Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Uporablja/pozna katera Avene kreme za obraz?

Uporablja/pozna katera Avene kreme za obraz?

Morala bi si poiskati neko ustrezno kremo za obraz – imam mešano do mastno kožo, pri nekaj čez 30-ih, in še vedno se tu in tam pojavi kak mozoljček, pa prisotne so široke pore, ogrci… no, generalno gledano sicer koža zgleda precej bolje kot je bila v puberteti (tako na daleč ni ravno tragična), a vseeno jo štejem za bolj kot ne problematično, posebej zaradi maščenja.

In sem slišala, da so Avene izdelki baje kar vredu, ne vem sicer, ali spadajo v “zdravo” kozmetiko ali ne (a imajo dosti “nevarnih” sestavin – tiste, ki se spoznate na to??), zanimajo pa me predvsem vaše izkušnje z znamko Avene – kaj uporabljate in kako ste zadovoljni s tem?

Aja, pa pomembno mi je, da se krema ne sveti na obrazu!!

Najlepša hvala za odgovore!

Uporabljam Diacneal za večerno nego. Ker ima kisline, je bolje, da je ne uporabljaš zjutraj.

Super deluje na mojo kožo, sedaj je bolj gladka in mehka. In nečistoč ni nič kaj na njej.

*************************************************** Imagine all the people living life in peace ...

Hvala mojčica! Kakšen tip kože pa imaš, bolj masten? Pa se ta krema sveti na koži?

Zakaj pa ne zjutraj? A povzroči kako reakcjo, rdečico ipd.? Namreč imam kar občutljivo kožo, tako da najbrž kaka zelo agresivna ne bi bila zame… mi je pa žal, da za to Avene znamko nimajo nikjer testerjev…

pa sori da sem te zasula z vprašanji! :))

Tukaj: veliko govora o takšni koži in kremah, ki so primerne. Tudi o Diacnealu in vsem, na kaj moraš biti pozorna, ko izbiraš kremo.
Srečno izbiro

Kožo imam mešano. Krema se ne sveti, vsaj na moji koži ne.

Ker vsebuje kisline, je ne mažem zjutraj. Takrat koža potrebuje nekaj za zaščito pred UV žarki, ne pa da je pred soncem še bolj razgaljena. Tako si lahko narediš precej škode.

Meni zelo ustreza. Sedaj si jo mažem tudi okoli oči, me nič ne peče.
Od začetka sem bila skeptična in sem se okoli oči mazala z drugo, posebno kremo.

Ti še kar vprašaj, če te kaj zanima! 🙂

*************************************************** Imagine all the people living life in peace ...

ok, zaenkrat mislim da bo dovolj info, hvala še enkrat :)) jo bom najbrž poskusila!

in rn, hvala tudi tebi za link!

LP

Aja, mojčica, še nekaj bi pa res vprašala 🙂

katero kremo pa potem ti uporabljaš za zjutraj oz. za čez dan? tudi kakšno od Avene ali kaj drugega? ali nobene?

Jaz trenutno samo očistim zjutraj in zvečer kožo s čistilnim gelom Alverde in potem ne namažem z ničimer, kar pa je najbrž napaka, kljub mastni koži, ker se najbrž potem začne še prej mastit, saj se tako brani pred izsušitvijo…

Tako da bom verjetno rabila tudi kako kremo/kremni gel za čez dan…

Tudi sama se približujem štiridesetim, imam kožo z občasnim kakšnim mozoljem, ogrci,hitro se začne svetiti, občutljiva,..
Dolgo sem iskala ustrezno kremo; zdaj poleti že drugo leto uporabljam avene hidratantno za občutljivo kožo z zaščitnim faktorjem (mislim da je Avene hydrance optimale SPF15) , pozimi pa kremo od Nuxe z medom. Dobro je, da narediš vsak teden piling kože; super je od Alverde-marelica. Zvečer pa uporabljam Nuxe Etincelante; tonik naj bo brez alkohola, če ga uporabljaš.
Lep dan,

Mojčica, ne vem, če je pametno da se s to Diacneal kremo mažeš tudi okrog oči. Tam je koža najbolj tanka in občutljiva in rabi druge sestavine kot pa kisline proti nečisti koži.
Sama si te Nuxe Etincelante tudi ne mažem okrog oči.
Lep dan

Čez dan se mažem s Clinique Super defence. Ima tudi zaščitni faktor.
So trije tipi, jaz vzamem tisto za normalno/suho kožo. Ena je še za mastno in tretja za suho kožo.
Res je dražja, je pa vredna svojega denarja!

Kekčeva dežela, dolgo sem oklevala glede oči. Včasih dodam za ta predel še posebno kremo za očke ali pa se namažem z jojobinim oljem. Zvečer, seveda, da nisem ravno disko kugla. 🙂

Katero pa imaš ti za ta predel?

