Upokojenci zaradi izolacije finančno niso nič na slabšem, zakaj dodatek?
Namen korone je naravna evtanazija ostarelih, zato jim ljudje privoščite vsaj ta enkratni dodatek. Vsi bomo enkrat stari zoprni prdci, ki so radi pogumni preko spleta in grdo govorijo (!)
Drugače pa je ta dodatek samo metanje peska v oči in totalno nelogično. Stari NISO bili finančno prizadeti zaradi korone, zato je res samo bonbonček od Janezka.
Kaj ti bluziš? Kje je ta firma, ki zaposluje upokojence in z njimi sklepa podjemne pogodbe. Ali pa goljufa in priglaša to kot prostovoljstvo, v resnici je pa firma. Tovrstno delo ima torej vse elemente delovnega razmerja in bi bilo treba tako firmo kaznovat. 3 ure hodijo peš na delo? Pa kaj pretiravate. Tale krizni dodatek je le in edino prilizovanje vlade upokojencem to 280.000. Med njimi so redki, ki so oddelali 40 let ( to so tisti, ki jim je zaradi janševe zakonodaje bil znižan odmerni odstotek) ostali pa so ali invalidi ( ti verjetno težko delajo 60 ur na mesec) ali pa ženske, ki so bile gospodinje in torej v pokojninsko blagajno niso prispevale NIČ!
Povej no, zakaj si zmišljuješ zgodbe in katera firma zaposluje starce in kako? Inšpekcija ruls!
[/quote]
60 ur na mesec lahko dela upokojenec brez problema. Je po zakonu dovoljeno. Če je pa podjetje družinsko, pa še 40 ur kot družinski član. Pa se lahko ti na trepalnice postaviš.
Upokojenci so delali cel life za tisto mizerno penzijo. Prav je da se pomaga tudi njim
Vidim pri tašči, delat začela zelo mlada, cel life gura najprej malo plačo pol pa malo penzijo. Ona ima saj nas paji pomagamo, veliko jih je ki so sami in v as tud komaj za kruh napraskajo
Zdrave socialce je treba ko bo konec korone na delo pognati, ne pa da doma sedijo zdravi in močni in živijo od državne joske leta in leta
Upokojenci, ki imajo penzijo pod 500 EUR že niso celo življenje delali za njo. Med temi so mnogi taki, ki nimajo niti enega dneva delovne dobe (npr. vdovske pokojnine), drugi pa imajo precej manj kot 40 let delovne dobe, saj če bi je imeli 40 let, bi imeli najmanj 500 EUR penzije. Poleg tega so te generacije, ki so sedaj v penziji, v večini bile delovno aktivne še v socializmu, ko je vsak lahko imel službo, prišel do stanovanja ali lahko gradil hišo. Zato so tisti, ki sedaj životarijo, res v delovno aktivnih letih morali biti ultra nesposobni ali leni, razen če jih res ni onemogočila kakšna bolezen ali poškodba.
In se ne spravljaj nad sibkejse in nemocne. Delovno aktivni lahko celo pofusate, starejse pa le pusti pri miru. Slabe vrednote so ti predali, da se starejsim v usta gledas. Da te ni sram avtor-ica. Zakaj rabijo? Da si kupijo kaj mleka in konzerv pa kake vitamine na zalogo, da ne bodo rabili ves cas skakat po trgovinah in si povecevati moznost okuzbe. Ok??!!! Ali jim se tega ne privoscis? Na bruhanje mi gre ob taksnih ljudeh,ki so se ogrozenim skupinam za drobtinice fovs. Na bruhanje.
Nihče ne pravi, da se upokojencem ne sme pomagat, ampak ne iz naslova kriznega dodatka, ker upokojenci niso v ničemer prizadeti! Kupovanje na zalogo pač v ničemer ne povečuje njihovih izdatkov, zato ne s takimi butastimi, no. Imajo možnost varstvenega dodatka, izredne socialne pomoči, Rdečega kriza, Karitasa. Konec koncev se jim lahko zagotovi osnovna hrana iz blagovnih rezerv. Ta dodatek pa naj namenijo tistim, ki dejansko polnijo proračun in si želimo, da ga polnijo tudi po tej krizi. TO JE POANTA DODATKA. In s tem, ko se ta denar namenja upokojencem, ga zmanjka za druge. To je denar za reševanje gospodarstva, ne kupovanje glasov volivcev.
