Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Univerzalni temeljni dohodek

Univerzalni temeljni dohodek

UTD-ja ne bo…….noben pri kolčkaj zdravi pameti ne bi državo poslal v propad zaradi priljubljenosti…..no ja, čeprav se včasih sprašujem…..

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

Lahko pobrskaš, nekaj se najde na netu.
Vsekakor pa za to dvoje ne gre niti približno niti polovica proračuna kar je menda jasno.

Ja finance so problem.
Jaz bi tudi imel ferarija, če ne bi bile finance problem.

Pri financah se vse začne in konča. Vi pa zdej tuhtate, kako boste otroški voziček stlačli v ferarija, v praksi si pa še twingota na lizing ne morete privoščit. Odklop.

@nezdrava pamet:
Pokojninska blagajna ni del proračuna, kolikor vem, temveč se vodi posebej.Sem malo poguglal in najdel podatek, da so pokojnine znašale leta 2008 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} BDPja, kar znese okrog 4 milijarde evrov, če so podatki za lteo 2008 na stat.si pravilni. Se pravi, da smo blizu po številkah. Bi pa bilo potrebno še nekje drugje napraskati, kot sem rekel, dosti sprememb …

Svoje omalovaževanje pa si lahko nekam vtaknše, če nisi sposoben normalne komunikacije.

hahaha, ja pol so pa vsi svetobni ekonomisti brez zdrave pameti, mah glaven da si ti pri zdravi!!!!

UTD naj bi se uvaljal postopoma, ja in popolnoma drugače bo treba začet razmišljat, imam pa občutek da tega še dolgo ne boste sposobni, še dobro da so ljudje, ki razmišljajo namesto nas!!!

Glede pokojnin.

Pozabil si na revolt, ki se bo zgodil, če boš hotel ukiniti pridobljene pokojnine oz. zdaj veljaven sistem. Izredno težko je vzeti neko dano ugodnost.

Vidim pa eno drugo možnost nabiranja denarja za izplačevanje UTD. Roparski davki ne samo na palče ampak tudi na vse premoženje.

Posest avta: 100 EUR na mesec
posest kolesa: 20 EUR na mesec
Hiša do vrednosti 150.000 EUR: 1500 EUR na mesec
delnice: 1{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vrednosti vsak mesec
hranilne vloge: 1 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vrednosti vsak mesec
IQ: 100 EUR za vsako točko nad 90
DDV: 40 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}

Hej, saj mi kar gre pri nabiranju virov. Mogoče bom pa Križaniča nadomestil!!!!

hahaha, očitno nimaš nič od tega!!!!:)

Normalna komunikacija pač ni ropanje upokojencev, ki so 40 let plačevali SPIZu precej več kot 300€, kolikor bi jim ti pustil.

Lej ti si lapal o pinokiu in se smejal, češ kje bom dobil denar, ko sem jasno povedal, da bi bilo potrebno zamenjati pokojninski sistem. Zdaj, ko sem ti s številkami pokazal, pa mutiš o ropanju upokojencev.

Mimogrede, jaz, ti in še vsi drugi tudi plačujemo desetletja v ZPIZ, a nam že par let pravijo, da od penzij čez 20,30 let ne bomo imeli prav dosti. Kdo koga ropa ?

mah kaj čez 20-30 let. že čez 5 let se zna preklemano zalomiti!!!

Pinokio je bil samo neumen.

Uravnilovka penzij na 300€ je pa zločin.

Na ta način “priti do denarja” znam tudi jaz, pa mi vest nekako brani.

Pejd Voščenki recimo v ksiht povedat, da bo imel samo še 300€ penzije oz. UTD, če upaš… :)))

Tako kot mi tukaj so tudi tisti”ta pametni” glede tega razdeljeni. Eni in drugi predstavljajo tako pozitivne kot negativne strani uvedbe UTD. Upam da ne bomo mi poizkusni zajci.

Očitno ne znaš, če si zgoraj jasno rekel, da moje spremembe ne bi pokrile utdja. Ali pa ne znaš brati.

Kaj ti pa vest pravi o pokojninah čez 20 let, ko bomo mi na vrsti ?

Očitno ne znaš, če si zgoraj jasno rekel, da moje spremembe ne bi pokrile utdja. Ali pa ne znaš brati.

Kaj ti pa vest pravi o pokojninah čez 20 let, ko bomo mi na vrsti ?[/quote]

Jaz sem bolj za tisto verzijo ki pravi UTD+penzija.

Potem bi morali utd znižati na nekje 100€.

kako da ne?

