Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Uporablja kdo računalniška očala?

Uporablja kdo računalniška očala?

Precej delam na računalnik in zdi se mi, da imam precej utrujene oči. Očal še nimam, okulistka mi je namerila dioptrijo 0,25 in rekla, naj se še kar potrudim brez očal. Zdi se mi, da se mi vid slabša prav zaradi dela na računalniku.
Kakšne imate kaj izkušnje z računalniškimi očali? Na FB v zadnjih tednih dobivam reklamo za neka računalniška očala OBLUE (upam, da ne bo post zaradi imena zdaj izbrisan). Jih kdo slučajno pozna, so OK? Malo sem skeptična – stanejo le 39, moti me tudi oblika – imajo samo en meni malo čuden model. Jih pozna kdo? Ali pa kaka druga,, ne preveč draga, ampak kvalitetna? Hvala.

Res nihče ne uporablja rač. očal?

Mene tudi zanimajo izkušnje, če jih ima kdo.

Lahko bi jim tako rekli. Imam dvoje očal. Ene za šofirat, TV, dobro videt. Druga pa so (približno pol dioptrije) za računalnik.

Koliko pa naj bi stala ena taka računalniška očala?
Pa še, če jih kdo uporablja, ali kaj manj bolijo oči pri delu z računalnikom?

Uporabljam cisto klasicna ocala tudi pri delu za racunalnikom (-0,75 levo, -1,00 desno). Niso neka ultra moderna najbrz, saj jih imam ze nekih 10 let enaka (dioptrija na sreco stagnira). Edino zaradi poznavanja svojih slabosti, sem nekaj vec odstel za stakla, ki naj bi bila malenkost bolj trdoziva glede prask.

Kratkovidnost stagnira, ker jo nevtralizira starostna daljnovidnost.

Sem imela neka posebna ocala za delo z racunalnikom oz.doplacala za posebna stekla, dokler sem se delala s CRT monitorjem, na teh zdaj pa nisem vec opazila razlike in jih ne uporabljam vec.

kot zanimivost – na fb dobivaš to kot reklamo, ker so zaznali, da te to zanima… ni hec… poguglaš ali v chatu nekomu nekaj omeniš.. se ti vsujejo oglasi za ta ali podoben izdelek…

Torej je vse bolj en larifari, kot pa da v resnici ščiti oči?

Živjo,
jaz sem jih naročila in ravno danes dobila. Poročam. Težave sem imela namreč s spanjem, cel dan dobesedno buljiš v ekran in potem še telefon… Upam, da bo kaj pomagalo, vsekakor bom to kmalu ugotovila.

LP

Sporoči prosim, čez čas, če kaj pomagajo. Hvala.

Torej, a so kaj pomagala ali ne? 😀 Tudi mene namreč zanima.

Kaka izkušnja na to temo?

Delam z računalnikom že 20 let tudi po 10 ur na dan, pa vam garantiram, da čisto nič ne vpliva na vid. Seveda pa mora biti monitor primerno umaknjen. Oči so seveda utrujene, ampak ne vem, kako bi očala to preprečila. Saj zaradi očal nič manj ne gledaš v monitor.

Sin in mož jih imata za računalnik, kar pohvalita, še posebno ko sta dolgo za rač in niso baje tako utrujene oči.

Lumpa, ali lahko poveš, za kakšna očala točno gre, kje sta jih kupila in koliko približno stanejo. Hvala.

Zame so nenadomestljiva za računalnik, za branje, to so delovna očala. Uporabljam do dva metra, kar je za vsako delo za mizo idealno, informacije dobiš pri vsakem optiku, tudi na netu!
Cena je mogoče malo manjša od običajnih progresivnih, odvisno od izbranih stekel in okvirja.

Vaš link

New Report

Close