Uporaba diafragme
Ne, ne moreš je kar kupit. Obstaja nekaj različnih velikosti. Osebni ginekolog izmeri tvoj maternični vrat in ti jo predpiše – na beli recept, s katerim jo potem dvigneš v lekarni. Obvezno jo je treba kombinirat s spermicidno kremo in za najboljšo učinkovitost, ne sme biti vstavljena več kot 10-15 minut pred odnosom. :(( Si res želiš sredi predigre šibat v kopalnico?
Jaz sem jo uporabljala od svojih prvih odnosov naprej do pojava preobčutljivosti na latex, to je bilo enih 15 let … Meni se je zdela super, ne spomnim se, da bi morala sredi predigre šibat vstavljat, sem jo rajši vedno prej za vsak slučaj vstavila. Boljše mi je bilo 100x kot kondomi, tablet pa ne prenašam…
Zgoraj je nekaj napačnih informacij (in nekaj pravih): ginekologinja ti res izmeri in ti pove velikost, napiše recept (to je bilo včasih, ne vem, kako je zdaj s temi recepti), vstaviš jo, ko se ti zdi (se hitro naučiš), prej jo namažeš s spermicidom, da gre lažje not in bolj zaščiti. Po odnosu jo moraš imet not še enih 8 ur, se mi zdi, če imaš vmes še odnose, ta čas pač ustrezno podaljšuješ, ni nobene škode
Meni je zelo žal, da ne delajo silikonskih, ker zame je to bila najboljša zaščita ever.
Nikoli nisem uporabljala KT, dolga leta samo diafragmo. Meni je bila zelo enostavna za uporabo, saj navsezadnje ni bistveno različna od tamponov. Je pa seveda namenjena spolnim odnosom z zanesljivim partnerjem, ker preprečuje samo nosečnost, ne pa tudi spolnih bolezni.
Potem sem pa prešaltala na tole:
[img]http://shrani.si/f/3X/Fv/4ulUGkyj/prodotto4542g.jpg[/img]
ki se je izkazal kot zelo zanesljiv. Z jutranjim urinom ti določa plodne in neplodne dni.
Pravzaprav ga še nekje imam, če bi katera kupila
…jo uporabljala zelo dolgo.Gin.mi je napisala velikost.V lekarni je ni bilo,mi je rekla,da moram v Avstrijo ponjo.
No,pa sem jo dobila v Helpy,d.o.o.,Dobrave 7A.Trzin.
Meni je bila super.Čutila je nisem.
Izvlečeš jo brez težav,saj ima obroček okrog ,pa primeš s prstom in izvlečeš.
Uporabljaš pa s kremo,ki jo dobiš zraven.
uhhhhhhhh en kup predpotopnih informacij !!!!
Najnovejši podatki so taki:
(na Farmcevstkem kongresu sem si ogledala novo diafragmo)
dobi se nova diafragma CAYA, ki je:
1. iz silikona (torej ni alergij)
2. enotne velikosti (ni potrebno umerjanje pri ginekologu), se jo kupi v lekarni
3. vstavi se pred spolnim odnosom (lahko 2 min prej ali pa 3 ure, po želji )(nikakor pa ne 6 ur, kot piše zgoraj)
4. priporoča se uporaba s kontraceptivnim gelom Caya
5. po sexu mora ostali vstavljena vsaj 6 ur
6. vstavi se enostavno kot tampon, ven pa gre tudi lahko saj ima tak poseben zavihek, kamor daš prst…
Jaz sem kupila Cayo po redni ceni v lekarni, vendar je nisem nikoli uporabila in je tudi ne bom, ker sem ravno v tistem času izvedela za neke zdravstvene težave. Če bi jo katera odkupila (seveda po nižji ceni) bom vesela, ker zadeva res ni poceni kar se tiče enkratne investicije. Priložim zraven tudi gel, ki je skoraj nerabljen – zanimalo me je, kako zgleda, zato sem ga odprla
Za informacije mi lahko pišete na:
danesjereslepdanAFNAgmail.com
Pozdravljeni,
zasledila sem vašo staro objavo, me pa zelo zanima. Aali mi lahko bolj natančno sporočite za kakšen test za določanje plodnih in neplodnih dni gre . Link na sliko ne dela. Hvala
[/quote]
https://uk.clearblue.com/contraception/persona-monitor
tole je bilo mišljeno
včasih se jih je dalo dobit v italiji, preko amazona jih tudi lahko naročiš
https://www.amazon.co.uk/Persona-Contraception-Monitor-Touch-Screen/dp/B01B0OB79W