Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Uniforme

Uniforme

Pravijo, obleka naredi človeka.

Kar je v bistvu res. Prav tako uniforma / delovna obleka simbolizira neko hirarhičen red zadolžitev na delovnem mestu in izraža neko mero strokovnostiti posameznika ki si jo je prislužil skupaj z delovnim mestom. Ampak zelo zanimivo je, kako ostali ljudje gledajo na uniforme.

Predvsem ženske 🙂

Blazno zanimivo mi je bilo da je kljub trendu ko vse stremi k temu da bi bili vsi malo bolj finoče (kar je sicer lepo, dokler zraven sodita tudi gosposki bonton in kultura), se vseeno najdejo primeri ljudi, ki bodo nakazali zanimanje za osebo, ki je magar v navadnem delovnem kombenizonu 🙂
Zanimivo mi je bilo predvsem ko sem nazadnje skupaj postavljal doma narejeno ograjo. Od samega začetka, ko se je zadeva varila skupaj pa do barvanja je marsikdo celo pristopil do mene in povprašal kako zadeva napreduje ter se malo zaklepetal. Zanimivo so največkrat pristopile ženske, ki me nikakor niso mogle prehvalit, kak stručko sem. Sicer je šlo za malo starejše ampak… :)) no dolgčas ni bilo in prav fino se je bilo za zaklepetat ampak posel je posel tako da so ti pogovori trajal max 5 min.
Mislim, moram priznat da se mi je kar fajn zdelo, in to tako da sem bil na koncu dneva ko purman.

Prav zanimivo je, ko te imajo ljudje priložnost opazovati delati izven delavnice. Navadno nikogar ne briga kaj se notri skup čara, čeprav rad komu kaj tudi pokažem, vkolikor ima voljo. Ampak tole me je pa tako pozitivno presenetilo da sem se odločil malo povprašati na enega največjih slovenskih forumov, kakšen pogled imate ostali na to.

Zato me zanima malo kako MON-ovci gledate na uniformirane osebe. Vas privlačijo / prepričajo? In zakaj. 🙂

ps.
Isto sem opazil pri kolegu, ki je gasilec in ko je on v kombenizonu človk ne more verjet. Nekatere se tako očitno zagledajo vanjga (učke ko sova), da mi gre kar na smeh. V glavnem izgleda kot da so delovna oblačila na nek način tudi magnet za pozornost 🙂 Moram pa pohvalit dame da tudi take opazite, ki namesto statusa visoke družbe ostajajo zvesti svoji stroki.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close