Umrla noseča peška
shit for brains, takih nesreč ne bi bilo če bi vsi upoštevali cpp, dokler pa pri neupoštevanju prednjačijo šoferđije, ki jim omejitve hittosti ne pomenijo nič, tako kot sesti pijani za volan…
[/quote]
Samo , ni vedno tako. Vprašnje je v takem primeru, če jo trezen ne bi enako povozil, seveda bo obtožen ker je pjan. Ne zagovarjam pijanih, ker sam sploh ne pijem, ampk se pa vprašam.
Saj pravim v Krškem recimo opazim katastrofalno nekulturo pešcev in to ravno tam, kjer je največ parkirnih avtomobilov tiko ob cesti in največ prečkanj ceste, omejitev hitrosti je pa 50 in se komot vskemu zgodi, da povozi brezglavo tele. Dobesedno ne malokrat , se še zapirajo vrta parkiranega avtomobila in že istočasno leti čez cesto in to njavečkrat “pomembna ” baba. Kak Teden nazaj se peljem v Brežicah, kokoška s slušalkami v ušesih stara okoli 35- 40 in priveskom od cucka hodi pred mano po pločniku in ko se pripeljem do nje, ona stopi na cesto pred mene. Če bi imel 50 in ne bi prej gledal in se mi zdelo sumljivo, kaj bo to neumno čudaško babše storilo, bi jo podrl.
Nič ni petelin pijan za volanom. Od te nosečke mož je bil čisto lepo zraven, le da je on znal počakat pred prehodom. Njegova napaka je samo v tem, da ni žene za roko peljal, tako kot majhnega otroka.
Če nekomu pred avto skočiš te bo povozil, pa če je trezen ali pijan. Zdej, ko je bil voznik – moški in še pijan, črtev pa ženska, in še noseča, boste to nesrečo napihovali do onemoglosti, ko je pa pred časom ženska na prehodu zbila otroka, takrat pa niste nobene teme o tem odprli.
evo tadruga je še pobegnila Ko so pa voznice v igri, ste pa lepo tiho.
[/quote]
Ni važno ne kakšnega spola ke voznik, niti kakšnega je pešec. Pijandura nima za volanom kaj početi. Pika. Kolikokrat jo zaradi pijandur skupi nekdo, ki ni nobene napake naredil, nekdo, ki je pravilno vozil, pa je pijanec priletel vanj, pa nekdo, ki je hodil lepo po pločniku in je pijanec zapeljal vanj in še in še. Če je po tvoje kar lepo prav, da jo je ženska za svojo napako skupila in si je zaslužila smrt, potem naj bo prav in naj tudi on plača napako in se ga usmrti. Očitno je alkohol tudi tvoja šibka točka in se tudi tebi ne zdi nič takega, da pijan sedeš za volan. Zamisli se malo.
Veš kaj, gnusno je kar ti in še nekaj takih kot si ti počne.
Glej, če bi tista ženska upoštevala moje nasvete pri prečkanju ceste, ki vam jih tupim tu že nekaj let bi bila danes še živa. Nedvomno.
Gnusno je pa kar počnete vi, učite pešce, otroke, da naj kar nepravilno prečkajo ceste, kar žal vodi v takšne nesreče, kot je bila včerajšnja. In ker vas je takšnih kar dosti, ker ste trmasti in ne priznate svoje zmote se bojim, da se bodo takšne nesreče žal še dogajale.
Še enkrat ponavljam, če bi tista ženska upoštevala moje nasvete pri prečkanju ceste, ki vam jih tupim tu že nekaj let (in ki so zapisani v 82(8) členu zakona, bi bila danes še živa, ker pa je upoštevala vaše nasvete, da naj kar prečka cesto, ker ima prednost, saj mora voznik ustavit, je pa žal mrtva.
Le kdaj vam bo kliknilo? Da ji bo na spomeniku pisalo da je imela prednost, je bolj slaba tolažba.
Le zakaj vedno beremo o povoženih kurah, nikoli pa o povoženem petelinu?
