uncompress – upx
Imam eno datoteko, ki je bila kompresirana z programom upx in bi jo sedaj moral z istim programom dekompresirati. Program upx že imam na računalniku, vendar ne vem kako se ta program v windows okolju sploh zažene, oziroma, kako se dekompresira stisnjeno datoteko? Izbrskal sem sicer neka navodil za dekompresiranje, vendar se nanašajo le na DOS in sicer je ukaz
“upx -d yourfile.exe”. Mene pa zanima, če se da to narediti tudi brez DOS-a?
Če je slučajno kdo izmed vas že uporabljal upx, bi mu bil hvaležen za kakšen koristen nasvet oziroma navodilo.
se zahvaljujem
Da se naredit tudi brez dosa, samo to kar bi vtipkal v dos(okno) vtipkaj v Start -> Run.
Drugače pa obstajajo tudi upxi za win jaz sem uporabljal UPX Easy
če ti ne bo všeč pa v googla vtipkaj UPX win pa jih bo sigurno našel cel kup.
Hmmm, to je pa fantastična ideja, s tem si me namreč odrešil DOS-a, ki ga ničkaj rad ne uporabljam, he he.
Bom poizkusil z zgornjo povezavo, če bo zadeva delala, prmejduš, potem bo to krasno.
Samo še to me zanima a pa je to vseeno, če je datoteka komprtesirana z nekim upx programom, jaz pa jo hočem dekompresirati z drugim – a to funkcionira?
Naprimer jaz imam zdaj datoteko kompresirano z upx, zdaj pa jo hočem dekompresirati z upx easy – ali to funkcionira ali mora biti dekompresirana z enako verzijo upx, kot je bila stisnjena?
hvala
Načeloma moraš imeti isto ali novejšo verzijo, včasih pa tudi to ni potrebno.
Skratka najbolje da probaš, kaj hudjšega od tega, da dobiš na zaslona kako butasto napako se itak ne more zgodit.
Če pa slučajno ne bo šlo pa povej bomo našli pa kako drugo verzijo, ampak mislim da bi skoraj moglo gret.
Hmmm, najprej sem instaliral “upx easy”. Ko sem ga prvič zagnal mi je vse skupaj zablokiralo, tako, da sem računalnik še ugasnil težko. Ničkaj easy.
V drugem poskusu pa se je “upx easy” zagnal easy, tako da mi je potem brez problemov uspelo zadevo dekompresirati.
Ali tovrstni programi z računalnikom večkrat počnejo take neumnosti?
lep pozdrav
Forum je zaprt za komentiranje.