Jaz imam na obrazu takoimenovani T-predel (čelo, nos, brada), kjer imam mastno kožo, drugje pa občutljivo in suho.
Za mastno(oz mešano) kožo uporabljam: Avene Cleanance losjon in neko kremo, ki mislim, da se ne imenuje krema (bi mogla doma pogledat, kako se imenuje. Je pa rahlo oranžnorjava – ni bela)
Za suho kožo uporabljam: Avene blago čistilno mleko, Avene Hydrance optimale Legere – prej sem namesto te nekaj časa uporabljala Avene zaščitna krema za netolerantno kožo C.P.I.

Mislila sem napisati, da tuba ni bela. Sama krema je bele barve.

Mojčica, za okrog oči imam zaenkrat Serum Merveillance (Nuxe).

Še jaz bi se pridružla z vprašanjem. Tiste, ki uporabljate Diacneal od Avene, kolko časa se že mažete z njo? Meni tudi zelo pomaga, pa ne vem ali naj jo uporabljam bolj kot ene vrste kuro-2, 3 mesece ali pa je to lahko moja stalna krema. Tudi jaz ne vem s čim bi se namazala zjutraj, ker mi vse ostale kreme bolj ali manj ne pašejo. Za čiščenje pa uporabljam Avenov losion micellulare.

Uporabljam jo že kakšni dve leti, vsak dan.
Poredko naredim izjemo in se namažem s kakšnim testerjem ali jojobinim oljem (mogoče 5x na mesec).

Kekčeva dežela, hvala. Ne poznam te kreme. Je za suho kožo? Se lahko dobijo testerji ali jih Nuxe ne deli?

Mojčica, to je bolj gel. Tak fajn vlažilen.Naj bi bil proti gubam. Ima Nuxe spletno stran, kjer lahko malo pregledaš. Testerji pa se dobijo v lekarni. Sama sem jih izprosila kar nekaj, da sem imela za malo daljše obdobje kot nekaj dni, da sem se res prepričala, če mi odgovarja, ker cene niso glih najbolj nizke.
Meni najbolj odgovarja, da si ga zvečer po čiščenju nanesem pod očmi in če se spomnim še po vratu, zjutraj pa si ga takoj po uporabi tonika nanesem čisto na tanko po celem obrazu, preden se namažem s kremo.
Lep dan

če imaš probleme z mandlji, pol je ne uporabljaj. dobiš pa v lekarni precej velik tester, jaz sem ga imela za 14 dni. ma sem postala alegrična na oreške in sem znova iskala, ob tem da nikoli nisme imela problematične kože, pri 33 pa … vzrok alegrije na hrano. sem pa uporbaljala, za netolerantno kožo. sedja uporabljam od Clinic, ma te pa vsja v Mullerju nimajo testerjev. so pa cenovno nekje tu blizu.

Jaz sem na Diacnealu sigurno že 3 leta ali več. Uporabljam ga nekje od septembra do marca (seveda zaradi poletnega povečanega vpliva UV žarkov) vsako sezono, pa še to zvečer.
Glikolna kislina namreč lušči zgornjo plast kože oziorma pospešuje njeno obnavljanje. Uporabljam jo zvečer. Cenovno je ugodn,a po moje enih 15 evrov, traja pa dolgo, saj se maže zelo natanko.
Ob prvih uporabah zna malo pikati po obrazu, ampak to je normalno, za kožo nevajeno kislin.
To velja tudi za druge alfa in beta hidroksi kisline.

Kolikor vem je Avene Diacneal daleč najboljša reč na našem trgu z dovolj veliko vsebnostjo glikolne kisline. Obstajajo seveda tudi druge kreme s kislinami, vendar niso tako zelo poceni.
Sicer pa te kisline uporabljajo tudi v kozmetičnih salonih in pri deramtologih, vendar v večjih koncentracijah.
Dobra zadeva je tudi Clanance K od istega proizvajalca – prav tako kisline.

Hvala, kakšna je pa razlika med Diacneal in Cleaneance K?

In vprašanj za ju3: kako to misliš če imam težave z mandlji… ne razumem povezave? Katerimi mandlji hrano (oreški) ali mandlji v grlu? :)) In kakšno zvezo imajo eni ali drugi mandlji s kremo Avene?

Če se prav spomnim vsebuje Clanance K glikolno kislino ter za odtenek salicilne kisline (klasična reč v kremah proti aknam), Diacneal pa poleg glikolne še retinol.
Je pa v Diacnealu precej večji procent glikolne kisline, tako da je tudi učinek boljši.
Meni osebno je D. veliko boljša.
Odličen serum z glikolno je pa tudi Roughj, samo je neprimerno dražji.

New Report

Close