[/quote]
poslušaj ti brezobraznež – tako kot se tukaj v komentarjih obnašaš brezobrazno, tako se očitno tudi na cesti in ignoriraš pešce…
ti bom jaz povedala svoj primer izpred nekaj časa nazaj -pa sem tudi tukaj gor objavila temo…
in to na semaforiziranem križišču sem bila peška, ki se ji je prižgala zelena – in ja sem se prepričala, kljub zeleni če lahko varno grem čez cesto- in ugotovila,da ne morem, ker en manijak, ki zavija levo se je odločil,da mi ne bo dal prednosti; ko dvignem roko in pokažem, na semafor, kjer je svetila zelena zame, in stopim na rob ceste še vedno varno zame, sem upala,da bo naslednji za njim kaj vsaj malo bolj upošteval prometne predpise in vsaj on ustavil – a sem se zmotila, tip me je videl, ampak ne on ustavil ni, nasmejal se je in pomahal in peljal mimo mene, za njim ženska, ki me je prav tako videla – in raje se delala da ne vidi in me prav tako ni spustila čez… no za njo ni bilo več nobenega avtomobila in jaz sem končno lahko šla pri zeleni cez cesto, ampak zelena ni več gorela ves ta čas,da sem jaz prišla na drugi konec, in ko sem bila na drugi polovici ceste je bila že rdeča. zakaj?
zato, ker noben od bedakov, ki so bili v avtomobilih in bi bili dolžni ustaviti in mi dati prednost tega niso storili, sami pa imajo daljšo zeleno kot pešci, ampak sem jaz morala pod prisilo njih spuščati naprej, ker sem šibkejši člen, in bi sicer nastradala.
zdaj pa če bi bilo v tisti koloni več avtomobilov – , ki bi se še tako brezobrirno obnašali. jaz lahko pri zeleni čakam na isti strani ceste, ko se pa prižge rdeča, pa ne smem več sploh ne čez. Torej kdaj potlej sme pešec čez cesto v takih primerih – takih voznikov kot so vsi zgodaj omenjeni in očitno tudi ti.
ker zraven takih – niti v semaforiziranem križišču očitno nima možnost pešec varno priti čez cesto in lahko samo čaka…
torej
kaj tvoja sveta inteligenca, ki tako početje zagovarja, potem reče, kdaj sploh sme in lahko gre pešec čez cesto, če po tvoji butasti logiki, mu nihče ni dolžan ustaviti?
poslušaj ti brezobraznež – tako kot se tukaj v komentarjih obnašaš brezobrazno, tako se očitno tudi na cesti in ignoriraš pešce…
ti bom jaz povedala svoj primer izpred nekaj časa nazaj -pa sem tudi tukaj gor objavila temo…
in to na semaforiziranem križišču sem bila peška, ki se ji je prižgala zelena – in ja sem se prepričala, kljub zeleni če lahko varno grem čez cesto- in ugotovila,da ne morem, ker en manijak, ki zavija levo se je odločil,da mi ne bo dal prednosti; ko dvignem roko in pokažem, na semafor, kjer je svetila zelena zame, in stopim na rob ceste še vedno varno zame, sem upala,da bo naslednji za njim kaj vsaj malo bolj upošteval prometne predpise in vsaj on ustavil – a sem se zmotila, tip me je videl, ampak ne on ustavil ni, nasmejal se je in pomahal in peljal mimo mene, za njim ženska, ki me je prav tako videla – in raje se delala da ne vidi in me prav tako ni spustila čez… no za njo ni bilo več nobenega avtomobila in jaz sem končno lahko šla pri zeleni cez cesto, ampak zelena ni več gorela ves ta čas,da sem jaz prišla na drugi konec, in ko sem bila na drugi polovici ceste je bila že rdeča. zakaj?
zato, ker noben od bedakov, ki so bili v avtomobilih in bi bili dolžni ustaviti in mi dati prednost tega niso storili, sami pa imajo daljšo zeleno kot pešci, ampak sem jaz morala pod prisilo njih spuščati naprej, ker sem šibkejši člen, in bi sicer nastradala.
zdaj pa če bi bilo v tisti koloni več avtomobilov – , ki bi se še tako brezobrirno obnašali. jaz lahko pri zeleni čakam na isti strani ceste, ko se pa prižge rdeča, pa ne smem več sploh ne čez. Torej kdaj potlej sme pešec čez cesto v takih primerih – takih voznikov kot so vsi zgodaj omenjeni in očitno tudi ti.
ker zraven takih – niti v semaforiziranem križišču očitno nima možnost pešec varno priti čez cesto in lahko samo čaka…
torej
kaj tvoja sveta inteligenca, ki tako početje zagovarja, potem reče, kdaj sploh sme in lahko gre pešec čez cesto, če po tvoji butasti logiki, mu nihče ni dolžan ustaviti?
[/quote]
Nisem bral v celoti ne njega, niti tebe ne bom. Vem pa , da neumna čreda kot ste, rabi linč in v objavi v medijih vedno manjka ključna resnica. Vedno je kriv voznik, pa je res?
Zlata preventiva je recimo že ta, jaz babo s cuckom ob cesti zaznavam v osnovi kot neprištevno, kar drži v sto procentih , da je. V vsakem trenutku, ti ona sama lahko skoči pred avto ali pa njen cuck. Ampak to ni dovolj, še vedno se ti lahko zgodi, da ti butne nekdo na cesto, ko ne boš imel čs ne ustavit, ne umknit se.
