Applu. Jobs je ves čas vztrajal pri tem, da morajo biti izdelki lepi i uporabni – večina se je zadovoljila z delčkom tega.

Danes ga je nekdo primerjal z Edisonom… malce pretirano, čeprav je bil res nekaj posebnega.

vsakega, ki vloži svojo energijo v delo in v razvoj, jaz občudujem. Napredka ne merimo po velikih dognanjih, čeprav so tista najbolj odmevna, k odkritjem je prispevalo na tisoče ljudi, tako ali drugače. Zakaj pa recimo Kolumba slavimo? Veš koliko pred njim se jih je podalo v neznano?
ali pa Marconija ali Teslo? Vsak je samo nadgradil delo predhodnikov! Sploh pa ni rečeno, da so izumi ali izboljšave sami sebi namen, na primer tkanine, ki jih je Nasa razvijala za v vesolje, uporabljamo zdaj tudi mi, ko rinemo na bližnji hribček….
Steve Jobs je bil eden od velikih mož, ki je in še bo zaznamoval smer razvoja. Kdor trdi drugače, se naj pa vpraša, kaj je on naredil takega, kar bo ostalo.

Se spomnim Nexta. Sem bila precejšnja fanica tega OSa, preprosto zato, ker je bil takrat ful lep. Sem klikala po ikoncah, lastnik računalnika pa blaznel, ker sem mu odprla 35 programov naenkrat 😉
Genialnost Jobsa je bila v tem, da je točno vedel, kaj uporabnik hoče. Totalno je imel naštudirano marketinško strategijo, firmo je iz dreka potegnil med zvezde.

Nekateri Slovencheki določenih stvari ne razumete in jih nikoli ne boste. Smo se nekateri s tem že sprijaznili 😉

Skoraj vsako temo “pozlatite” s svojim tipičnim nakladanjem, dolgovezenjem. Ker drugače niste srečni. Punto.

Mi živimo brez tehnike in bolje živimo!

lej, napredek je tudi, da ima vedno več ljudi pravico do svobodnega odločanja, vključno s tabo. Če ti gre tovrstni tehnološki napredek tako na živce, da moraš kritizirat enega od njegovih soustvarjalcev, ga pa bojkotiraj – torej adijo s strani tega foruma, spleta, plastike, kolesa…. o tej vrnitvi v kameno dobo po tretji vojni so pa nas učili že v osnovni šoli, pred tridesetimi in več leti, tako da si ali moja generacija in torej utrujen od vsega tega napredka ali pa malo zaplankan, oprosti. Če pa živiš približno tako kot vsi mi okoli tebe, pa ne pametuj ker je malo patetično.

New Report

Close