Umrla noseča peška
Če bi tisti norec, ki je vozil pijan, upošteval CPP, bi tista ženska še vedno bila živa.
Saj pijanec sploh ne bi smel za volan.
Ves promet se odvija po principu predvidevanja. Kar pomeni, da vsi udeleženci delujemo na principu tega, da predvidevamo, da bodo tudi drugi spoštovali CPP.
Recimo v naselju, kjer je omejitev 50km/h, predvidevamo, da bodo vozniki vozili s to hitrostjo in zato svoja dejanja prilagajamo temu dejstvu.
[/quote]
Jaz sem tudi enkrat predvideval da bo ustavil pri rdeči luči, pa je prinorel vame s 130km/h. Obratno je treba predvidevat, da ga bodo drugi udeleženci srali in počeli neumnosti.
Pa da ne bo kdo mislil da zagovarjam pijanca, nikakor ne. Pa nekoč je veljalo da če si pod vplivom alkohola si avtomatično kriv. Kaj se je zgodilo, kaj, kdaj se je spremenilo?
Jaz sem tudi enkrat predvideval da bo ustavil pri rdeči luči, pa je prinorel vame s 130km/h. Obratno je treba predvidevat, da ga bodo drugi udeleženci srali in počeli neumnosti.
Pa da ne bo kdo mislil da zagovarjam pijanca, nikakor ne. Pa nekoč je veljalo da če si pod vplivom alkohola si avtomatično kriv. Kaj se je zgodilo, kaj, kdaj se je spremenilo?
[/quote]Nič se ni spremenilo, v sodni praksi je še vedno tako. Če je pa realno tudi vedno prav, je pa presneto vprašanje.
Se spomnim, ko sem bila v Ljubljani. Ne hodim tja pogosto, bil je večer in skoraj 2 pešča sem spregledala, komaj sem ustavila. Sploh pogledali niso! Težko verjameš. Pa na cesto moraš biti pozoren, na 2 pasovnico. Pa na 1 samem mestu v Kranju je podobno. Noč je, ne vidiš, pa gre čez cesto, nič ne pogleda in ga res vidiš zadnji hip, osvetljave praktično ni. Seveda na prehodu za pešce. Potem se začneš spraševati kako je to mogoče…
Je pa res zelo zelo žalostna tale zgodba.
[/quote]
Če boš obratno predvideval, ne boš skoraj nikamor prišel.
In vedno boš napet in v strahu.
Če boš predvideval obratno, boš pri zeleni čakal, ker ti predvidevaš, da tisti, ki ima rdečo ne bo ustavil?
Kakšen problem imaš? Pač sta oba imela rada pse. Kaj a misliš da imajo ljudje pse namesto otrok? To dvoje se ne izključuje, če ne veš. Poznal sem pa tudi pare ki so se s psom nekako ‘testirali’ če so sposobni odgovornosti, predanosti, doslednosti in podobnih reči ki so nekako potrebne za imeti otroka.
Če boš obratno predvideval, ne boš skoraj nikamor prišel.
In vedno boš napet in v strahu.
Če boš predvideval obratno, boš pri zeleni čakal, ker ti predvidevaš, da tisti, ki ima rdečo ne bo ustavil?
[/quote]
Ja tisti ki se je zabil vame ni ustavil pri rdeči. Torej poskušam biti pripravljen na neumnosti drugih, spremljam promet okoli sebe in tudi pri zeleni pogledam če kakšen norec ne divja skozi rdečo. Pa se kljub temu kar premikam.
Jaz z tremi piri ne grem vozit avta. Še če enega spijem, grem le če je bil ob kosilu, in je minilo nekaj časa vmes.
Sploh če vem da bom vozil raje spijem kak Radler itd ki ima 1{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ali pa sploh nič alkohola.
Mi pač ni problem zdržat tudi mesec dni brez da se ga nalivam.
Vseh okoliščin nesreče ne poznam, ampak če je voznik kriv si definitivno zasluži zelo visoko kazen.
Reakcijski čas se upočasni, pa tudi večina pijanih vozi agresivneje, kakor v treznem stanju.
[/quote]
Zagotovo, da v verziji, ki jo dajo v medije, kot hrano čredi za linč, dejansko nekaj ne štima, nikoli ne. Zato sam sodb ne izrekam na podlagi medijskih objav, da boš pa to dopoveal popolnoma neumni čredi na monu ali kjerkoli, pa pozabi, škoda truda.
[/quote]
Sam folk res, kdaj boste zakapiral, da morate vedno nase pazit prvo sami!Ne glede na zakone.Zakon vas že ščiti, samo kaj ti nuca, ko te več ni, si invalid…treba se je zavedat, da ljudje delamo napake in zato je to potrebno imeti vedno na umu!
Sicer pa pišen na splošno in ne komentiram omenjene zadeve.
Po fb kroži fotografija tega nedonošenčka, ki jo je objavil, sodeč po priimku, nek sorodnik od mladega očka.
Zraven piše:
Prosim ljudi dobre volje da v čim večjem številu všečkajo in delijo to objavo za okrevanje našega Oskarja Isaka ki se je rodil po hudi prometni nesreči v kateri mu je že umrla mama ima še samo žalujočega očeta in svojce.