Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Umrl Polde Bibič

Umrl Polde Bibič

Sožalje vsem svojcem in prijateljem!

Me je pa šokiralo, da je živel v domu starejših občanov. 🙁

Žal mi je.
Bil je dober igralec. Letos ne bo dočakal cvetja v jeseni….

Zakaj?

Te je šokiralo… in kdo si ti, da te to lahko šokira??? Ali si njegova sorodnica. Sploh ne veš kako so imeli in kako imajo pa si drzneš ocenjevati kje kdo živi. Zanimaj se raje zase in svoje stvari, pa ti bo lepše in brez šokov.

Sožalje vsem, ki so mu bili blizu !

Bil je izjemen igralec !

Sam je tako želel. Ko mu je umrla soproga, je šel v dom. Povedal je, da mu tam pospravijo, skuhajo, sicer pa živi normalno življenje, kot če bi bil v svojem stanovanju. Bil je aktiven in dejaven. Domovi niso hiralnica.

Rada sem ga gledala.

Mone enožične, da vas ni sram!

Polde, počivaj v miru

Te je šokiralo… in kdo si ti, da te to lahko šokira??? Ali si njegova sorodnica. Sploh ne veš kako so imeli in kako imajo pa si drzneš ocenjevati kje kdo živi. Zanimaj se raje zase in svoje stvari, pa ti bo lepše in brez šokov.[/quote]

Meni je čisto lepo. Imam pa več kot pravico povedati svoje mnenje. Ti pa tudi seveda.
In jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, šokirana sem! Jebat ga!

Šok, šok, šok….Grozaaaaaaa!

…samo res, avtorica, kaj točno je pa narobe z domovi upokojencev – saj so ravno namenjeni za bivanje starostnikov.

Eni pa res kar klanfajo … pa čeprav neumestne …

Je bil bolan?

Te je šokiralo… in kdo si ti, da te to lahko šokira??? Ali si njegova sorodnica. Sploh ne veš kako so imeli in kako imajo pa si drzneš ocenjevati kje kdo živi. Zanimaj se raje zase in svoje stvari, pa ti bo lepše in brez šokov.[/quote]

Meni je čisto lepo. Imam pa več kot pravico povedati svoje mnenje. Ti pa tudi seveda.

Šok, šok, šok….Grozaaaaaaa![/quote]

…dej no, koliko si pa stara, no? Navedeš, da te je to dejstvo šokiralo – te človek vpraša, kaj je pri tem šokantnega, pa zakolneš …?

Izražaj se primerno.

To so varovana stanovanja na Zbilju, udobje v njih je dobesedno hotelsko.
Ti si najbrž imela v mislih dom, kamor se zatečejo nemočni in brez sredstev za preživet.

Ampak fentat pa avtorice zaradi tega res ni treba, mal se umirite, ženske.

Ne, star (80 let)

To so varovana stanovanja na Zbilju, udobje v njih je dobesedno hotelsko.
Ti si najbrž imela v mislih dom, kamor se zatečejo nemočni in brez sredstev za preživet.

Ampak fentat pa avtorice zaradi tega res ni treba, mal se umirite, ženske.[/quote]

če prav vem, je imel tam garsonjerco in kljub bolezni (ali je bila kap ali kaj drugega) je lepo živel do konca. Ni treba bit nič šokiran zaradi tega.

Ne, star (80 let)[/quote]

To še ni takšna starost, pri 80 tih se ne umre kar tako, če nisi bolan.

česar še ne veste, tukaj vse piše, da ne bo preveč obsojanj in dezinformacij:

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:PfMeQJwbjd4J:www.vecer.com/clanek2011111705710069+polde+bibi{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C4{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}8D+ima+herpes+na+obrazu&cd=4&hl=sl&ct=clnk&gl=si

Res je…

sožalje vsem bližnjim.

Kako pa veste kako je v domovih za ostarele? Pejte vprašat tamkajšnje stanovalce, če je res tako lepo. Primer: nepokretna gospa, ki zaradi kapi lahko samo leži, več ur v pokakani plenici ker “bo že mal počakala”. Po 14 dni ali tudi tri tedne jih ne okopajo ali oprhajo. In tako dalje. Res, cel raj.

