Uporablja kdo računalniška očala?
Precej delam na računalnik in zdi se mi, da imam precej utrujene oči. Očal še nimam, okulistka mi je namerila dioptrijo 0,25 in rekla, naj se še kar potrudim brez očal. Zdi se mi, da se mi vid slabša prav zaradi dela na računalniku.
Kakšne imate kaj izkušnje z računalniškimi očali? Na FB v zadnjih tednih dobivam reklamo za neka računalniška očala OBLUE (upam, da ne bo post zaradi imena zdaj izbrisan). Jih kdo slučajno pozna, so OK? Malo sem skeptična – stanejo le 39, moti me tudi oblika – imajo samo en meni malo čuden model. Jih pozna kdo? Ali pa kaka druga,, ne preveč draga, ampak kvalitetna? Hvala.
Uporabljam cisto klasicna ocala tudi pri delu za racunalnikom (-0,75 levo, -1,00 desno). Niso neka ultra moderna najbrz, saj jih imam ze nekih 10 let enaka (dioptrija na sreco stagnira). Edino zaradi poznavanja svojih slabosti, sem nekaj vec odstel za stakla, ki naj bi bila malenkost bolj trdoziva glede prask.
Zame so nenadomestljiva za računalnik, za branje, to so delovna očala. Uporabljam do dva metra, kar je za vsako delo za mizo idealno, informacije dobiš pri vsakem optiku, tudi na netu!
Cena je mogoče malo manjša od običajnih progresivnih, odvisno od izbranih stekel in okvirja.