Jaz nisem nikomur fouš in vse ostalo tudi ne kar ste tukaj napletle, vključno s tem , da bom mogla začet delat in poskrbet za svojo rit. Post sem pisala zjutraj pred službo ob kavici. Sem pa zdajle na petnajst minutni pavzi in najbrž tudi edini danes med dvanajst urnim delavnikom v zdravstvu. Tako da glejte , da me slučajno ne boste rabile .
Upokojencem pa privoščim…samo vsem obljubam naših političnih sanjačev ne nasedam.
Upokojenci ste občutljivi na vsako pofukano besedico! Kaj je tako zelo težko razumeti, da je ta KRIZNI dodatek povezan s k o r o n o?? To nima niti pikice veze s penzijami. Vi zaradi tega niste nič bolj finančno ogroženi, kot ste bili pred kakšnim tednom, ker je penzija s t a l e n prihodek. Ogromno folka pa je bilo prisiljenih ostati doma in posledično je tukaj izguba dohodka. Vi imate samo svojo staro rit za rihtat, vaši otroci pa svojo, vaše vnuke in po vsej pravilih bi morali še vašo! Res ste zoprni u božjo mater, da se vam ne da dopovedat v čem je bistvo!
Jp, nekaj takega. Žal sebični ljudje vidijo samo svoje riti.
Nihče nikogar od penzionarjov ni prisilil, da si v preteklosti ni mogel dat keša na stran in met sedaj za “rainy” day (aka za še bolj nesmiselno kopičenje zaloge).
Si ne predstavljam, da bi se šli penzije, kjer si sam vplačuješ v račun in država nič ne poskrbi (kot to počnejo v večini zahodnega sveta). Bi 3/4 folka piskalo, ker si ni blo sposobno pršparat NIČ.
Nihče ne pravi, da se upokojencem ne sme pomagat, ampak ne iz naslova kriznega dodatka, ker upokojenci niso v ničemer prizadeti! Kupovanje na zalogo pač v ničemer ne povečuje njihovih izdatkov, zato ne s takimi butastimi, no. Imajo možnost varstvenega dodatka, izredne socialne pomoči, Rdečega kriza, Karitasa. Konec koncev se jim lahko zagotovi osnovna hrana iz blagovnih rezerv. Ta dodatek pa naj namenijo tistim, ki dejansko polnijo proračun in si želimo, da ga polnijo tudi po tej krizi. TO JE POANTA DODATKA. In s tem, ko se ta denar namenja upokojencem, ga zmanjka za druge. To je denar za reševanje gospodarstva, ne kupovanje glasov volivcev.
[/quote]
tisti, ki “polnite” proracun itak dobite po dvatisoc eurov in vec, zdaj bi pa radi se krizni dodatek, ob dejstvu, da nam niste sposobni niti zagotovit dostojnih pokojnin.
a vas ni prav nic sram!!!
tisti, ki “polnite” proracun itak dobite po dvatisoc eurov in vec, zdaj bi pa radi se krizni dodatek, ob dejstvu, da nam niste sposobni niti zagotovit dostojnih pokojnin.
a vas ni prav nic sram!!!
[/quote]
Povej to svojemu sinu, hčeri, če upaš. Jaz staršem dodatka ne morem oporekat, ker sta si sama zrihtala tako penzijo, da ga ne rabita. Če si je ne bi, bi pa zanju poskrbela jaz s svojimi dvemi jurji plače, ne da bi bili odvisni od miloščine države.
no ja, rad bi videl tvoj prisparani kup.
[/quote]
sigurno vec, kot tipicni slovenčki, ki kr čakajo ali da lahko grejo po kredi ali direkt v penzion. Se ne zanasam na veliko penzijo (ker jo verjetno do takrat prakticno nebo) in raje odvecn kes vrzem na kup ali kaj, ki se bo dalo ponucat tudi po koncu delovne kariere.
Ampak tipicnemu folku pamet dlje od simfanje politike in jokanju, da dobi vsak mesec premal tko ne gre.
Povej to svojemu sinu, hčeri, če upaš. Jaz staršem dodatka ne morem oporekat, ker sta si sama zrihtala tako penzijo, da ga ne rabita. Če si je ne bi, bi pa zanju poskrbela jaz s svojimi dvemi jurji plače, ne da bi bili odvisni od miloščine države.
[/quote]
s tistima dvema jurjema ne krijes niti svojih potreb, kaj sele, da bi tastarima pomagala…