Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Upokojitev je ubila najino strast

Upokojitev je ubila najino strast

Življenje z mojo ženo je bilo nekoč polno strasti in skupnih trenutkov. Ko je šla v pokoj, sem bil ponosen nanjo. A od takrat se je vse spremenilo. Postala je zdolgočasena upokojenka, ki večino dneva preživi z rogoviljenjem po hiši. Nihče od naju ni bil pripravljen na to, kar je prišlo. Počutim se, kot da sem izgubil ženo. Nekdaj so bile najine skupne noči polne strasti, zdaj pa so to samo bledi spomini.

Včasih sem verjel, da bo upokojitev nekaj, kar bova doživela skupaj, da bova uživala v novih fazah življenja. Kaj se je zgodilo z mojo ženo? Nobene ne poznam tako dobro, da bi vedel, če se ženske običajno spremenijo ob prelomnih dogodkih kot je upokojitev?  Rad bi jo pripeljal nazaj v življenje, da skupaj znova začneva uživati. Moram priznati, da večkrat pomislim,  kako bi bilo imeti mlajšo žensko, ki še išče užitke in lepote življenja. Čutim da je pred nama velika preizkušnja. Kako ji lahko pomagam, da se znova prebudi, da najde strast in smisel? In kako preprečiti, da naju ne raznese?

Odgovor na objavo uporabnika
Žane, 05.12.2024 ob 20:05

Življenje z mojo ženo je bilo nekoč polno strasti in skupnih trenutkov. Ko je šla v pokoj, sem bil ponosen nanjo. A od takrat se je vse spremenilo. Postala je zdolgočasena upokojenka, ki večino dneva preživi z rogoviljenjem po hiši. Nihče od naju ni bil pripravljen na to, kar je prišlo. Počutim se, kot da sem izgubil ženo. Nekdaj so bile najine skupne noči polne strasti, zdaj pa so to samo bledi spomini.

Včasih sem verjel, da bo upokojitev nekaj, kar bova doživela skupaj, da bova uživala v novih fazah življenja. Kaj se je zgodilo z mojo ženo? Nobene ne poznam tako dobro, da bi vedel, če se ženske običajno spremenijo ob prelomnih dogodkih kot je upokojitev?  Rad bi jo pripeljal nazaj v življenje, da skupaj znova začneva uživati. Moram priznati, da večkrat pomislim,  kako bi bilo imeti mlajšo žensko, ki še išče užitke in lepote življenja. Čutim da je pred nama velika preizkušnja. Kako ji lahko pomagam, da se znova prebudi, da najde strast in smisel? In kako preprečiti, da naju ne raznese?

Karezza Our Story (married couple)
by inkarezza

Anonimnež, 05.12.2024 ob 20:52

Karezza Our Story (married couple)
by inkarezza

Ne vem kaj toćno želiš s povezavo povedati! Da je moj problem prepisan? ali misliš, da moram videti, da imajo tudi drugi enake probleme kot jaz?

Pokoj je velika prelomnica v življenju. Če človek nima hobijev ali vnukov, ki bi ga zaposlovali je lahko kar velik problem. Poskusi vaju usmeriti v kakšno novo dejavnost. Prijateljev, ki so tudi upokojeni nimata?

Ja ne vem no, a si mislil, da boš pokoj preseksal na polno? Ženske že menopavza zdela in ja, če nima drugih zanimanj, je upokojitev lahko velik stres. Za začetek jo povabi ven, na kavico, sprehod, izlet. Pomagaj ji doma, podružita se s kom. Saj ni vse v strasti in seksu. Če dobiš mlajšo, boš pa ti obnemogel, ona bo pa še vedno hotla. Aja, ti si kerlc?

Noči polne strasti? Pri šestdesetih? Lepo te prosim! Najdi si delo , da si boš osmislil življenje.In da dobši še en vir dohodka.Medtem ko tvoja žena kao rogovili po hiši, ji pošlji na viber kak vic, da se bo smejala.Povabi jo ven v Špas teater na komedijo, za vikend jo pelji plavat v Šmarješke ali pa na kosilo v dobro gostilno! Pa nikar ne bluzi o eni mlajši! Ker potem ti bo pa žal.Ker potem boš pa videl hudiča! Ker je ne boš dohajal.Zdaj pa mirno vzemi tiste tablete proti pritisku, pa proti holesterolu.pa malce se pri frizerki pobarvaj, da ne boš veš siv v glavo! In da mi nikoli več ne pomisliš na mlajšo, butl!

