Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Upn plačilni nalog

Upn plačilni nalog

Če ga izpolnim, da nekomu plačam ali lahko plačam to vsoto na pošti z bančne kartice ali mora biti gotovina?

Lahko, vendar bojo poleg provizije za plačilo zaračunali še dodatno provizijo za dvig z bančno kartico (in to kar nekaj več kot pa je provizija za dvig na bankomatu druge banke).

Še nekaj bi te vprašala, ker vidim, da se spoznaš =)

Če jaz nakažem nekomu preko UPN na vrhu obrazca napišem svojei me in tistemu, ki nakažem pa spodaj? Kakšna je pa koda namena in referenca ali moram to tudfi vpisati?

Pa npr če imam gotovino in moram plačati 100 eur koliko vzame pošta?

Hvala

NE delaj tega. Dvigni na bankomatu in pojdi potem plačat. NIKOLI ne plačuj s kartico na pošti. Sem kupila knjigico za 5€, provizija pa je bila 4€.

Še nekaj bi te vprašala, ker vidim, da se spoznaš =)

Če jaz nakažem nekomu preko UPN na vrhu obrazca napišem svojei me in tistemu, ki nakažem pa spodaj? Ti si plačnik, on pa prejemnik. Kakšna je pa koda namena in referenca ali moram to tudfi vpisati? Da, če ni že navedeno lahko pri kodi vpišeš kar OTHR. Referenca pa navedi kar SI00 01 (če seveda prejemnik ni navedel svoje reference). Če imaš kak predračun, pa so ti pdoatki že na njem in jih prepiši.

Pa npr če imam gotovino in moram plačati 100 eur koliko vzame pošta? Nad 92€ je 1{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} od zneska plačila.

Hvala[/quote]

Koda namena OTHR (drugo)
referenca 99 in ne rabiš pisat nič več (referenca prejemniku pove, kaj je bilo plačano in je med pravnimi osebami običajno sestavljena iz šifre plačnika in številke računa).

Sebe napišeš zgoraj, rubrika PLAČNIK, svojega TRR ne rabiš pisat
prejemnika spodaj, runrika PREJEMNIK

Najlepša hvala vsem ste mi zelo pomagali =)

in to ti je zaračunala TVOJA banka…

Ne drži!
Provizijo za dvig z računa na posu zaračuna matična banka in ne pošta!

Ne drži!
Provizijo za dvig z računa na posu zaračuna matična banka in ne pošta![/quote]

Čisto mogoče … definitivno pa preveč stane plačilo na pošti s kartico, še posebej, ker so marsikje bankomati pred vstopom v pošto.

Ne drži!
Provizijo za dvig z računa na posu zaračuna matična banka in ne pošta![/quote]

Čisto mogoče … definitivno pa preveč stane plačilo na pošti s kartico, še posebej, ker so marsikje bankomati pred vstopom v pošto.[/quote]

Nič mogoče, kar drži!
S kartico plačilo ne stane na pošti nič, strošek ima stranka z lastno banko. Banka je tista, ki odtrga provizijo za dvig, ne pošta. Stranka plača le provizijo za upn 1,05 če je znesek do 98,00. Isti znesek je, če stanka pride z gotovino. Zdaj razumeš?

Banke na prodajnem mestu (plačilo preko pos-a) ne zaračunavajo dodatnih provizij (če je karkoli drugače naj bi imel trgovec to jasno označeno), pošta pa plačilo s kartico upošteva kot dvig gotovine in zato potem vedno sledi šok za stranko.

New Report

Close