Recimo:

– prodamo blondinke v Saudovo arabijo.
– razlastimo kapitalistične barabe (to ni čist izvirno, sm vidu na enem transparentu…)
– izrežemo po eno ledvico vsem, ki volijo SDS (tistim, ki so za NSi pa kr obe)

Maš dost, a bi še kej?

nimam predstave kako bi to funkcioniralo.
ne verjamen v to. ni možnosti, bo še več brezposelnih in porast dela na črno.
ta finančni minister in še kakšen mi ne deluje dovolj prepričljivo.
slabo v slabem.

mah norTON, če sem od koga pričakovala sem pa od tebe, da boš o tem najprej kaj prebral potem pa komentiral!!!:)

še enkrat, to ni zraslo v glavi našega ministra, s tem se ukvarjajo svetovni ekonomisti, nekaj držav pa že pozna UTD!!!:)))

sprijazniti se bo potrebno da nas čakajo popolnoma drugačni sistemi!!!če ne jutri pa čez par let!!!

Katere države že poznajo UTD. POznajo takšnega, kot ga reklamirajo naši veleumi?????

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

zadnje čase raje delam in tako prebijam tisto mejo 500.
tvojega linka nisem prebral in ga bom sedaj. hvala.
kaj vem ninej? meni ni problem s 500 preživeti, zdi se mi, da je 2×500=1000 itd. v končni fazi bi s preselitvijo v romunijo s 500 bil na konju.
zopet. kaj vem?
dovolj mi je tega pohlepa, kraje in eksperimentov sličnih minulemu obdobju (kardelj)

jaz upam, da bo “trust ekonomsko kapitalističnih mozgova” rešil kapitalizem pred možnim parkiranjem v garaži komunizma.
v končni fazi, ko gre za preživetje, bomo delali še za manj kot 500 in minulo obdobje 1917-91 je pokazalo, da se lahko živi in preživi v komunizmu.

če pa že mene vprašaš, je to *izdarijo generiral ameriški divji kapitalizem, ki se je ločil od evropskega bolj in potegnil v to kašo celi svet tudi evropo, ki niti sama ne ve kaj hoče. 20-to stoletje brez amerike v evropi bi bil totalni polom…eto, v krogu smo. v kletki.

niti toliko se nisi potrudila da bi odprla link, je ena omenjena, na ta sistem se počasi pripravljajo skandinavske države, ki jih tako radi jemljemo za vzgled, o tem razmišljajo vse razvite kapitalistične države, ki imajo v ustavi socialno varnost!!!

drugače pa, kolikor vem dobeo obvladaš vsaj en tuj jezik, na netu se veliko najde!!!

naši *veleumi* še ne reklamirajo prov nobenga, razmišljajo pa o tem in skrajni čas je da so začeli!!!

veš kaj me zanima, kako si ti predstavljaš naš trg delovne sile čez približno 10 let??? Meni je popolnoma jasno, da bo postalo delo privilegij in ne potreba!!!!!Morda se sliši kot znanstvena fantastika, ampak malo premeli pa si boš morda znala predstavljat našo prihodnost!!!!

evo tole išči: Universal Basic Income

http://users.iconz.co.nz/iwgordon/ubinz.htm

ja norTON, kapitalizem se pogreza, najti je potrebno nov sistem, zgoraj imaš en link-preberi ga, pa še kaj moraš iskati, presenečen boš ko boš ugotovil katere države razmišljajo o tem sistemu, hja nekatere ga pa že prakticirajo!!!

niti toliko se nisi potrudila da bi odprla link, je ena omenjena, na ta sistem se počasi pripravljajo skandinavske države, ki jih tako radi jemljemo za vzgled, o tem razmišljajo vse razvite kapitalistične države, ki imajo v ustavi socialno varnost!!!

drugače pa, kolikor vem dobeo obvladaš vsaj en tuj jezik, na netu se veliko najde!!!

naši *veleumi* še ne reklamirajo prov nobenga, razmišljajo pa o tem in skrajni čas je da so začeli!!!

veš kaj me zanima, kako si ti predstavljaš naš trg delovne sile čez približno 10 let??? Meni je popolnoma jasno, da bo postalo delo privilegij in ne potreba!!!!!Morda se sliši kot znanstvena fantastika, ampak malo premeli pa si boš morda znala predstavljat našo prihodnost!!!!

evo tole išči: Universal Basic Income

http://users.iconz.co.nz/iwgordon/ubinz.htm%5B/quote%5D

nisi me prav razumela….Katera država ga že ima??????Ne pa, katera se nanj pripravlja.

ma hudiča, odpri link!!!!!!!!!!!tega pa res ne morem namesto tebe, pa lepo te prosim ne sikaj prej preden ne veš!!!:))))))))

Mah ninej…..link sem že kje kdaj odprla, tvojega odgovora pa do sedaj nisem dobila…

New Report

Close