Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Upokojenec bi delal – kako da ne izgubim penzije. Mogoče Barca ve?

Upokojenec bi delal – kako da ne izgubim penzije. Mogoče Barca ve?

Sem upokojen in se mi ponuja možnost da bi delal kot šofer, plačali bi mi po urah. Ampak sem nekje slišal da če delaš tako da ti potem vzamejo penzijo. Sp nimam. kja je varijanta da obdržim penzijo ampak vseeno delam npr 4 – 6 ur dnevno? HVALA!

Začasno in občasno delo upokojenca.

http://www.zpiz.si/cms/?id=2&inf=439
a) začasno in občasno delo upokojencev
Po noveli zakona o urejanju trga dela – ZUTD-A (Uradni list RS, št. 21/13) lahko od 1. 7. 2013 dalje vsi upokojenci (razen tistih, ki prejemajo delno starostno ali predčasno pokojnino), opravljajo začasno ali občasno delo. To se izvaja na podlagi pogodbe o opravljanju začasnega ali občasnega dela kot posebnega pogodbenega razmerja med delodajalcem in upravičencem, ki ima lahko tudi nekatere elemente delovnega razmerja, kot jih določa zakon, ki ureja delovna razmerja.

Upokojenci, ki opravljajo začasno ali občasno delo nimajo obveznosti vključitve v obvezno zavarovanje

Jaz bi vsem penzionistom, ki delajo, vzela penzije!
Vi ste svoje oddelali! Če mislite, da ste še vedno sposobni za delo, zakaj ste šli v penzijo?!

prepovedat jim je treba vsako delo, tudi zastonj odnašanje riti odraslim otrokom. naj ti dajo zaslužiti varuškam, čistilkam, kuharicam.

Sam res, k so pa penzije ful visoke aneda!
Moj oče dobiva po 460€, čist dovolj za životarjenje, aneda?

Še najbolje na črno. V naši banana republiki nikdar ne veš, kaj se bodo spomnili.

------------------------------------------------------------------------------ Starši pazite na svoje najstnice. https://www.youtube.com/watch?v=Urw-iutHw5E

Nekaj let mi še manjka do penzije. Od dneva nastopa penzije naprej se mi želodec ne bo prepolovil, komunalci in štromarji mi ne bodo prepolovili računov, avto in vse z njim v zvezi se ne bo pocenilo za polovico. Edino kar se bo prepolovilo, bo denar, ki ga dobim mesečno. Obveznega poboja starejših od 60 let v parlamentu še niso sprejeli, ležati 24ur na postelji in čakati smrt pa pri teh letih še ne gre. Kaj mi torej preostane, kot najti nek posel, ki mi bo omogočal vsaj približno preživetje, preden mi rubežniki zaradi neplačevanja položnic poberejo vse. Pa če se vi mlajši tačas postavljate na glavo,žvižgajoč Internacionalo. Mi pa dela ne bo težko najti, ker znam neprimerno več trgu dela primernega, kot vagon mladih družboslovcev skupaj.

Opcije:
– ne greš v penzijo
– delaš polovični del. čas in si polovično upokojen
– minimalna penzija je 400+€ in se pokriješ s tem, če mlad človek preživi in ustvarja z minimalcem, potem nekdo, ki je že nekaj ustvaril, lahko preživi s 400€!

Zame je to požrešnost, pa naj reče kdor kar hoče. Jaz imam 415 € penzije, pa z lahkoto preživim in si še kaj dam na stran. Naše generacije smo imeli možnost in si marsikaj ustvarili, tako da za sprotne stroške in hrano imamo dovolj, samo v človeški naravi je, da hočemo vedno več in več in nikoli nimamo dosti.

Sama sem zagovornica tega, da naj se stari umaknejo in pustijo prosto pot mladim, ki so na začetku ustvarjanja družine in bolj nujno rabijo delo, kot mi starci.

najboljša opcija je bit 4 ure v penziji in imaš odprt sp.delaš do mile volje in še na zpizu so vsi veseli,da niso rabili dat polne penzije.Nihče ti pa ne more rečt da delaš več kot 4 ure,ker sp nima ne plače ne delovnih ur.Delaš kako ti se zazdi.Skrstka super sistem.

Požrešnost se najde marsikje, želja po delu pa to ni in ne more biti. Kdor hoče protestirati proti požrešnosti, naj gre npr. pred NLB. Tam se najdejo prisesani koruptivni požrešneži, ki so bili včasih celo deklarirani protikoruptivni borci.

Tako se govori in piše! Upokojenci oglejte si to. Ne vem kaj drugi upokojenci jamrajo, da imajo nizke penzije, ko pa se da s 400 eur krasno preživeti. Še preveč je.

------------------------------------------------------------------------------ Starši pazite na svoje najstnice. https://www.youtube.com/watch?v=Urw-iutHw5E

V naši službi so tisti, ki so delali kot mazge odšli takoj v penzijo. Tisti, ki pa so mešali meglo, pa bi delali še vsaj 10 let.

http://www.mddsz.gov.si/si/delovna_podrocja/trg_dela_in_zaposlovanje/zaposlovanje/upokojenci/

Znanka s končano pedagoško fakulteto,je zadnjič dobila v eni od šol delo. Sicer začasno, za štukanje porodniške, ampak nekaj pa vseeno je. Je bila zelo presenečena da so izbrali prav njo, ker se je na razpis prijavilo kup mlajših brezposelnih učiteljic. So ji odkrito povedali, da zaradi let ni bila njihov favorit. Ampak ko so mlade “izobraženke” zvedele, da je zaposlitev samo za 1 leto brez možnosti podaljšanja, so vse po vrsti ponudbo zavrnile. Da bodo raje doma pri starših, pa še kakšna podpra jim pripada, pa bo. Zato vsi ki ste pred penzijo, ne sekirajte se. Vi veste kako težko je brez denarja in veste, da je treba zanj delati. Res je veliko brezposelnih, ampak ko se bo pokazalo zaresno delo, se bo večina umaknila. Zato penzionistom sploh ni težko priti do dela. Če le kaj znajo. Saj bodo morali skrbeti zase, pa še za mladiče, ki bodo z igricami na telefonu cel dan stokali, kako dela “ni in ni”.