Nisem bral v celoti ne njega, niti tebe ne bom. Vem pa , da neumna čreda kot ste, rabi linč in v objavi v medijih vedno manjka ključna resnica. Vedno je kriv voznik, pa je res?
Zlata preventiva je recimo že ta, jaz babo s cuckom ob cesti zaznavam v osnovi kot neprištevno, kar drži v sto procentih , da je. V vsakem trenutku, ti ona sama lahko skoči pred avto ali pa njen cuck. Ampak to ni dovolj, še vedno se ti lahko zgodi, da ti butne nekdo na cesto, ko ne boš imel čs ne ustavit, ne umknit se.
[/quote]
če nisi bral, nimaš jasnega argumenta na konkreten post, potem ne rabiš linčat ti na podlagi tvojih predsodkov in neumnih posploševanj.
če nisi bral, nimaš jasnega argumenta na konkreten post, potem ne rabiš linčat ti na podlagi tvojih predsodkov in neumnih posploševanj.
[/quote]
Saj pravim, sicer se ni za čudit, ampak nesprejemljivo je, kako ste popolnoma neumna čreda željna krvi in linča in vedno brez izjeme pograbite napihnjeno zgodbo iz medijev, ki je namerno plasirana tako, da vam je futer. Skratka, ogabni ste.
[/quote]
In ta tema ni namenjena tebi, veš? Za svoje zgodbice odpri novo, da se te boo ali ap ne bo upoštevalo.
Seveda imaš vse sorte primerov, ampak povem kot je, nekulture med pešci je veliko, ta je še mnogo bolj zaskrbljujoča od voznikov, ker pešec je nezaščiten in gre vedno za poškodbe, ne le za zvit pleh.
Ce so sli v gruci kako da je povozil samo njo pol bi zbil vse? Hocem ti povedati da tudi ce kot pesec imas prednost se ne zanasaj na to jaz ne grem cez cesto dokler se avto ne zstavi,se huje je s tovornjaki ali avtobusi se posebej pri zavijanju ko te ima v mrtvem kotu ali ko tapka na telefon ,kaj ti koristi prednost ce te zbije avto
[/quote]I
Isto jaz, ne grem čez prehod, če vidim da prihaja kak avto, ker nikoli ne veš, kaj ima v glavi in ali te sploh vidi. To, da ima pešec prednost, meni ne pomeni nič in se na to ne oziram.
Drugače pa sem včeraj izvedela (iz prvo roke), da so morali povzročitelja zvezat, da so ga lahko odpeljali na psihiatrijo, ker je doživel živčni zlom. Kdo ne bi? In kako lahko živiš s takim bremenom? Si ne znam predstavljat ne trpljenja svojcev, ne tega bumbara. Žalostno do neba.
I
Isto jaz, ne grem čez prehod, če vidim da prihaja kak avto, ker nikoli ne veš, kaj ima v glavi in ali te sploh vidi. To, da ima pešec prednost, meni ne pomeni nič in se na to ne oziram.
Drugače pa sem včeraj izvedela (iz prvo roke), da so morali povzročitelja zvezat, da so ga lahko odpeljali na psihiatrijo, ker je doživel živčni zlom. Kdo ne bi? In kako lahko živiš s takim bremenom? Si ne znam predstavljat ne trpljenja svojcev, ne tega bumbara. Žalostno do neba.
[/quote]
Potem že ni bil tako pijan, če se ga je tako dotaknilo, ne? In bi zanlo bit da v zgodbi v medijih ni resnice niti za pol mišje piz-de, nasrkal ga pa seveda bo, ker najbrž ni bil kak vplivnež, zraven bremena, da je nokoga ubil.
I
[/quote]
Trpljenje bumbara me zanima samo če premalo trpi.
I
Drugače pa sem včeraj izvedela (iz prvo roke), da so morali povzročitelja zvezat, da so ga lahko odpeljali na psihiatrijo, ker je doživel živčni zlom. Kdo ne bi? In kako lahko živiš s takim bremenom? Si ne znam predstavljat ne trpljenja svojcev, ne tega bumbara. ŽalostVaš linkno do neba.
[/quote]
tipična reakcija nezrelega bedaka, ki ni sposoben prevzeti odgovornosti. zdaj se morajo z njim ukvarjat …
on pa je šel pred njo, samo ga je šofer uspel zgrešit
I
[/quote]
Kolikor pa sem jaz slišala, je živčni zlom doživel PARTNER.
