Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Upokojitev

Upokojitev

Pozdravljeni!

Prihodnje leto 10. marca 2005 izpolnim pogoje za upokojitev (40 let delovne dobe in starost 61 let in pet mesecev). Zanima me, če mi pripada celotni dopust in regres za leto 2005.

Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav

Konrad

Če vam bo delovno razmerje prenehalo pred 1. julijem tekočega leta, boste imela pravico le do sorazmernega dela letnega dopusta (in s tem tudi do sorazmernega regresa). Če boste torej želeli dobiti oboje v celoti, boste morali datum upokojitve premakniti na čas po 1. juliju 2005.

Lep pozdrav,
Katarina

____________________________________________________ Katarina Lavrin Marenče, univ. dipl. prav. Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Dalmatinova 4, Ljubljana <http://www.sindikat-zsss.si/>

Lep pozdrav ..
Imam težavo pa zato nekaj vprašanj..
Za lažji odgovor bom opisal moje stanje sem invalid 2 stopnje delam 4 ure, plača za štiri ure na padjetju je 269 ev izplačilo..
Druge 4 ure dobivam izplačilo z SPIZA 430 ev
Delovne dobe imam skupne 40 let 3 mesece star sem 58 let 1 mesec..
Težava se pojavlja pri izplačilu 3 plač delodajalec trdi da me pripadajo tri zadnje plače ki jih dobim na podjetju.
Ni opredeljil bruto,neto o republiškem povprečju noče slišati ker to je nekje 1200 pravi za 8 ur jaz delam 5 let po 4 ure ampak takrat nisem dobil nič..
Ravno tako se pojavlja vprašanje nagrade za 40 let delovne dobe 916 ev sindikat sicer trdi da moram dobiti pri prvi plači po izteku 40 let.Tega nisem dobil pri tej plači,ravno tako na sindikatu trdijo da je izplačilo 3 plač do zdaj potekalo normalno,vendar zdaj postaja stvar pogajan firme več nočejo plačevati tistim kateri so na 4 urah ..
Sprašujem kako je s tem oziroma do česa sploh še imam pravico in v slučaju da mi jo kršijo na koga se sploh še lahko obrnem zaposlen sem na SAVA TURIZEN
Se zahvaljujem za odgovor lep pozdrav..
Ja res zanimivo je še to 40 let si član sindikata ga plačuješ ko rabiš pa so čudni odgovori…

očitno smo nekateri veliko manj vredni v tej družbi..
Še vedno ni odgovora verjamen da ga ne bo ker sem
verjetno nepomenben člen te družbe,zdaj ko sem odslužil 40 let delovne dobe..
Po domače ne bodo ga treba več..

Prosim Vas le, da bolj specificirate svoje vprašanje. Bo odgovor takoj prišel.

Daša Modic Gorjup

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close