Tisti, ki so pri sebi in pokretni, se lahko imajo čisto dobro, razen če raje ne uživajo v nabijanju slabe vesti svojim otrokom. Ko pa si nepokreten in dementen pa tudi ni tako zelo pomembno v kateri postelji vegetiraš. Žal je tako.

Tisti, ki so pri sebi in pokretni, se lahko imajo čisto dobro, razen če raje ne uživajo v nabijanju slabe vesti svojim otrokom. Ko pa si nepokreten in dementen pa tudi ni tako zelo pomembno v kateri postelji vegetiraš. Žal je tako.[/quote]

A in če si dementen je vseeno kako ravnajo s teboj? Misliš, da dementen človek ne čuti skelenja ko se mu od umazanije vname koža? Prav. Srčno ti priželim, da te doleti taka “sreča”. In gospa ki je več ur prosila da jo previjejo ni bila nič dementna. Zelo pri sebi, pa žal hroma na polovico telesa. Sploh ne morem verjeti, da obstajajo tako podli ljudje kot si ti. Zapomni si, vse se ti vrne. Kliše, vendar drži.

Tisti, ki so pri sebi in pokretni, se lahko imajo čisto dobro, razen če raje ne uživajo v nabijanju slabe vesti svojim otrokom. Ko pa si nepokreten in dementen pa tudi ni tako zelo pomembno v kateri postelji vegetiraš. Žal je tako.[/quote]

A in če si dementen je vseeno kako ravnajo s teboj? Misliš, da dementen človek ne čuti skelenja ko se mu od umazanije vname koža? Prav. Srčno ti priželim, da te doleti taka “sreča”. In gospa ki je več ur prosila da jo previjejo ni bila nič dementna. Zelo pri sebi, pa žal hroma na polovico telesa. Sploh ne morem verjeti, da obstajajo tako podli ljudje kot si ti. Zapomni si, vse se ti vrne. Kliše, vendar drži.[/quote]

Vedno znova me čudi, koliko žlehtnobe in privoščiljivosti in tudi nekaj božje maščevalnosti imate v sebi vi dobrotniki. Če je nekdo v domu, še ne pomeni, da mora biti od vseh pozabljen. Upam pa, da bom umrla brez večletne agonije pred tem, kar danes na žalost omogoča medicina.

A in če si dementen je vseeno kako ravnajo s teboj? Misliš, da dementen človek ne čuti skelenja ko se mu od umazanije vname koža? Prav. Srčno ti priželim, da te doleti taka “sreča”. In gospa ki je več ur prosila da jo previjejo ni bila nič dementna. Zelo pri sebi, pa žal hroma na polovico telesa. Sploh ne morem verjeti, da obstajajo tako podli ljudje kot si ti. Zapomni si, vse se ti vrne. Kliše, vendar drži.[/quote]
Res, tudi jaz sem to opazil. Človek dementen, pa mu ne dajo piti. Tako, da prosi obiskovalce za vodo. In če prav je bil dementen, je zato znal reči hvala. Potem: prinesejo kosilo in sam ga pač ne poje. A potem so to kosilo enostavno odnesli. In to toliko časa, da je bila od tega človeka samo kost in koža in je umrl.

To je ta avtomatizem zaposlenih, ki se ne potrudijo ugotoviti, kaj človeku manjka. Ki se ne potrudijo ugotoviti, da človek hujša zaradi njih.

Vedno znova me čudi, koliko žlehtnobe in privoščiljivosti in tudi nekaj božje maščevalnosti imate v sebi vi dobrotniki. Če je nekdo v domu, še ne pomeni, da mora biti od vseh pozabljen. Upam pa, da bom umrla brez večletne agonije pred tem, kar danes na žalost omogoča medicina.[/quote]

Kar nekaj. A moraš bit neki blazen veleDOBROTNIK da premoreš nekaj sočutja do sočloveka? Sploh takega ki si ne more pomagat sam, čeprav bi si rad. Meni je to, da se takemu človeku pomaga, nekaj samoumevnega. Tebi ne?

Hmm…

Šok, šok, šok….Grozaaaaaaa!
[/quote]
Takih ljudi kot si ti pa res ne bi rada imela okoli sebe!

New Report

Close