Tako je!  👍 Oglašajo se z nesramnimi komentarji tisti, ki imajo  polne riti in nimajo pojma kako izgleda  finančno tezko preživeti mesec.

ej, tema je iz leta 2015, od takrat do danes se je v dveh letih vse spremenilo ker imamo demokratično oblast

Odgovor na objavo uporabnika
jasno in glasno, 11.04.2022 ob 06:32

ej, tema je iz leta 2015, od takrat do danes se je v dveh letih vse spremenilo ker imamo demokratično oblast

Hehe, od 2015 do danes nista samo 2 leti in glede dela upokojencev se ni spremenilo nič.

Vlada zadnjih dveh let pa zanje ni naredila nič, le  močno zadolžila nas je vse še dodatno in pokazala, kako se kršijo človekove pravice in ustava.

en nasvet, 11.04.2022 ob 09:01

Hehe, od 2015 do danes nista samo 2 leti in glede dela upokojencev se ni spremenilo nič.

Vlada zadnjih dveh let pa zanje ni naredila nič, le  močno zadolžila nas je vse še dodatno in pokazala, kako se kršijo človekove pravice in ustava.

Se je, sedaj lahko upokojenci delajo precej več ur kot tedaj, ne da bi se poseglo v pokojnino.

Štrene redke, 11.04.2022 ob 10:51

Se je, sedaj lahko upokojenci delajo precej več ur kot tedaj, ne da bi se poseglo v pokojnino.

Za “štrene redke”: Brez skrbi, tole je spet en bonbonček, nujno potreben za nabor tistih, ki rešujejo zavoženo gospodarstvo.

zato ker me je šef poslal v penzijo in mu bo več ostalo kar sem mu pripeljal na” pladnju”. lp

moje nenje, 15.10.2015 ob 07:49

Jaz bi vsem penzionistom, ki delajo, vzela penzije!
Vi ste svoje oddelali! Če mislite, da ste še vedno sposobni za delo, zakaj ste šli v penzijo?!

Zato, ker je tako zapovedano.

Da pa vemo petkrat več, kot mlada DEgeneracija, pa je realnim ljudem itak znano.

Konkreten primer: 70-letni Američan, 40+ let “v poslu”, z vsaj 1000 kontakti z njegovega področja, telefonskimi številkami, e-maili, skoraj vse kontakte je spoznal osebno (sestanki, konference, strokovna združenja) povozi 25 – letnega mlečnozobca z 38 kontakti tako zelo, da gre mladič lahko samo jokat v kot, ali pa na psihiatrijo…

Em nima izkušenj, em nima kontaktov…. 🙂

Opomba: Kontakte se ne da kupiti po spletu! Nabiraš jih osebno, s pogovori, magari s pivskimi epizodami v barih… Da ne govorim o tesnih (tudi neposlovnih) prijateljstvih, ki semed moškimi, ki so biznisu, tudi dogodijo. Ne tako redko.

In za 1000+ kontaktov je potreben čas. Eno desetletje je mnogo premalo…

Torej: stari vs. mladi 5:0…

Takole to gre, 15.10.2015 ob 08:27

Nekaj let mi še manjka do penzije. Od dneva nastopa penzije naprej se mi želodec ne bo prepolovil, komunalci in štromarji mi ne bodo prepolovili računov, avto in vse z njim v zvezi se ne bo pocenilo za polovico. Edino kar se bo prepolovilo, bo denar, ki ga dobim mesečno. Obveznega poboja starejših od 60 let v parlamentu še niso sprejeli, ležati 24ur na postelji in čakati smrt pa pri teh letih še ne gre. Kaj mi torej preostane, kot najti nek posel, ki mi bo omogočal vsaj približno preživetje, preden mi rubežniki zaradi neplačevanja položnic poberejo vse. Pa če se vi mlajši tačas postavljate na glavo,žvižgajoč Internacionalo. Mi pa dela ne bo težko najti, ker znam neprimerno več trgu dela primernega, kot vagon mladih družboslovcev skupaj.

BRAVO za komentar!

Si bom dovolil vaš tekst objavit še kje, seveda ne tako, kot da sem jaz avtor.

Ne kradem, kot kradejo Janković, palček Küčan, ter Janša.

Spoštujem tuje besede. Temu se reče (tudi) etika in morala.

Starejši oboje imamo, mlada DEgeneracija niti slučajno ne ve, kaj je etika in morala…

Bom pomagal: to ni naslov filma, ali spletni prostor za lepljenje vaših bedastih, popolnoma nezanimivih fotografij!

Npr. zato, ker se s penzijo ne da preživeti! Si kdaj pomislila na to?

Avtorica moje njenje, kaj vas briga, da smo nekateri ljudje delovni ali pa imamo prenizke pokojnine in brez dela preko pog. upokojencev ne zmoremo preživeti? Bi nam pomagali? Potem nam ne bi bilo potrebno še vedno delati, ker smo zgarani.

New Report

Close