UMRL JERNEJ ŠUGMAN
Tudi Zlatko Šugman , njegov oče, se je prekmalu poslovil…
Tudi Zlatko Šugman , njegov oče, se je prekmalu poslovil…
a dej no .. kaj si pa naredilo, da kdo od njiju ne bi crknil ob točno svojem času?
In kakšna je škoda, ker sta crknila?? – jo znaš izračunati?
Pri meni kapi zelo pogoste v rodbini ( po obeh straneh). So pa bili vsi alkoholiki in prekomerno težo, stresen način žiljenja, mastna hrana – odojki, ocvirki, cuker na cuker in sol na sol -na tedenski ravni – pomrli vsi že za takrat pred 30imi leti mladi, okrog 50ga ali malo čez. Jaz nič od tega – ne pijem redno alkohola, le priložnostno vsake kvatre, ne kadim, niti nimam prekomerne teže ne holesterola, ne cukra. Živim zdravo, predvsem se namerno redno tedensko gibljem – preprečujem nastanke strdkov. Pred poletom in po poletu z letalom še posebno – pa aspirin vzamem namerno proti strdkom. Z namenom. Zaenkrat še OK. TReba se je pazit, ko se približuješ kritičnim letom.
[/quote]
Ugotavljam, da kdor živi preveč zdravo, na koncu sploh ne more umreti. Prav danes sem bila na obisku v domu starejših občanov, ogromno je ubogih, starih ljudi, nepokretnih, ki enostavno ne morejo umreti. So še kolikor toliko zdravi, imajo še v redu organe, vendar ne morejo več hoditi. Enostavno: vegetirajo in ne živijo. Od življenja nimajo nič!
Če bi imela možnost izbire, rajši vidim, da me kap, da padem dol in umrem 20 let prej. To namreč ni nobeno življenje.
Ugotavljam, da kdor živi preveč zdravo, na koncu sploh ne more umreti. Prav danes sem bila na obisku v domu starejših občanov, ogromno je ubogih, starih ljudi, nepokretnih, ki enostavno ne morejo umreti. So še kolikor toliko zdravi, imajo še v redu organe, vendar ne morejo več hoditi. Enostavno: vegetirajo in ne živijo. Od življenja nimajo nič!
Če bi imela možnost izbire, rajši vidim, da me kap, da padem dol in umrem 20 let prej. To namreč ni nobeno življenje.
[/quote]
Če so še kolikor toliko zdravi, imajo še v redu organe, lahko počnejo marsikaj!
Pojejo, rišejo, ustvarjajo iz testa, kvačkajo, pletejo, berejo, gledajo TV, se pogovarjajo.Lahko pa, da so to tisti, ki jih v življenju nikoli nobena stvar ni kaj dosti zanimala.
Tudi taki se najdejo , ki – ne berejo, ne pojejo, tudi ostalo jih ne zanima.Ja, takim je pa težko.
Če so še kolikor toliko zdravi, imajo še v redu organe, lahko počnejo marsikaj!
Pojejo, rišejo, ustvarjajo iz testa, kvačkajo, pletejo, berejo, gledajo TV, se pogovarjajo.Lahko pa, da so to tisti, ki jih v življenju nikoli nobena stvar ni kaj dosti zanimala.
Tudi taki se najdejo , ki – ne berejo, ne pojejo, tudi ostalo jih ne zanima.Ja, takim je pa težko.
[/quote]
Ne govori bedarij. Nepokretni so NEPOKRETNI in vecinoma ne motejo dvignit niti roke do nosu, govor je brbranje nerazumljivih zvokov in edina komunikacija je neutolazljiv jok.