Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Uporaba diafragme

Uporaba diafragme

^Ne vem, a se hecaš, ker imaš sicer fenomenalen smisel za humor, a če misliš resno, imajo kontracepcijske tablete kar nekaj stranskih učinkov. Eden izmed teh je, ironično, izguba libida… Potem je pa še občutljivost in še marsikaj drugega, recimo lahko tudi pride do kakšne embolije.

Kontracepcijske tablete niso ravno šala, so pa izjemno enostavne za uporabo in jih ginekologi tudi zelo radi predpisujejo. Vplivajo namreč na naraven ciklus oziroma ga zavirajo, krvavitev med jemanjem KT ni menstruacija, ker takrat cikla sploh ni normalnega.

Glede na to, da je to hormonska zaščita, si predstavljaj kako bi bilo, če bi vsak dan v svoje telo vnesel eno tabletko dodatnih hormonov. No, nekaterim ni nič, nekatere imajo pa lahko hude težave. Naprimer driska, migrene, nekatere celo padejo v depresijo (moja izkušnja, pred vsako menstruacijo nekaj dni samo jokala, dokler nisva z ginekologinjo ugotovili, da so mogoče tablete in ko sem prekinila, sem bila kot nova), nihanje razpoloženja, torej zdaj se smeje, čez minuto že joče brez razloga, nekatere tablete povečujejo možnost za razvoj določenih vrst raka, povzročajo krvne strdke in čeprav naj bi bile že dobro dodelane, se še vedno nekatere po njih precej zredijo, nekatere povejo, da se jim je ob začetku jemanja tablet naredil celulit. Meni je hecno, ko moški dostikrat vihajo nos nad predlogom o kondomu in vztrajajo, da je najbolje, če ona je tabletke. Ko jim pa našteješ nekaj stranskih učinkov, ne bi nihče bil pripravljen tega požirati.

Aja, še to sem pozabila. Pogost stranski učinek je izguba želje po seksu. Tudi preverjeno na lastni koži.

New Report

Close