Avtor, če nisi pre več zjeban se aktiviraj nazaj, pojdi delat, pusti babo noro doma , naj rogovili !

Pomagaj ji, da  kaj dela da se napolni z enerhijo. Mogoče skupni nasad, njiva. Kaj jo zanima. Izleti. Generalno beljenje cele hiše. Hobiji, krožki. Nekaj, da vaju napolni in izpolni. Je pa to tako. Po moje se pozabimo pogledat v ogledalo. Vsi moški sanjarijo o mlajši ženi. Pol, ko pa jaz povem, da tudi sanjarim o mlajših mošk8h. Taki, da bi bil lahko moj sin. Pol je pa to joj prejoj. Hoja v hribe, branje knjig. Generalna prenova hiše. Če rogovili po hiši, ti pa ležiš na kavču. Si onavtudi mi li. Joj, k bi imela mlajšega, bi mi pomagal rogovilit in prenavljat. Belit.

Le kaj bi se zgodilo? Z upokojitvijo je tudi ob kakšnega sodelavca, ki jo je občasno dobro kresnil, posledično pa je poskrbela tudi zate, da ne bi kaj posumil ali pa zaradi slabe vesti in občutka dolžnosti. Zdaj tega ni več in tudi ti si ostal na suhem

Se bojim da imaš v glavi idejo “zdaj je ves čas doma in ima čas za kuhanje, pospravljanje…” in je s temi deli obremenjena bolj kot pa prej, ko je še bila v službi.

Moški ste res, ampak res … boljše, da se vzdržim komentarja. Bolj kot berem takšne zapise, bolj vem, da sem se prav odločila, da sem samska, čeprav je še veliko let do upokojitve. Kot ti en gor predlaga, preveč časa imaš, zaposli se, da ne boš mislil na neumnosti! Tudi ti si že star!

Kaj pa če njo vprašaš, poveš misli? Samo ideja.

Zamotita se s kakšnim prostovoljnim delom. Parkrat na teden kot šiht, a ne 8 ur, pa opravičil se ko kam greš na izlet…da se bo čutila koristno. Ti pa tudi.

Kaj pa cena?

Z lastnikom in brez lastnika?

Enkrat je doma, drugič ga ni.  Ko je doma zasede skupne prostore…

Vse v življenju ima svoj čas. Minila so leta, ko sta bila stara 20, 30, 40, 50 let. Koliko let imata sedaj? Verjetno 60 +. Pozabi na strastne noči, oba postajata starostnika. Nič se ne da izsiliti. Žena ne bo nikoli več mlada, ti pa tudi ne. Dobita nov smisel v življenju.

Jaz sem že kar nekaj let v penziji, moj mož pa še vedno dela. Jaz mu gospodinjim, dobro kuham, mu pomagam pri delu s papirji, skrbim za hišo, za vrt, mož od koder pride dobi dober obrok, kavo, čaj…Prav dobro nama gre, da bi bilo še dolgo tako.

Sedaj je čas, ko ga lahko preživita skupaj, gresta vsak dan na sprehod, skupaj gresta lahko v trgovino, na kavo, lahko sta prijatelja, lahko pa tudi sovražnika.

understand, 17.12.2024 ob 21:08

Kaj pa cena?

Z lastnikom in brez lastnika?

Enkrat je doma, drugič ga ni.  Ko je doma zasede skupne prostore…

Pod napačen most komentiranje.

Kaj je moškemu, ki bi živel, za narediti s “partnerko”, ki bi na kavču le še čakala, da umre?

Če bi šlo za obraten primer, vemo kakšna bi bila rešitev.  Načevljaj ga.  Medtem ko se ji tip seveda mor prilagajati, jo ujčkati, itd.

Dragi Žane, da pa tebi več ne vstane, pa ni noben problem, a ne?

New Report

Close