MARIBOR – Mesto ob Dravi je pretresla tragedija. Dotaknila se je tistih, ki se jih praviloma. Žal pa se ne bo tistih kretenov, ki še vedno z alkoholom v ustih in krvi sedajo za volan in sejejo smrt po cestah. Še bolj žalostno pa je, da je Slovenija totalno nerazumljivo tolerantna to teh pijancev, ki se usedejo za volan. Še več: v družbi taki celo veljajo za junake, ker so „kao“ uspeli pobegniti policiji in se ogniti alkokontroli… Debili…
Skratka: sinoči je bitko za življenje izgubila 27-letnica, ki jo je v soboto zvečer na prehodu za pešce zbil pijani voznik! Na kraju nesreče je nemudoma umrl pes, partner nosečnice je bil lažje poškodovan. Ni pa jasno, kaj je z otrokom, nerojenim biserom, ki ga je pokojnica nosila pod srcem…..
Voznik je bil pijan, z njim se bo ukvarjalo slovensko sodstvo. A je to precej slaba tolažba za vse svojce in sorodnike… Alkohol je uničil še eno slovensko družino, predno je ta sploh dobro zaživela… Nas bo to zganilo? K**** nas bo…
Na tem mestu iskreno sožalje svojcem in sorodnikom.
Mene pa zanima, če so nerojeni biseri tudi tisti, ki so žrtve splavov?
Globoko verjamem, če so povzročitelja res peljali na psihiatrijo si ta d.rek od človeka vrjetno že gradi obrambo – je bil revček ‘neprišteven’ v času nesreče. Kozla se mi od tega in od sodnikov, ki jim je to olajševalna okoliščina, prosim sesti vinjen za volan je naklepno kaznivo dejanje. Tukaj bi se morali zgledovati po ZDA in uvesti vehicular manslaughter-uboj z motornim vozilom, pa globe za gostilne, ki strankam pustijo pijanim za volan in ne kličejo 112. Pa drakonske kazni za take ‘korenjake’
Narod pijandur, večni izgovori za pitje in egoistično vedenje v prometu.
Sram me je.
Ubogi partner/mož in nesojeni očka – sožalje družini, to je nepopisna tragedija.
Veš kaj, gnusno je kar ti in še nekaj takih kot si ti počne.
Glej, če bi tista ženska upoštevala moje nasvete pri prečkanju ceste, ki vam jih tupim tu že nekaj let bi bila danes še živa. Nedvomno.
Gnusno je pa kar počnete vi, učite pešce, otroke, da naj kar nepravilno prečkajo ceste, kar žal vodi v takšne nesreče, kot je bila včerajšnja. In ker vas je takšnih kar dosti, ker ste trmasti in ne priznate svoje zmote se bojim, da se bodo takšne nesreče žal še dogajale.
Še enkrat ponavljam, če bi tista ženska upoštevala moje nasvete pri prečkanju ceste, ki vam jih tupim tu že nekaj let (in ki so zapisani v 82(8) členu zakona, bi bila danes še živa, ker pa je upoštevala vaše nasvete, da naj kar prečka cesto, ker ima prednost, saj mora voznik ustavit, je pa žal mrtva.
Le kdaj vam bo kliknilo? Da ji bo na spomeniku pisalo da je imela prednost, je bolj slaba tolažba.
Le zakaj vedno beremo o povoženih kurah, nikoli pa o povoženem petelinu?
[/quote]
Če bi tisti norec, ki je vozil pijan, upošteval CPP, bi tista ženska še vedno bila živa.
Saj pijanec sploh ne bi smel za volan.
Ves promet se odvija po principu predvidevanja. Kar pomeni, da vsi udeleženci delujemo na principu tega, da predvidevamo, da bodo tudi drugi spoštovali CPP.
Recimo v naselju, kjer je omejitev 50km/h, predvidevamo, da bodo vozniki vozili s to hitrostjo in zato svoja dejanja prilagajamo temu dejstvu.
Če bi tisti norec, ki je vozil pijan, upošteval CPP, bi tista ženska še vedno bila živa.
Ves promet se odvija po principu predvidevanja. Kar pomeni, da vsi udeleženci delujemo na principu tega, da predvidevamo, da bodo tudi drugi spoštovali CPP.
Recimo v naselju, kjer je omejitev 50km/h, predvidevamo, da bodo vozniki vozili s to hitrostjo in zato svoja dejanja prilagajamo temu dejstvu.
[/quote]
Če pa samo to predvidevaš, potem si pa vse prej, kot varen voznik, ne? Treba še kaj drugega dostikrat predvidet in tudi odreagirat. Bedakov imaš tako med vozniki, kot med pešci, koliko hočeš.
[/quote]
Reakcijski čas se upočasni, pa tudi večina pijanih vozi agresivneje, kakor v treznem stanju.